Vidim da se spominje roštilj u dvorištu u drugoj temi, pa da prijeđemo malo na lakše(ili možda teže,ovisno o kutu gledanja) teme ovdje u ovoj temi i da se maknemo sa politike.
Znači ovako, stari roštilj na balkonu mi je već polako došao pri kraju upotrebe, nije niti čudo jer je napravljen prije barem 35+ godina od jedne veće grijače ploče 30x30cm,kao one što su oni ringovi na struju na šparhetima,ali ova je malo veća,jača i kvadratna. Naravno od toliko roštiljanja ploča se već počela trusiti,nije niti čudo jer nije namijenjena za roštilj već da se stavi neka lončina i lagano krčka neka klopa na žlicu.
E sada budući da baš ne bi roštiljao na rešetci već baš na ploči gledam neku DIY varijantu,vjerojatno će biti skuplja nego da odem u lokalnu trgovinu i kupim takav roštilj sa teflonskom pločom(koja je opet sklona guljenju), ali DIY je DIY,a ja volim DIY, pa što puklo da puklo.
Znači nekakav plan je da se napravi "kadica" ispod koje bi tutnuo neki grijač od štednjaka,što jači to bolji. Takvih ima na svakom ćošku i nisu skupi. Evo recimo primjer nekog roštilja sa takvom "kadicom" jest da je ovaj na plin,ali bitna je poanta.
https://www.njuskalo.hr/pecnice-peci/pli...s-17769588
E sada budući da o inoxu znam koliko i o atomskoj fizici treba mala pomoć. Kakav inox uzeti,a da se može spremati hrana na njemu, i isto tako kakva je situacija sa ljepljenjem iste inox da ne bi proklinjao sebe i okolicu što nisam kupio neki gotov roštilj...