Pozdrav, otvorio sam ovu temu kako bi i ostali (poput mene) koji zele da nauce nesto novo na ovu temu mogli da priupitaju ili da podele svoje znanje (poput mnogih iskusnijih sa foruma) na temu LTSpice-a i raznih direktiva.
Evo njihovog Getting Started Guide-a
Mene zanima npr. ako imamo ovu direktivu:
Gde hocemo da vidimo u periodu od 1s npr. kako se ponasa simulacija za razne vrednosti LOAD parametra.
Medjutim inicijalno dobicemo ovo:
Posto ovde nemamo legendu sta je koji step, da bi videli kako izgleda rezultat simulacije u kom koraku moramo desni klik na simulaciju, pa zatim "SELECT STEPS" i onda izaberemo koji posmatramo.
Moje pitanje, da li je moguce razlikovati nekako stepove na ovom gornjem grafiku? Npr. da se ukljuci neka dodatna legenda ili pak mozda skroz drugacija direktiva?
Evo njihovog Getting Started Guide-a
Mene zanima npr. ako imamo ovu direktivu:
Code:
.tran 0 1 0
.step param LOAD list 100k 10k 1k 100 10 1
Gde hocemo da vidimo u periodu od 1s npr. kako se ponasa simulacija za razne vrednosti LOAD parametra.
Medjutim inicijalno dobicemo ovo:
Posto ovde nemamo legendu sta je koji step, da bi videli kako izgleda rezultat simulacije u kom koraku moramo desni klik na simulaciju, pa zatim "SELECT STEPS" i onda izaberemo koji posmatramo.
Moje pitanje, da li je moguce razlikovati nekako stepove na ovom gornjem grafiku? Npr. da se ukljuci neka dodatna legenda ili pak mozda skroz drugacija direktiva?