Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PCB
Pre bih se ugledao na eskime nego na kineze.

Inače, ne rade svu kinezi za kikiriki u bilo kom obliku.
Pogledajte kanal Balkanac u Kini https://youtube.com/@balkanacukini?si=nPEpxOeGBMwzcr0c

Odavno kinezi nisu loše olaćeni i nemaju loš standard, ne pričam o baš siromašniom delu strukture jer toga ima u svakoj državi.
Reply
Koliko vidim, Mouser i Digikey i dalje nude proizvode ADI.
Reply
Braca,nije problem u tome što imaju na web stranici i piše da imaju na lageru, već to što ne šalju. Kolega(Grunf) i ja(odvojene narudžbe) smo naručili nešto od AD i jednostavno su nam poslali email da to ne mogu isporučiti i da li da pošalju ostatak narudžbe ili ne.Grunf je dosta aktivan i na velikom diyaudio forumu i ima tamo poznatih te je i njima mouser odbio slati AD proizvode,a neki od njih žive u SADu. Ne znam kako je sa tobom, ali evo ako ćeš raditi neku narudžbu iz mousera možeš staviti u narudžbu neki opampić od njih čisto radi probe.

Takvu situaciju davno sam imao i sa olovnim tinolom. TME ima na lageru,stavim u košaricu i kada dođem do plaćanja on kaže da ne šalje u Hr, probam ja preko kolege u njemačkoj isti rezultat. Ne sjećam se da li sam zamolio nekog iz Srbije da proba naručiti i vidi kakav je rezultat. Na kraju sam naručio preko jedne firme u Hr koja može uvesti olovni tinol. Inače ja sam ga platio otprilike 40€/kg, sada je cijena stravičnih 100€/kg za isti tinol.
Reply
To je normalno, meni su pre dve-tri godine odbili posle dva meseca cekanja INA849, vise nikad nisam ni kupovao na Mouser.
Reply
(Yesterday, 09:49 AM)BeliNinja Wrote: Pre bih se ugledao na eskime nego na kineze.

Inače, ne rade svu kinezi za kikiriki u bilo kom obliku.
Pogledajte kanal Balkanac u Kini https://youtube.com/@balkanacukini?si=nPEpxOeGBMwzcr0c

Odavno kinezi nisu loše olaćeni i nemaju loš standard, ne pričam o baš siromašniom delu strukture jer toga ima u svakoj državi.
To jeste tačno, u poređenju sa tim šta je Kina bila pre 20+ godina. Ali nije baš ni tako prosto.
Pre par nedelja sam sa kolegama pregovarao o nekom IC projektu za jednu EU firmu. Naša satnica je već dosta manja od EU satnice, plus licence za rad poslodavca koštaju praktično isto toliko koliko satnica radnika. (npr. ako radnik košta 30-40e/h, licence za rad su još toliko). Kinezi nude isti profil radnika, nama nepoznatog kvaliteta, ali za više nego tri puta manju cenu od naše osnovne cene, a 5-6x manju od evropske, i ta cena uključuje licence i infrastrukturu na kojoj rade (možda je u pitanju nelegalni softver, ali to naručioca ne zanima). To su fakultetski obrazovani radnici, koje njihova firma prodaje za 1000-1500e bruto... Oni ne mogu da dobiju više od 500e mesečno ni u jednoj kombinaciji.
Reply
Njima država dodaje.
Reply
(Yesterday, 12:23 PM)savan Wrote: To je normalno, meni su pre dve-tri godine odbili posle dva meseca cekanja INA849, vise nikad nisam ni kupovao na Mouser.
Moje iskustvo je da Mouser tu nije kriv - pre četiri godine mi je TI odbio isporuku nekih op-ampova (bio je tu i INA849).
Na moj upit šta je u pitanju odgovorili su da ne komentarišu poslovne odluke.

Nekoliko meseci kasnije nije više bilo ograničenja.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)