03-27-2020, 12:41 PM
(03-27-2020, 12:14 PM)BeliNinja Wrote: Bicemo u kontaktu, moram da sastavim prvo spisak nedostajucih delova.
Sto se maske tice, ona je dosta jeftina i naravno ima razlog za to. Da ne zalazim u kvalitet fotoosetljivog vizira jer nema nekog velkog smisla. Ali, ono sto je bitno, drzi masku pokrivenu krpom kada je ne koristis da ne bi senzor reaogavo na svakojake izvore svetlosti (sijalice, neonke, ledovke, suncevu svetlost...) jer ces mu tako produziti vek. Problem je sto taj senzor vremenom sve sporije reaguje na UV zracenje i sporije zatvara vizir, ono sto je najgore posle izvesnog vremena taj senzor otkazuje u toku zavarivanja pa se filter otvara.
Tesko da ce najobicnija maska sa zatamljenim staklom biti prevazidjena, a pogotovo po vidljivosti. Ne postoji fotoosetljivi vizir kroz koji se proces zavarivanja vidi lepse nego kroz obicno zatamljeno staklo.
Evo malo literature.
Nisam jos uvek probao da varim s njom , inace drzim je u kutiji u kojoj je kupljena ... za sada .
Koliko para toliko i muzike ... to je uvek bilo tako ... ja neradim neke profi radove nadam se da ce meni za moje potrebe biti dobra .
Inace hvala za info