03-01-2020, 06:53 PM
(03-01-2020, 04:56 PM)ddanijel Wrote: Zasto mislite da elektrodistribucija nije duzna da odrzava svoju elektro mrezu i sece rastinje, tj. zasto bi to morao vlasnik parcele kroz ciju parcelu prolaze zice?
Nisam siguran da to treba vlasnici tih parcela da rade niti da smeju, jer inace bar u mom kraju rade iskljucivo radnici elektro distribucije i najcesce kada se to radi iskljucuje se cela zona. U principu sve je redje gde uopste idu gole zice, jer su odavno zamenjene izolovanim upletenim 4 zilnim kablovima.
Inace na brzaka izguglah malo na ovu temu, nisam uspeo nesto previse konkretno ali ...
http://www.infocentarjug.rs/sastanak-sa-...-medvedja/
konkretno ovaj pasus:
" prioritetan posao EPS-a raspisivanje tendera za tekuće čišćenje i održavanje mreže, nakon čega mogu da se angažuju ljudi koji bi prošli obuku rada na čišćenju rastinja i stabala koja ometaju i dovode do prekida isporuke struje do krajnjih korisnika."
Mislim realno ne moze neki Mika ili Zika da uzme motorku i tek tako da ode da sece nesto sto je vec krenulo da se uplice ili je skoro dodirnulo ogoljene zice.
Tj. moze kod nas svasta ali da li ce preziveti i sta ce se desiti to je posle prica za novine
Joj bre kud i napisah sta na ovu temu
Ja nikako ne branim eps ! al jednostavno nemogu da svalim krivicu na eps iz prostog razloga sto znam odlicno sta se desava oko mene , ovde gde zivim.
Eps jeste duzan da ocisti rastinje tj granje koje je rastom dostiglo provodnike mreze i uplelo se u iste , to i jeste posao iskljucivo za radnike eps-a.
Al to rastinje nije preko noci izraslo nego je raslo nekim duzim vremenskim periodom , bilo da je pored puta , iza kuce , pored njive na necijem je posedu.
I taj neko mogao je 100 puta to da posece dok je bilo nisko i iskoristi za ogrev , nego da ceka da nastane pomenuti problem , pa posle qq lele drugi nam kriv ...
Situacija je na selu , to se sve pogospodilo .
Sve vise ljudi na selu prelazi na grejanje na struju ili pelet , kako kazu lakse im da plate negu da se "muce" i pripremaju drva .
Neeego nemoze da se stigne da se stisne pivo u kafani i vise sati debatuje , gleda farma parovi i sta uradi Djokovic , i da se nesto uradi ...
Pemenuo si raspisivanje tendera za ciscenje mreze , radi to eps al na prioritetnim lokacijam , dok kada je u pitanju tamo neko selo ... bogu iza tregera ...
Najlakse je da se svi pravimo blesavi , mutavi , neodgovorni i da se nista nas ne tice , a neko drugi ce da brine o nasim problemima ...
Nevolim da pisem po forumu o ovakvim stvarima , ne kukam vec iznosim moje misljenje i misljenja sam da je bolje spreciti nego leciti .