08-27-2016, 03:37 PM
Upravo stiglo
|
08-28-2016, 07:26 AM
nešto kontam,bila bi to druga na forumu! udri drug
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
08-28-2016, 07:45 AM
Ja vec imam jednu u lampama ali nisam sredio brum. Mada to je mali problem.
08-28-2016, 08:12 AM
08-28-2016, 10:34 AM
Ekstra.
E pa, belininja, otvaraj novu temu i obaveštavaj nas o progresu...
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
08-28-2016, 01:21 PM
Kad resim trafo i dizajn kutije tad otvaram temu. Posto sam ja malo svojeglav po pitanju dizajna i resenja nekih detalja u mehanici a to je opet uslovljeno mogucnostima masinske obrade i tsl...
Trenutno moram da resim sa epromom motanje trafoa od minimum 600VA na EI120 limovima.
08-30-2016, 12:40 PM
Pristao Comet da namiri dug (u materijalu), pa sam se malko "otvorio" za počete i sledeće projekte...
08-30-2016, 02:08 PM
...a ja nikako da se skontam pa napravim ili poručim trafo sa 43-37-34-25-0-25-34-37-43 plus 2x15 i 2x12V trafo,sve bifilarno motano... dođem na deset dana i dok obavim posjete familiji,budem malo sa klincima prođe svo to vrijeme pa nemam volje da brzam i opet odem u tuđinu bez univerzalne šasije za amp. komplikujem trafo ali izbjegavam stabilizator-podešavanje izlaznog napona,dok mi 2x15Vac dobro dođe za podizanje napona napajanja VAS a 2x12Vac za zaštite i ostale periferije. nađoh tamo povoljno hladnjake ali transformatori su im baš skupi i serijski pravljeni,a po porudžbini ne smijem ni pitati pošto bi bili. kod nas trafco radi samo do četiri sekundara (bar po net-porudžbenici),ostale nisam ni kontaktirao.
Naruči!
Nemoj si stipsa...
08-30-2016, 04:15 PM
sad kad sam došao do toga kontam da mi je žešće kasno,jer u ponedeljak treba da krenem natrag. sve se svodi na to da ovaj put makar smislim šta hoću i nađem gdje ću ti odraditi. tako mi je bilo i prošli put, možda se desi treća sreća...
08-30-2016, 04:34 PM
08-30-2016, 04:43 PM
To je jedan kolega iz Hrvatske napravio tako da je na snažnu lemilicu montirao pant od vrata(naravno onaj dio koji ima "rupu"),zapremnina taman da fercina žicu i služi mu super. Istina da ako nemaš sve potrebno ondas je jeftinije kupiti ovakvu spravicu,baš sada gledam po ebau i nađe se od 20-30$.
08-30-2016, 06:36 PM
Skini farbu sa dela gde si vezao uzemljenje i gde ti kadica naleže na šasiju.
Ovako nema mnogo svrhe. Veoma korisna spravica. Neka te lepo služi.
08-30-2016, 07:04 PM
Plus zvezdasta podloška između šasije i papučice uzemljenja I malko laka za nokte da ne oksidira ubuduće...
Kod ruskih uređaja sam to dosta viđao...
08-31-2016, 12:39 PM
Meni stigao jedan receiver na popravak,ne radi mu display. Nakon malo gledanja kako funkcioniraju VFDi skužim da mu fali B-, service manual u ruke i nađem da oba osigurača prije greca u grani koja napajaju VFD više nisu u "kratkom spoju".
Što volim ovakve kvarove kada zvizne osigurač jer jer će biti rasturavanje kompletnog receivera i traženja što je zviznulo nakon osigurača. Ali to nije sve, taj napon sa trafoa je dvostruki i osim što napaja VFD napaja i kompletnu preamp sekciju koja je dosta velika...
08-31-2016, 04:30 PM
Malo bolje pogledam osigurače a ono 6,3A, nešto mi je sumnjivo koji đavo toliki za preamp i display, a ono to je napajanje i za amp sekciju.
Vlasnik kaže sve radi samo ne radi display, možda "sve radi" jer nije niti okačio zvučnike na izlaz... Ništa sutra idem da sa kompresorom ispušem prašinu i malo se zadubiti u to čudo da probam vidjeti di je kvar.
Nije skoro pristiglo ali sam zaboravio da se pohvalim. Sve u 1 - rlc metar i meri pojacanje na tranzistorima i ic. Poklon Preciznost glede kalemova proverena i funkcioniše dobro.
Ah kak je lijep
09-04-2016, 09:48 PM
Bio sam u dilemi gde da ovo stavim. Dal' u "Predstavite radove" ili "Najave događaja i okupljanja"
Na kraju završilo ovde. Stiglo oko 60 litara ljute.
09-04-2016, 10:15 PM
"nikada neću razumeti ljude koji prodaju rakiju. šta bolje može da se kupi za te pare?"
09-04-2016, 10:22 PM
Sljiva - rajsko voce
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 8 Guest(s)