Foto-postupak sa "uradi sam" oslojavanjem : Iskustva
|
<p>..eh da,zaboravih reći,kad se razvija pločica (bar moje iskustvo) ne treba je ostaviti u rastvor,nego je samo politi i razmazivati sunđerom,ili natopiti sunđer pa tako, i to ne bi trebalo da traje duže od 30-40 sekundi,kasnije se ispira običnom vodom,razvijač najbolje da bude topliji,ako nije može i na sobnoj temperaturi. Što se tiče kopiranja,ja sam kopirao (u zavisnosti od sprave za kopiranje) 60% vremena direktno svetlost na pločici (imao sam staklo još preko filma da bi film nalegao skroz na pločicu),a ostalih 40% vremena na film sam stavljao paus ČIST pa tek onda staklo preko toga...,to se radi da bi se svetlost rasporedila pravilno na sve strane i verujte da je lepše i lakše i razviti i kasnije nagristi pločicu. Staklo je po meni obavezno jer film zna da se podigne a samim tim se i svetlost provuče. Čekam neke filmove da mi se urade pa ću baš okačiti i slike i vremena kopiranja 60/40%,pa ako nekom bude nešto značilo ja ću biti srećan.</p>
Devojka me vara sa rođenim mužem!
01-10-2014, 05:18 PM
<p>Čika Boro ima li to ikakve veze sa proizvodom iz Kelco-a pod šifrom <span style="font-size:14px;">16395?</span></p>
01-10-2014, 05:29 PM
<p>Samuki, ovdje ima nešto nejasno.</p>
<p> </p> <p>Na fotografiji se vidi film Apex ovih poličica, a ispod je pločica koja je "nagrizana" hemikalijama i sa koje uklonjen bakar. Taj postupak je nešto drugo.</p> <p>Dosad smo govorili o razvijanju pločica i uklanjanju foto laka. Na slici je nešto drugo. Uklanjanje bakarnih površina, bojim se da nijesmo ja u klin ti u ploču.</p>
01-10-2014, 06:12 PM
(This post was last modified: 07-25-2014, 08:40 AM by HomeMadeAudioProject.)
(01-10-2014, 05:29 PM)ZerO Wrote: <p>Samuki, ovdje ima nešto nejasno.</p> da ova plocica je nagrizana , probao da vidim kako je.
01-10-2014, 06:21 PM
a ja drzao u razvijacu dok ne pocne da boji
01-10-2014, 06:34 PM
<p>Tako bacaš pločice. </p>
<p> </p> <p>Daj dođi ovamo na čat da malo prokomentarišemo ovo direktno.</p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="azecevic" data-cid="17438" data-time="1389370723">
<div> <p>Čika Boro ima li to ikakve veze sa proizvodom iz Kelco-a pod šifrom <span style="font-size:14px;">16395?</span></p> </div> </blockquote> <p>Izgleda da je to nesto vrlo vrlo slicno. Ko proba moci ce da kaze....</p> <p> </p> <p>Istina, ispada nesto skuplje nego ova varijanta koju ja nadjoh, a da li je bolje... kazem ko proba znace. Jedino sto je zgodnije jer nema sta koga da juris i molis i snalazis se vec kupis to lepo od njih i radis.</p>
01-10-2014, 06:59 PM
(This post was last modified: 07-25-2014, 08:41 AM by HomeMadeAudioProject.)
<p>a ovo?</p>
<p></p> <p>je li probao neko?</p>
01-10-2014, 10:07 PM
(This post was last modified: 01-10-2014, 10:43 PM by HomeMadeAudioProject.)
ovo nije preskupo a koriste majstori za parna grijanja kad leme bakarne cijevi. kutija je otprilike 200 grama,ima četkicu za nanošenje i pasta se njome nanosi na unutrašnju stranu mufa,nipla,teštika i tih ostalih zeza i spoljnu stranu cijevi koja će se lemiti. zatim se zagrijava let-lampom i pasta koja je inače pepeljasto-siva postane boje cinka,pasta je tad odradila svoj posao - pokrenula je proces lemljenja i očistila-pripremila spoj za nanos lema. na tako zagrijan spoj samo se prinese lem-žica pa ta pasta kao da usisa lem u unutrašnjost spoja. moj brat od tetke iz Negotina to koristi svaki dan - čak je i meni ostavio jednu tu bočicu - moram probati ovo!
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
01-10-2014, 10:19 PM
(This post was last modified: 07-25-2014, 08:41 AM by HomeMadeAudioProject.)
01-10-2014, 10:34 PM
<p>Samo namazi malo lepse nego ovaj lik.</p>
<p>Gde ces da peces to, ima olova...?</p>
01-10-2014, 10:36 PM
fen od pravog kilovata,napolju - tako mislim prvi put probati još koliko sutra. sa druge strane - radim po Beogradu,tu olova ima non-stop u vazduhu...
01-10-2014, 10:40 PM
Hahaha! Pa imam i ja tu pastu a nisam znao čemu služi... Jbg na poslu mi je. Probaću u ponedeljak duvaljkom.
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
<p>Ode mi drustvo u vodoinstalatere... c c c c ... a polagao sam tolike nade u vas....</p>
01-10-2014, 11:38 PM
Da znaš samo da nas predložiš ako nekoj komšinici curi bojler...
01-10-2014, 11:39 PM
ha ha pa ako eksperiment uspije prevući ćemo i vas! sve zavisi od rezultata!
01-10-2014, 11:47 PM
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="TDA" data-cid="17486" data-time="1389393522">
<div> <p>Da znaš samo da nas predložiš ako nekoj komšinici curi bojler... </p> </div> </blockquote> <p> </p> <p>Ako curi znaci da ima rupa, a vi bi da se pobrinete za njenu rupu kol'ko vidim!? I to 'ocete da mi petljate tu po komsiluku! ALO BRE!!!</p>
01-10-2014, 11:56 PM
Ma jok... Samo da vidimo koliko brineš za komšiluk. :poke:
01-11-2014, 10:28 AM
<p>Boro je u pravu (uh bre kao i uvijek) batalite to elektronika je nešto prefinjeno, uzvišeno, elegantno, nežno.</p>
<p>Samo kad vidim onu četku kako izgleda muka me uhvati.</p>
01-11-2014, 10:31 AM
"test test,je´n dva je´n dva..."
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 54 Guest(s)