12-06-2019, 01:37 PM
(12-06-2019, 12:17 AM)Bocko Wrote: Dacko, nisu baš svi upoznati sa načinom loženja sistema "kraljice peći", napuniš peć skoro do vrha, predviđena je za ugalj, na vrhu staviš drva i potpalu, i odgoreva do dole...
Malko mi bzvze da sirim temu o peci na forumu za elektroniku ako sam dosadan tj preteram s mojim svastarijama izvinjavam se upozorite me .
Bocko nisam ni ja upoznat bas sa tim nacinomm lozenja , a nebih je ja punio do vrha iz bezbednosnih razloga , jer ceo objekat koji bi ona trebala da greje je od drveta paaa da ne bude da se ugrjem jednokratno
Kako god kod mene ce da trosi drva , nasao sam delove koji su nedostajali a to je resetka , pepeljara i nekakva unutrasnja pregrada , tako da je pec sada kompletna.
Imala je napuknut element , uspeo sam da zavarim nekako jedva ( navodno gus elektrodom ) ispostavilo se da to i nisu gus elektrode nego prohromske to je potvrdio nas clan BeliNinja .
Ja sam otisao do obliznje gvozdjare i objasnio prodavcu za sta mi i koje elektrode trebaju i on mi dade te ... ocigledno da smo obojica durdubani
Pecka sad izgleda ovako
Khadgar2007 pec ima samo ta vratanca dole , a gore moze da se podigne onaj ravni poklopac medjutim mislim da nije predvidjeno za lozenje odozgo ...