10-01-2026, 10:58 AM
VitaELKO radi samo sa firmama, ako se dobro sećam.
|
Sve i svašta
|
|
10-01-2026, 10:58 AM
VitaELKO radi samo sa firmama, ako se dobro sećam.
Inače dopuna na prethodno pisanje. Različite robe imaju različite tarife carine. To se može proveriti: https://commercium.rs/Carinska_tarifa-224
Na primer, muzički instrumenti uglavnom imaju 1% carine, i PDV 20% itd. Ne znam da li se to primenjuje i kada pošta carini, ali meni je konkretno UPS pre par dana carinio neke instrumente i opremu sa 1% + 20% PDV.
To su ovi?
https://vitaelko.com/ Ako kupuju kao firma, na njih se ne odnosu zabrana prodaje privatnim licima koju je uveo AD, i to može da prođe. Kontaktiraću ih, pa ako hoće da rade sa pojedincima, super. Znači poručio sam puno toga iz Mouser, grupna kupovina, i sve sam dobio osim LT3015, zato što smo kupovali kao individual, a to neće da može trenutno. Možda se to i promeni vremenom, ali ne zna se kad. Na mouser sajtu ne stoji nikakvo upozorenje, tek kad platiš vidiš da je zastoj i da to ne mogu da isporuče. Ako baš ne mogu da nabavim ove LT, uzeću ON MC78/79XX ACTG ove nove unapređene, pa ću da im ukrštam nožice na pločici. To nije zabranjeno.
https://www.lcsc.com/product-detail/C666...n_q_LT3015 i nikad neces dobiti odgovor "ne mozemo da ti posaljemo" : )
10-01-2026, 03:59 PM
Možda su se oni toga nakupovali prije nego što je AD zatvorio pipu, ili nabavljaju "iz drugih izvora". Koliko je meni poznato AD je zatvorio pipu jer oni surađuju sa vojskom a znamo svi kakvo je stanje preko velike bare.
Mozes sta god hoces da narucis sa LCSC i nikad nije bio problem slanja, odmah dobijes informaciju dali mogu da ti nabave ili ne. Sve sto vidis kao prizvod na lcsc a nije na stanju uglavnom moze da se naruci. I ne cekas tri meseca da ti na kraju kazu da ne mogu da ti isporuce, za dan najkasnije dobijes ljubazan odgovor.
10-01-2026, 05:28 PM
(10-01-2026, 12:26 PM)NIXIE Wrote: To su ovi?Zabrana se ne odnosi konkretno ili nužno na fizička lica.Naručivao sam nedavno preko jedne firme iz NS kondezatore 10u 35V 0603 Murata iz Mousera i nisu hteli da pošalju za Srbiju.To ne znači da Vitaelko neće uspeti da ga uveze.
Nismo slali u Srbiju no u Nemačku. Sutra ću ih kontaktirati. Trenutno prekopavam zalihe, da nađem barem jedan još LT3015 pa da kompletiram napajanje za AD1862.
10-01-2026, 06:00 PM
Pa ima ovde na forumu brdo predobrih/savršenih diskretnih regulatora.
Ali ja već imam sve za ova napajanja, pločice, delove ... osim LT3015 u dovoljnim količinama. Plus izbušenu kutiju i sve osmišljeno kako će se spakovati, ko će sad to da menja. Sinoć sam iščačkao jedan komad iz krša delova pa imam komplet za jedno napajanje. Fale mi sad samo 2kom. za ono drugo.
Yesterday, 03:16 PM
Yesterday, 03:30 PM
Staviš "na ignore", ili ćeš se ponoviti!
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!"
Yesterday, 03:51 PM
u nekom trenutku je bio pritisnut... na žalost Bocko je u pravu.
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi......
Yesterday, 04:13 PM
Verujem da se može rešiti jako pažljivim radom. Monitor ima predobru sliku, greota ne rešiti.
Yesterday, 09:08 PM
(09-30-2026, 08:52 PM)Boban Wrote: Beše još neko pazario - KEYSION Digital Audio Amplifier CX31993 MAX97220 Dual Chip USB C Type-C to 3.5mm DAC HiFi Audio Adapter AMP PCM 32bit 384KHz DAC ču' kupio... još i testirao na opterećenje baterije matičnog mobilnog telefona pri istovetnim uslovima rada... joj al' kasniš... 😁 zaboravih u kojoj temi pisasmo o tome,uglavnom pokazalo se da pojačalo unosi dodatnu potrošnju baterije od oko 7 do 10%. iste slušalice,isti telefon, ista plejlista od početka do isteka otprilike sat i po - dva,pojačano do kraja. i složili smo se da je to sasvim opravdano povećana potrošnja u odnosu na glasnoću koja se dobija 🙂 o samom zvuku nisam hteo da komentarišem jer neko voli manje ljuto a više slano,a ja više ljuto a manje slano. svakako,kvara nema samo je bolje,i usput ozbiljno glasnije! odlična kupovina!
3 hours ago
(This post was last modified: 3 hours ago by HomeMadeAudioProject.)
2 hours ago
Da, sad se sećam
![]() Opasna igračka, naručim još jedan.
1 hour ago
Jутјубери из Аустрије са канала "Roofless TV", изазвали су огроман безбедносни скандал када су тајно и неовлашћено упали на Војни аеродром "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници. Снимили су целу акцију, чак су подигли и дрон изнад војног комплекса, затим снимак јавно објавили на друштвеним мрeжама, где је за само 5 дана прикупило око 700 хиљада прегледа.
https://youtu.be/fegNV2I5zTM?si=if0E3jnmihOMRmUp
33 minutes ago
takav nam je odnos prema zemlji generalno.
|
|
« Next Oldest | Next Newest »
|