Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Quote:Prolazi čovek grobljem i vidi ogroman kamen na kome piše:

- "Brate Srbine, ako si pravi brat i drug pomozi, pomeri kamen ovaj što mi na duši stoji i olakšaj mi muke."

Čovjek proba da pomeri, gura, vuče, i posle podužeg mučenja, skoro se iskilavivši, uspe da pomeri kamen. 

A ono ispod njega urezano u ploču:

- "Brate Srbine, ako si brat i drug,i ako si Srbin - vrati ovaj kamen nazad da zajebemo još nekoga."

Big Grin
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Reply
Nesto tako čitam, pratim i na  velikom forumu naletim na zanimljivo pojačalo (pošto sam zaljubljenik u pojačala).
Vidim da su spucali oko 170 stranica u vezi tog pojacala.
Na prvi pogled deluje nekomplikovano i lako za napraviti pa sam se nameracio da ga isprobam ali predhodno da se obratim ovde za savet i vaše mišljenje.
Hvala.

Attached Files
.png   VSSA_TO3_sch.png (Size: 15,14 KB / Downloads: 30)
Reply
Korektno pojačalo, ništa spektakularno. Bio je to nešto jači i smišljeniji marketinški upad.
Radio sam nekoliko tih CFA dizajna, slušao, ali nisam ni jednom ostao zatečen. Probaj ako si rešio.
Reply
Hvala Bobane.
Pravio sam nesto slicno kao vladino pojacalo, i zadovoljan sam zvukom,malo fale niski tonovi ali ne smeta.
Uvek sam u pogragu za nesto bolje,pa ako mi se ovo ne svidi probacu neku verziju Cirklotrona.
Pozdrav.
Reply
To sam i ja primetio vezano za CFA - nemaju volumen koji daju VFA.
Reply
Znali ko neki portable tv sa dvb-T2 gde moze da se kupi, uslov je da dobro hvata slobodne kanale iz sobe? Imali neko kakav da je dobar?
Reply
Šta podrazumevaš pod "portable"? Koja je to veličina dijagonale? Jeftino ima 24" koliko znam.
Reply
Ma maleno nesto 10" ili i manje ako ima, zato i kazem portable, nasao sam nesto ali ne znam dali vredi cemu i dali ima dobar prijem, prijem mi je kritican, nema smisla da moram antenu da stavljam van prostorije a nije ni u redu da sad razvlacim kablove po sobi, hoci kevi da nabavim jer lezi u bolnici a slabo ona barata sa mobilnim telefonima tako da mi je jedino ovo opcija da joj malo ublazim muke do termina. Ajde ako imate neki predlog sta bi mogao da uzmem ovde sto nam je dostupno.

Na ovaj fazon, ili ako ima jos nesto bolje, nema veze i ako je i manje samo da funkcionise i da ima dobar prijem dvb-t2
https://www.amazon.com.be/-/en/Portable-...B07FZ43YJX
Reply
Mobilni net paket ne znam koji bi bio dovoljan da recimo 12h dnevno bude upaljen iptv, mogao bi aplikaciju da joj instaliram sto i jesam ali ne znam koji bi paket bio pogodan na mesec dana ali da je bukvalno ne ogranicen, 500Gb nkontam da bi brzo svuklo ako bi recimo 10 dana uzastopno vukao iptv stream brzo bi to potrosilo a nije jeftino, 30k din minimalno bi otislo na glupost za 10 dana, nije opcija, zato gledam ovako neki free tv koji ne trazi internet, to bi bilo superica za nju! A nema free internet u bolnici a nebi ona mogla da se snadje na telefonu, zna ono da se javi i da nazove i to je to, sta ces stari ljudi iz proslog veka ne zanimaju ih tehnologije jbg
Reply
Imas povoljne USB stikove, iste/slicne onim "mojim" RTL-SDR stikovima, generalno oni za zemaljku TV sluze, to sto smo ih mi hakovali za HF radio prijem je drugo, iste su sprave u pitanju!

https://www.amazon.com.be/s?k=dvbt+usb&i=electronics&crid=1KPIWFX95Y3KA&sprefix=dvbt+usb%2Celectronics%2C197&ref=nb_sb_noss

Na ALI su odprilike upola cene.

Taj stik i u neki Android telefon tablet i eto ti televizor!
Reply
Moglo bi i tako ali nije to zgodno, znas kako to sad treba da stoji cvrsto na ladlicaru pored kreveta, a tu ima sad i voda, hrana, i sta ti ja znam, nije bas zgodno da sad to bude neki budz. Naci nesto jednodelno, portable, nek je i 4.3" kao one igice to bi joj bilo mozda super ali kad ne mogu da nadjem nesto. Mogao bi i od rpi nesto da smuckam ima tih tv hat za pi, pa ima malo pojacalce sa zvucnicima, i moglo bi to da se slozi u neko kuciste, ali sta znam, nit vremena za tako nesto nit je vreme za tako nesto nit sad imam volje uopste da bilo sta radim, najbolje bi mi bilo da pronadjem nesto gotovo, utaknem u struju i da funkcionise. Ne zna ona zena oko androida bukvalno nista nit moze da ona to savlada nit je vreme da se time opterecuje jbg.
Reply
(09-20-2025, 06:45 PM)savan Wrote: Ma maleno nesto 10" ili i manje ako ima, zato i kazem portable, nasao sam nesto ali ne znam dali vredi cemu i dali ima dobar prijem, prijem mi je kritican, nema smisla da moram antenu da stavljam van prostorije a nije ni u redu da sad razvlacim kablove po sobi, hoci kevi da nabavim jer lezi u bolnici a slabo ona barata sa mobilnim telefonima tako da mi je jedino ovo opcija da joj malo ublazim muke do termina. Ajde ako imate neki predlog sta bi mogao da uzmem ovde sto nam je dostupno.

Na ovaj fazon, ili ako ima jos nesto bolje, nema veze i ako je i manje samo da funkcionise i da ima dobar prijem dvb-t2
https://www.amazon.com.be/-/en/Portable-...B07FZ43YJX

Evo takvoga sa linka u Boleču, oglas na KP. Za digi kanale ona antenica bi trebalo da radi OK a ima i ovakvih, sa ili bez pojačivača, isto KP.
Reply
Hvala nik!
Reply
Pozdrav,
Odustao sam od plaćanja servisa da mi menja ulje,nekako sam ostao bez kože na leđima a i previše posole....
Interesuju me diagnostike koje bi mogle da resetuju promenu ulja i možda da aktiviraju DPF čišćenje...
Treba mi za Tritona 2023 i Swift sport 2024/5.
Hvala.
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
Vlado imas toga na netu, ne treba ti dijagnostika za service reset

https://www.youtube.com/watch?v=CGKLsFmmdvs
Reply
Nisam znao da na Gorenje ves masinama su motori na cetkice? Jutros upalim masinu da pere i odem na posao, vratim se i da izvadim ves sav mokar natopljen, okrenem na centrifugu motor ni da makne, sve ostalo radi, prima vodu, pumpa radi, ne prijavljuje gresku, pa sam uzeo da je rasklapam, gledam elektroniku ne vidim da je nesto zacrnilo, skinem je i unimerom ispipam, probam releje na 12V sve ok, vratim to, sklopim, okrenem masinu i skinem motor da vidim sta je u pitanju i vidim cetkice, jedna ne dodiruje, a reko to je to, zamenim evo radi. Stvarno nisam znao da su ti motori na cetkice, i toliko lako se skida motor da sam sve ovo lake ruke odradio. Cetkice kostaju 700 dinara. Eto ako neko dodje u slicnu situacija neka prvo proveri cetkice! : )
Reply
Koja Gorenje masina?
PS663?
Reply
Znam za ovo Savane,hvala ,to je samo reset za podsetnik da treba da voziš na servis... Postoji reset motornog ulja,ulja kočnica,ulje menjača, egr, dpf..... Ovde postoje zakoni koji te štite da ne izgubiš garanciju ako ne teraš u servis da menjaš ulje ali ti trebaju dokazi...,pored računa iz prodavnice da si kupio ulje bilo bi lepo imati i odštampan papir sa dijagnostike....
https://forum.yu3ma.net/attachment.php?aid=46211

Attached Files
.jpg   Screenshot_2025-09-25-11-36-53-95_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg (Size: 677,91 KB / Downloads: 17)
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
Imam pitanje oko DAC i pojacala unutar DAC-a koji pojacava signal analogni za rad na 4R zvucnicima snage 50Wrms.

https://www.aliexpress.com/item/1005008834924307.html

U cemu je fora? Jel to samo lijepa slova na papiru a u praksi los zvuk ili je toliko kineska proizvodnja napredovala da nam vise netreba DIY samogradnja preampa/ampova?

Prema ovom opisu za gornji primjer zamjene se opampi za visu klasu koja nam vise prianja usima i to je to?
Adapter 12V 1,5A se zamjeni sa LLC tisim adapterom koji radi manje buke za digitaliju i analogiju za sklopove unutar DAC-a?

Prema ovome ako je to klasa iznad DIY samogradnje za cca 160eura se dobija konverter koji digitalni signal sa ulaza pretvori u analogni, i zatim taj analogni signal ide na LME49720 i sa izlaza tog OPAMP-a mozemo spojit 4R zvucnik od 50Wrms slusati muziku sa max 10Wrms koliko nam je vise nego dovoljno za kucno slusanje muzike i gledanje filmova na TV-u?

Ovo mi nikako ne drzi vodu jer taj mali OPAMP nemoze da da izlazni napon od npr 20Vpeak na 4R, jer tu trebaju snazni izlazni tranzistori.

Ako neko moze da ovo pojacni jer mi nije jasno, a a ko je klasa D onda zvuk nemoze biti dobar kao sa klasa A ili AB u DIY varijanti...a i 12V na 1,5A mi se cini premalo za tjeranje 50Wrms zvucnika na 10Wrms snage....
Reply
Evo ti sve u sitna crevca - https://www.audiosciencereview.com/forum...iew.58688/

Ne vidim da se igde pominje mogućnost povezivanja zvučnika, tj. da ima izlazni amp?

https://www.tnt-audio.com/jpg/fosi_zd3_inside.jpg
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 19 Guest(s)