Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Ovo ti je sve pogrešno, skroz pogrešno.
Reply
(Today, 07:38 AM)Boban Wrote: Ovo ti je sve pogrešno, skroz pogrešno.

Možda, da nisam ja u pitanju, i taj paket od 90 din.
Reply
Kod mene je Cainiao (CN... bez sufiksa) prošao samo sa VAT/PDV din 200, nije bila navedena vrednost pošiljke.
Drugi paket, LR...NL je srećom prikazan kao USD 9,15 i na toliko obracunata carina din. 196 i pošta uzela 200+60 suma din. 446.
Reply
Ono sto mene zanima jel neko od vas licno dobio ili da zna nekoga koji poznaje nekoga, a da je dobio famozni " obračunski list (manipulativni obrazac) ili potvrdu o naplati uvoznih dažbina na kojoj su taksativno navedeni iznosi PDV-a i carine koje je odredila Uprava carina." ?
Ono sto je najbitnije u celoj prici je upravo nedostatak ikakvog racuna, nego se svodi ti njima 400-500din, oni tebi pismo, a potvrde o placenom pdv ili sta vec NIGDE !
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply
Sve je proverljivo i skockano da se država i pošta (državna firma) nagrade. Već sam dao link ka carini gde ukucaš br. pošiljke + ime primaoca paketa i dobijaš PDF sa obračunom šta i koliko je naplaćeno. 

Što se pošte tiče, lepo mi je poštarka iščitala stavke koje naplaćuju. Fora je u tome da te sada pošta zastupa u carinskom postupku (podnosi uvoznu prijavu) i to naplaćuje. Takođe naplaćuju transfer novca ubranog za račun carine i to je to. Još si i srećan jer špedicije zastupanje naplaćuje 30-35-40 eur.

[Image: attachment.php?aid=47885]

Zabeleži link i koristi kad zatreba: https://app1.carina.rs/info/portal/posta
A prodavcima kukaj da iskažu što manju vrednost pošiljke.

Attached Files
.jpg   Screenshot 2026-03-25 163803.jpg (Size: 59,15 KB / Downloads: 41)
Reply
To ja nikada nisam dobio dok je dodatno plaćanje bilo aktualno kod mene, a sumnjam da će itko to i dobiti. Ti mali iznosi(zapravo veliki kada se sve zbroji) su kao što je već raspravljano u temi tu da netko namakne pare i ništa drugo,a firma/pošta/tko god neće sigurno ići prepravljati program da se ispisuje pravilan račun.Baš me zanima koliko će to sa plaćanjem tih sitnih iznosa trajati kod vas jer kod mene to nije nešto dugo trajalo.

Saggit je isto tako dao par dobrih prijedloga koje i kod mene provjereno rade. Znači ići na onaj "choice" opciju pri kupovini, strpati u košaricu nekoliko proizvoda koji će onda putovati u zajedničkom paketu.Obično ta "choice" opcija je takva da je iznad 9$ poštarina besplatna, a ako naručim neki solo predmet uvijek odaberem nekakvu poštarinu sa praćenjem pošiljke pa makar me koštalo 4-5$ jer će mi onda u 90% slučajeva doći nekom kurirskom službom,a ne regularnom poštom.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 17 Guest(s)