Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Da li neko zna gde mogu da se kupe zvučnici Silver Flute, negde u
okruženju i Evropi, a da nije neko dranje.

[Image: w20rc38-08.jpg]
https://hificompass.com/sites/default/fi...rflute.pdf
Reply
poseta Niku

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Svaka cast.
Reply
dan nikad bolji za takve akcije!
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi......
Reply
Najbolje utrosenih 100 dinara na buvljaku, odlican disk

a ovo sam platio 250 dinara (dupli disk) i iako je Telarc izdanje nije ni blizu prethodnog
Reply
https://medium.com/project-pai/pai-updat...a59e4c76da

Reply
Nesto iz moje biblioteke Smile

Ova crvena knjiga je neverovatna, bukvalno je sve sto se tice elektrotehnike do tancina objasnjeno, a vide se na drugoj slici i " godisnjaci " Radio Amatera iz 72 i 76 godine Smile

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
https://www.shd.org.rs/JSCS/Vol1-59/JSCS...3_1968.pdf
Reply
https://www.youtube.com/watch?v=6f52EUaRM1o
Reply
Cool!
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Reply
Ovo je stvarno dobro.Hardver +softver
Reply
Damo moja lepa silikonska, molim te nađi mi 2K2 1206.

- Hoću, ali pod uslovom da mi kupiš nove LED u gornjem levom uglu. Ove imaju baš groznu boju...
Reply
Prva žena na Mjesecu:
* Houston imamo problem.
- Šta je?
* Nema veze, ništa..
- Šta je problem?!
* Ništa..
- Reci mi šta je problem!
* NEĆU!
- Molim te reci mi šta je problem..
* Znaš ti dobro šta je problem! Smile
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi......
Reply
"Crouzet" PLC sa 24 konfigurabilna izlaza (broj ulaza je nepoznat i neograničen jer su eksterni :-).

U gornjem delu fotke su master clk i interapt rutina, dole je main petlja :-)
Klok (PCL) na obe naprave ima pravo biti zaustavljen i nastavljen spoljnim uslovima, pa ima i clk promenljive brzine i totalni sleep mod, naravno i weakup.

Izlazi  imaju dva nezavisna prekidača: jedan N.O. drugi N.C, što bi bilo uporedivo sa optički izolovanim izlazima koji imaju lebdeće mosfete i to nezavisni top i bottom a mogu biti vezani i kao push-pull i biti zakačeni na bilo koje napajanje do 500Vac/dc, svaki posebno.
Pozicije bregova su programabilne po vremenu dejstva u ciklusu i po trajanju on ili off stanja.

Odvrneš lepo blokadu pa programiraš uz pivo :-)

Stvarno se jako ozbiljne stvari mogu napraviti ovim uz pomoć dodatnih releja, senzora i prekidača okolo.

Ovo je vozilo jednu troetažnu protočnu peć za hleb, sa 13 elektromotora, liftom sa 4 pozicije po visini, još tri pozicije po horizontalnoj osi lifta, trakom za pražnjenje sa lifta u peć i još 5 sinhronizovanih vučnih traka, komorom za bubrenje testa sa tranasporterom, 4 švel ovlaživača na paru i kontolom temperature i vlage.

Zamenski je ovo na jedvite jade poklopio PIC18F4260 sa 4 I/O ekspandera i kritičnim zauzećem MCU resursa i popunjenom Fleš memorijom do 2/3 i RAM do poslednjeg bajta :-)
Naravno uz neka unapređenja i fleksibilnost koju ova naprava nije imala.

Beše to pre nekih desetak-petnaest godina i od tada čuvam primerak mehaničkog PLC, koji je sve samo nije naivan, da pokažem klincima kako se to nekad pravilo...

Klinci gledajte mehanički PLC koji je obavljao posao kao ozbiljan MCU :-)
Reply
Programator za ves masinu :p
Reply
Neuporedivo složenije od programatora za veš mašinu, takođe mogućnosti na treći stepen od njega, jer ima brzi krivuljar kome je podređen "main" :-)

P.S.

Takođe je programabilan do "u sitna crevca" :-)
Ostvariva vremenska rezolucija od milisekunde do beskonačno.
I multitasking, ali paralelno i asinhrono.
Reply
Onda je programator za troetaznu pec sa lifterom sa 4 nivoa i trakom za praznjenje.....salim se. :Big Grin
Kako mu radi WDT?
Reply
Spoljni vremenac je imao tu ulogu.
Rekoh, potrošio sam 40 pinski PIC + 4 ekspandera samo da pokrijem I/O. 54 I/O + 2 pwm.
Program ima 2300 linija optimalno pisanog C# i to bez drajvera za lcd i tastaturu :-)
Reply
Vrlo gadne mogućnosti to ima veruj mi na reč.
Reply
Cuvaj to cudo. Ima toliko zanimljivih stvarcica koje ne smeju i ne treba da se zaborave.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 78 Guest(s)