01-17-2017, 12:18 AM
Slika govori vise od reci, a i ne bih da dajem previse ideja
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Kako "bezazleni" PR moze da dovede do IT security katastrofe
|
01-17-2017, 12:18 AM
Slika govori vise od reci, a i ne bih da dajem previse ideja
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
01-17-2017, 02:10 AM
Ne razumem
Između astronauta nikada nije postojala granica. Onog dana kada taj koncept bude dopreo do svesti političara, naša planeta će izgledati drugačije. Aleksej Leonov
Telegroup je izmedju ostalog IT security orjentisana firma koja je bas jako skorije imala konferencije i intervijue vezane za bezbednost generalno ali i obuku kadrova u ovom kontekstu. Osobe (koje su i jako uticajne u uvoj oblasti) podelile su, komentarisale i sl ovu fotografiju, i dali su pozitivnu ocenu na ovakav gest.
Problem je u tome sto sada svaki "haker" zna sve sto mu treba da preuzme kontrolu nad ovim panelom. Necu objasnjavati detalje, na slici ima vec dovoljno (i zapravo postoje i opasniji scenariji od pomenutog). Moj stav je da jedino edukacijom mozemo da prevazidjemo probleme privatnosti i bezbednosti i da na tom putu svi moraju da ucestvuju
01-18-2017, 02:44 PM
Meni se cini da cak i da se desi ovde neki "hack" nece da bude tako strasno Verujem da vecina dok vozi vise prati sta se desava na putu i pokusava da razazna dal ima il nema presretaca nego da cita info ...cini mi se da sam video pre par godina negde u Holandiji da su im bezicni povezani ovi paneli ili nekako drugacije gde lik stoji pored auto puta, i menja sa laptop-a poruku.
01-18-2017, 02:53 PM
Upravo o tome se i radi sto nije jedini vektor napada to sto si opisao
01-18-2017, 07:09 PM
Hvala na pojasnjenju
Između astronauta nikada nije postojala granica. Onog dana kada taj koncept bude dopreo do svesti političara, naša planeta će izgledati drugačije. Aleksej Leonov
|
« Next Oldest | Next Newest »
|