Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Ima li ko kojim slučajem vaučer za kupovinu preko Ananasa da mu nije potreban? Kupovina preko 60k dinara.
Reply
Nisu mi se javili ovi ali sam preko nasih dobio ponudu, izadje 4200eur sto je ok, mene bi izaslo nesto malo manje pa se ne isplati ici po to niti da ga neko od mojih dotera. Cak i oni bez posla i da se time bave konkurencija je takva da ta zarada 100-200 eur po turi to je smesno. Dvoumim se dali da uzmem Pandu ili da uzmem taj krosic, voleo bi oba ali tesko : ) Ne smem da kazem koliko imam godina, cim imam zelju da vozim deciji motoric znaci da nemam toliko godina koliko ih stvarno imam : ) Taj motoric uopste nije zjb, 8kw ima, 100km/h moze da ide, na 72V radi. Ono sto sam prvo gledao one KTM ili Yamaha od 65 kubika to je isto opasna spravica ali nije za odrasle jer ima premekane amortizere tako da kad bi konj poput mene seo na njega sabio bi ga do poda, a ovaj je tvrdji i bas je popularan medju starijima, bas ga ima dosta na YT, pazi ovo su matori konji sto ga voze, ovo je motoric po gabaritu kao BMX bicikl sto smo svi voleli da vozimo kao deca, meni se najvise svidja sto ne moram prikolicu da vozim nego ga turim u gepek i vozam gde god mi padne na pamet, ne pravim buku, zamisli dvotaktni uzbrdo gde ima setaca, dece, pa jebali bi mi.... sa ovim laganica, pod misku, kako god hoces sa njim, jos bi bio sigurno i atrakcija kad bi matorog konja od 185 videli na decijem motoricu : )

Reply
Zanima me dali bi alternatorom pa na invertor pa u punjac mogao da ga punim i koliko bi mu trebalo da se dopuni
Reply
24 24 24

[Image: attachment.php?aid=48953]

Attached Files Thumbnail(s)

Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi......
Reply
[Image: attachment.php?aid=48954]
Big Grin

Reply
Jel naleteo neko na YT na kakav mehanizam za gepek za golf 7 poput rampe neke sa ubacivanje bicikla? Na neki  klizno-makaze sklop sa cekrkom ili nesto mozda drugacije? Dajte neku ideju kako da sredim rampu, ili da je kupim ili da je pravim : )

Odustajem od mini R jer je to jako malen motor, nebi mogao daleko da ode a bio bi ekstremno tezak za voziti uz neko ozbiljnije brdo gde je sve poplocano velikim kamenom, mislim mogao bi ali ekstremno tesko bi to bilo izvesti, pa gledam nesto malo ozbiljnije poput Talaria MX5 mada najradje bi uzeo pravu stvar poput Surron Ultra Bee II ili Talaria Komodo kao krajnje dobra varijanta, ova dva su profesionalna sa strasno velikim dometom uz brda i doline, ali za ova dva bi mi trebala ili prikolica ili neki komkbi a to nemam pa tragam za varijantama koje staju u gepek poput MX5 koji bi mogao da se nekako ubaci ali nije bas lagan bez mehanizma kojim bi ga tovario u gepek i vadio napolje. Sva tri su tu negde oko 7k do 8k eur i sva tri su ozbiljno dobri i ozbiljne snage sa minimum 500Nm na zadnjem tocku sto je strasna snaga. Komodo ima >700Nm na zadnjem tocku uz kontrole proklizavanja i svasta nesto, zver od motora. Ja sam se definitivno primio na ovo i ja to uzimam vrlo uskoro, mozda sacekam do proleca ako bi se slucajno pojavio neki novi model velicine mx5 sa jos vecim kapacitetom baterije, mada sigurnih tridesetak km da mogu sa njim i da me ne ostavi ja bi bio prezadovoljan.

mx5:

Komodo:

Jos jedan Komodo:
Reply
https://ananas.rs/promo/aik-banka

Ja sam upravo iskoristio dva vaučera za dve kupovine. Roba treba da bude preko 5k dinara. Račun se brzo otvara, vaučer pošalju sutradan. Račun se može zatvoriti posle par meseci.
Reply
Ehh , gledaj ovo, kineski VELIMOTOR VMX12, sa kvacilom i menjacem, covece! Zver! Kupis dva takva za ovaj jedan od 7000eur i imas u svakom pogledu bolji motor za voznju : )
Reply
Ok je taj vmx12 ali napredniji su ovi automatski, bolji domet, laksi, okretniji i tako dalje, ne znam sta da radim, gledajuci i tragajuci nasao sam jedan model koji je tehnicki bolji od svih ovih sto sam dosad gledao velicine XM5 ili E ridea SS 3.0, veoma su slicni samo sto je ovaj jos napredniji, bolja baterija, domet mnogo veci, nema kajis nego direktno iz motora na lanac, radi se o modelu Artic Leopard Xe Pro S , pregovaram sa Kinezima da vidim opciju oko slanja pa biram iskljucivo da to bude DDP transport do Srbije. Uzeo bi opciju gradski motocikl koji mogu ako mi nekad padne na pamet da regustrijum, ali ako resim trazicu ga sa offroad gumama na felnama 19" napred 16" pozadi tako da bi mozda mogao da uleti u gepek skidanjem prednjeg tocka, mada vec gledam i sta mi treba za ugradnju kuke i kupovinu male prikolice https://gumatic.com/prodavnica/auto-opre...z-kocenja/ . Sta velite? Kako vam se cini taj motorcic? Meni licno je mnogo lep motor i boja i figura i specifikacija, veoma je popularan u svetu zbog velikog dometa i perfomansi, cena je oko 419k din i kontam da bi bilo jeftinije daleko nego preko naseg nekog dobavljaca ili preko nekog eu dobavljaca, ovako kad je direktno od proizvodjaca iz Kine kontam da bi mozda mogao da prodjem tu negde oko 600k do 700k max din?

Radi se o ovom motoricu https://www.alibaba.com/product-detail/R...33eb4e61de

Reply
Dobio sam neki odgovor ali nista oko mog pitanja samo kaze da ne moze da menja konfiguraciju mora bas ovako kako je u oglasu, ali sam na drugom kraju pronasao jos jedan za koji sam postavio isto pitanje, zanima me samo dali je DDP bez skrivenih troskova, cena u oglasu + shipping je primamljiva, ako je tako doda se +30% na carinu i pdv, mozda jos nekih 10%, i to bi trebalo da kosta ukupno ispod 650k din sto bi bilo top, dali ima skrivenih troskova to pokusavam da saznam : )

Reply
Ne znam dali ima bolji video od ovoga

Reply
100 x 2

[Image: attachment.php?aid=48980]

Reply
aujbt... jesi merio nekada koliko veliko ti je srce? 😀
Reply
Evo ovako, od DDP nema nista, nijedan ne daje DDP a kontaktirao sam ih najmanje 10. Sad idem na drugu strategiju, moram sve ponovo da kontaktiram i pitam dali nude certifikat o poreklu, pa ako imaju taj certifikat i mogu da mi ga izdaju carinska stopa je 0%, u suprotnom je 5%. E sad osim toga, gledam da verzija motocikla bude L1E i da poseduju COC papir bez kojeg nema sanse da motor ikad registrujem u Srbiji. E sad neki su mi se javili sa ukupnom cenom, cena motora + transport do Budimpeste, iznosi oko 4500 dolara, gde bi iz Budimpeste preko logisticke firme, a ima ih dosta koji to rade za cenu od 150 do 250 eur, motor iz Budimpeste otisao na nasu carinu gde bi se obavio uvoz na moje ime, placena carina i pdv, usput trebao bi da odradim T1 papir, tj ako roba u Budimpesti bude ocarinjena ili preuzeta bez zvanicnog tranzitnog statusa, izgubicu pravo na stopu 0% iz sporazuma Srbije i Kine o slobodnom uvozu. U tom slucaju, srpska carina ce primeniti osnovnu stopu od 5% carine. Usput moze da se organizuje tj trebalo bi to odmah da se dogovori sa nasim logistickim firmama da obave odma i slikanje za AMSS sve usput da bude. E sad to treba sve lepo smisliti i skockati, pripremiti i dobro se raspitati : )

Ima tu sad malo i zamki na koje treba dobro obratiti paznju poput ovog CoC dokument koji mi je Kineskinja dala u chetu gde se ne uklapa sa brendom i specifikacijama motora kojeg kupujem, sa takvim dokumentom kad bi ovi iz AMSS videli da na motoru pise Artic Leopard a na dokumentu pise Taizhou Yiku sa masom vozila 57kg gde Leopard tezi 75kg, ili ako na plocici motora ne pise Taizhou Yiku ovi ce samo mahnuti rukom i udariti pecat "nema registracije", tu mogu da te zeznu pa mi je AI pomogao i uputio na te prevare i generisao mi pitanja koja da postavim prodavcima. NIje ovo lako kupiti, ni najmanje! Ovo je slicno i jos gore nego ono sa onom nesrecnom Mechanic kamericom : ) Ovde bukvalno moras sve u sitna creva da bi imao dokaz ako nesto krene kako ne treba. Iskreno radije bi uzeo offroad verziju, ne verujem ja da cu ja to da vozim po drumu ikad, tak oda jos uvek ne znam sta da radim, nisam se odlucio, sad mi je trenutno bitno da vidim koliko bi me ova zezancija kostala ako bi se odlucio da kupim a verovatno da hocu ako to bude pristojne cene ja bi voleo da prodjem < 650k din.

Reply
Ah, brand name LOOKE, model name XE PRO S L1e, to ti je ono kad se ne obraca paznja na specifikacije nego se gleda u slike i povoljnu cenu, i tu je najveci zajeb, ali ni to nije sigurno jer ima i sa visokom cenom a u stvari zajeb! Zajebani su Kinezi, oni kao da znaju psihu kupaca i sta treba da napisu i kako oglas treba da izgleda, pa nebi bili tako uspesni da nisu to sto jesu. Na moje pitanje oko coc dokumenta dali garantuju da coc dokumenat koji ide uz motor 100% legalan i priznat u EU tvrde da jeste, ali na moje direktnije pitanje dali mogu da uslikaju dokumenat i posalju mi sliku kazu da ga trenutno nemaju, a nemate znaci? Moze da se zakljuci da je u pitanju mucka. I kad lepo u AI prozoru ukucas ime firme i sta kupujes i objasnis malo situaciju cika AI ti lepo kaze i savetuje da od takvih ne kupujes. Sta rade? Oni su kompanija koja se bavi preprodajom, a prava firma koja proizvodi originalni Artic Leopard jeste Zhejiang Arctic Leopard Electric Technology Co Ltd i oni su ti koji su platili laboratorijska testiranja i koji poseduju zvanični evropski COC dokument za L1e verziju tog motora a ovaj LOOKE kompanija koja je verovatno prekopirala originalni brend, stavila svoj logo i pokusava da ga uvali tvrdeci da poseduju coc dokumenat a na kraju kad treba da ga vidis oni taj dokumenat jos uvek nemaju a zamisli tvrde da je 100% priznat u EU. Ko je looke, pa fantomska firma za preprodaju koja muti sa papirima, kad ti takav motor stigne na carinu mogu i da ti ga zadrze na carini jer je sve mutno i da se pozdravis i sa parama i sa motorom pogotovo ako ides preko Madjara na primer jer cim motor udje u Madjarsku sredstva se pustaju na Alibabi prodavcu jer ste se tako dogovorili da idete preko Madjarske. Kontaktirao sam jedno dvadesetak razlicitih preprodavaca ali i onih koji su velika drgovacka kompanija sa dobrim ocenama i zvanicno najocenjenija firma kao sourc za ovaj brend Arctic Leopard poput Anhui Starye Technology Co Ltd ali sve koje sam kontaktirao ne mogu da rade DDP za Srbiju, ono sto mogu jeste mogu da salju za Madjarsku pa odatle snalazi se sam i rizikuj. Ali, uvek ima jedno ali, pronasao sam svetlo na kraju tunela, javila mi se gospodja, jedna mala firma od 50 kvadrata relativno nova i koja se bavi dropshopingom i to verovatno rade sa prve ili druge ruke direktno d proizvodjaca, imaju dobre ocene i ima ih na Reditu kao hvaljene, ono sto je dobro salju za Srbiju, od tih dvadesetak koje sam kontaktirao oni su jedini koji direktno salju za Srbiju brodom sto je dobro jer ako bi mi dali i dokumenat o poreklu vozila to prolazi 100% ona prica o sporazumu Kine i Srbije o slobodnom uvozu gde se cena carine umanjuje ili potpuno ukida, sve ostalo sto ide preko EU otpada jer niko ne salje direktno za Srbiju nego to dolazi prvo u EU pa iz EU ulazi u Srbija pa se tako i tretira kao roba koja dolazi iz EU gde je odmah i tarifa drugacija, gde gubis pravo na ove povlastice sto nesrecna Srbija ima ali je jos uvek Kinezi nece u svojoj ruti trgovine, stvarno smesno i tuzno! Tako da ako ovo upali bice dobro. Nasao sam i kontaktirao i nase ljude koji se bave uvozom robe iz Kine, necu da spominjem imena, ima ih koji su se vec u startu ogradili i ne mogu da salju direktno u Srbiju nego mogu recimo u Hrvatsku a ja da se snalazim, i cena i nije losa, oko 4400eur traze roba+shipping. Jos neke sam pronasao, do sutra cu znati. Ali bicu uporan do ne pronadjem nesto povoljno i sigurno, necu da se zalecem i da budem ispaljen jer ovo je toliko rizicno i lako moze da dodje do ispale pa sve bukvalno mora dobro da se gleda i dobro da se pita i raspita, sve ti je ovo vrlo slicno kao ALI samo ne sa onim cifricama nego sa malo ozbiljnijim cifricama ali je isto macka u dzaku : ) Tako da videcemo, bicu uporan, valjda cu pronaci nesto sto je koliko toliko sigurno, ovo je sad najveca muka pronaci prvo nekog ko salje direktno za Srbiju, dali brodom, dali vozom, dali drumom, nebitno, kad to pronadjem onda cu nekako kroz razgovor pokusati da dogovorim i kupim koliko toliko legalnu verziju sa kojom necu imati problema na granici, uostalom gledam da sve ide kroz Alibaba da bar mogu sigurno da se ogradim od eventualne prevare. : )
Reply
Ovo je zanimljivo na primer, https://www.aliexpress.com/item/1005012950728472.html cena nerealna, lepa specifikacija i pedantna samo sto je brand name CIOODI, a kad se klikne na izbor shiping nema cene : ) Ili kad otpustis novac i za dva dana ukapiras da nema 700Nm i da je baterija klasa B brand name noname, mozes da se slikas. Ali zanimljivo je i da ima oglasa i pod nazivom brand name Arctic Leopard ali ima crtica izmedju c i L : ) sa cenom oko 100k din, o cemu se tu radi nije mi jasno? Jel moguce da je Aliekspres toliko losa platforma i da toliko puno prevara ima na njemu? Kako takvi uopste prolaze na Aliepxress, stvarno mi nije jasno o cemu se tu radi? Neki dil u pitanju izmedju ALI i takvih? Ili recimo kupis u Srbiji motor kojem je prelepljena nalepnica CIOODI sa brendom E Bike, a prodaju ga za 6800eur na primer, i to nije iskljuceno : ) Meni je iskreno cena 6800eur malo previse za stvar za koju tvrdis da si zvanicni distributer a prodajes ga za duplo od realne cene, ma ko je tu lud, zato ja ovo i pokusavam sam jer necu da dam tolike pare, pa i ako se zeznem samog sebe sam zeznuo necu da me neko drugi zezne. Ili na primer, sta god da uvezes pacas pdv, kasnije kad prodajes opet drzava trazi pdv, pa daj covece o.d.j.b vise, sjasi vise.
Reply
Ne pali se na kineske motocikle i automobile. Da je to tako jednostavno, kineska vozila bi već odavno preplavila srpsko tržište. Veruj mi, živim i radim već dugo u Kini i vrlo dobro znam kako to funkcioniše.
Glavni problem je homologacija. Kineska vozila uglavnom nisu homologovana po evropskim propisima, a kod nas se za homologaciju praktično primenjuju evropski standardi. Kineski standardi se razlikuju od evropskih i tu nastaje problem.
Niko od tih prodavaca ne može jednostavno da ti obezbedi kompletne papire koji su potrebni za registraciju, jer tu dokumentaciju obezbeđuju proizvođači, a oni žele da zadrže monopol nad formiranjem cena na tržištima van Kine. Vozilo možeš da uvezeš i platiš carinu, ali to ne znači da ćeš moći da ga registruješ.
Evo prostog primera: ZEEKR 7X u Evropi košta od oko 47.000 € pa naviše, dok je u Kini oko 229.000 juana, odnosno približno 29.000 €. Na prvi pogled deluje kao neverovatna ušteda.
Međutim, problem je što za kinesku verziju ne možeš samo tako da dobiješ COC (Certificate of Conformity) i kompletnu dokumentaciju potrebnu za evropsku homologaciju i registraciju. Kod električnih automobila je situacija, doduše, dosta jednostavnija nego kod vozila sa SUS motorima, jer nema EUROx emisijskih normi, ali i dalje postoji čitav niz drugih zahteva koje vozilo mora da ispuni.
Kod nas je donesen zakon koji omogućava uvoz polovnih automobila iz Amerike i Kine, praktično u isto vreme, ali za sada je u praksi moguć samo uvoz iz Amerike. Mogao bih mnogo toga da kažem o tom zakonu, ali onda bismo se dotakli politike, a to nije tema ovog foruma.
Tako da, ako hoćeš da voziš taj motocikl van javnih puteva, odnosno tamo gde se ne kontroliše registracija, onda možeš da ga kupiš. Ali ako želiš da ga legalno registruješ i voziš po javnim putevima u Srbiji, računaj da je to trenutno skoro pa nemoguće .
Napomena: Kinezi cene izražavaju u desetinama hiljada juana, tako da se svaka cena veća od 9.999 juana često prikazuje u skraćenom formatu. Na primer, cena 22.98 zapravo znači 229.800 juana, a ne 22,98 juana.

[Image: attachment.php?aid=49004]

[Image: attachment.php?aid=49005]

Reply
Samo polako, pored ovih Kineskih tostera kukaćemo mi za čađavim dizelašima i benzincima sa kaišem u ulju.
Reply
Ma baterija je sto se obrtnog momenta tice neprevazidjena, ne moze da se poredi sa dvotaktnim, samo ne znam stvarno, bas sam razocaran sto se Srbije tice, stvarno smo katastrofa. Nadam se samo da ce da se pojavi konkurencija na nasem trzistu i da ce da obori malo te nerealne cena, pa covece nismo mi evropska unija da toliko drzis cenu necega sto je jeftinije i u Engleskoj a kamoli u EU a kod nas jos skuplje i od Engleske i od EU, uzas. Zatvorili su nas i ogradili da bukvalno nemas resenje, evo tri dana pregovaram i razgovaram jos uvek nista, probaj ovako probaj onako pa cekaj da jave i jos uvek nista ni na pomolu. Kontaktirao sam cak i Kineske logistike koje rade Kina-Srbija odvojeno od oglasa prodavca, nekakve kombinacije, jednostavno za Srbiju nema kombinacija, nema more i to je problem i ne vredi, jedino ako ubodem pa mi se javi neko ko vec radi i puni kontejner na brodu i ima prazno mesto za mene, i kombinaciju drumsku ali cisto sumnjam da cu pronaci ja kao pojedinac tako nesto, tesko ali pokusacu, imam za sutra dvojicu koje cekam da mi jave i to bas ti iz Looke jer su ozbiljni preprodvci i ogromna firma pa je vrlo moguce da imaj neku razradjenu kombinaciju za Srbiju, bilo bi dobro : ) Sad vise ni ne gledam na L1e jer to sto ti kazes tesko da ce da prodje nasu homologaciju tako da ako nebi prosla ostajem na modelu koji ne moze da se regustrije ali posto meni treba enduro svakkako onda moram da kupujem gume jer to vec i imam u planu ako bi i dobio L1e : ) Ja sam vise za 4 tocka sto se druma tice, ovo bi voleo da imam tako ponekad da imam kao jako finu zabavu verovatno i kao malo cesce finu zabavu : ) Opcija je mozda DDP ali za Sloveniju na ime u Sloveniji, pa odatle regularno da uvezem u Srbiju, ne vidim za sad resenje. VErovatno da ima resenja samo ne treba odustajati, ako treba kontaktiracu ih sve ponovo i pitati dali mogu da mi jave posto trenutno nemaju nacin za slanje verovatno nemaju trenutno praznog mesta u kontejneru ili nemaju jos kontejner za Srbiju, tako sam nekako skontao da je to u pitanju, pa da mi jave kad ima mesta ili kad se pojavi kontejner za Srbiju pa da upadnem na jedno mesto i da mi to jave, jedino tako jos da pokusam. Od nasih ljudi koji rade uvoz i Kine nisam dobio odgovor osim jedne firme ali ona meni kao pojedincu moze da izadje u susret jedino da uradi DDP ali za HR pa da se snalazim sam za dalje. Jos jednu sam danas kontaktirao, deluje ozbiljna firma, Alibazar.rs, ali nisam jos dobio odgovor a jos jednom sam ih kontaktirao, tako da stvarno ne znam, razocarenje, nece to niko da radi na malo pogotovo ne za fizicka lica, to je njima sica, nemaju oni vremena da se sa tim mlate.
Reply
Mada poonuda nasih ljudi za DDP do HR adrese od 4400eur je korektna cena, tu su se ogradili nekih 500 do 600eur sto uopste nije puno, na ovu cenu meni ostaje pdv i carina, i to bi opet bilo daleko ispod ovoga sto nasi sverceri prodaju po oglasima, 1k eur manje. Evo sta kazu, dve slike su u atacmentu

Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)