02-21-2020, 09:43 PM
Prevrcuci po furdi u potrazi za preklopnikom koji mi je za nesto trebao nadjem vojni Gajger Milerov merac radijacije , koji sam ko zna jos kada doneo sa vojnog otpada ...
I krenem da ga rasturam za preklopnik ... isti se ispostavi da mi ne odgovara ali paznju mi privuce minijaturna elektronska cev
Posto sam spravu vec ozbilno razbucao izvadim i tu elektronku .
U pitanju je minijatorna pentoda CK5886.
Sad za mernu sondu pomenutog uredjaja bila je kablom zamotana jos jedna sonda od istog takvog drugog .
Iz radoznalosti otvorim i njih cisto da vidim sta je unutra , kad ono i u sondama ima po jedna ista mini pentoda
znaci sad ih je 3
Skinem pdf datu za CK5886
5886.pdf (Size: 308,7 KB / Downloads: 12)
Ono sto me sad kopka , kako bi bilo napraviti predpojacalo sa ovim lampicama ???
I krenem da ga rasturam za preklopnik ... isti se ispostavi da mi ne odgovara ali paznju mi privuce minijaturna elektronska cev

Posto sam spravu vec ozbilno razbucao izvadim i tu elektronku .
U pitanju je minijatorna pentoda CK5886.
Sad za mernu sondu pomenutog uredjaja bila je kablom zamotana jos jedna sonda od istog takvog drugog .
Iz radoznalosti otvorim i njih cisto da vidim sta je unutra , kad ono i u sondama ima po jedna ista mini pentoda

Skinem pdf datu za CK5886

Ono sto me sad kopka , kako bi bilo napraviti predpojacalo sa ovim lampicama ???