Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Xiaomi MI 10 Lite 5G
Help centar kad kliknem link dodje EVA chat boot, i pisem "i have problem with payment" da mi da opciju gdje izaberem other problems i onda napise da napisem rijec "agent" da mi se pojavi button "chat with agent" ali tog buttona nema.

I tako u krug mjesecima, danima, satima...bas rade stoku od nas ljudi Smile
Reply
(Yesterday, 06:25 PM)savan Wrote: Budi uporan, tu je neko debelo u nekom dilu, salji na vise mail adresa, neko ce valjda posten da se zainteresuje za to. I naravno obavezno ostavi komentar tom prodavcu, napisi sve najgore sto ti padne na pamet.

Prodavacu sam napisao 1 star rating, uz sve video dokaze otpakiranja, slike proizvoda i sto sam platio a sto dobio.

Nakon dva dana prodavac je obrisao 1 star rating moju recenziju i dalje puni laznim profilima da je svakih par dana neko u svijetu dobio od njega poco f7 i da je happy.

A recenzija mu je lazirana, ima 97,7 posto sretnih korisnika.

Zanimljivo je da i na redditu sam napisao recenziju za njega i reddit je maknuo tu recenziju uz sve dokaze, tako da tu mi je cudno da reddit stiti AE...

Nasao sam ovaj mail:

product.compliance@aliexpress.com

valjda bude kaj mada nema tu supporta jer je taj mail za zalbu ako uredjaj nije po standardima funkcionalan, vidjet cemo...
Reply
Probaj u chatu da uneseš nekoliko puta "live agent"

Svakako pogledaj https://www.reddit.com/r/Aliexpress/comm...his_first/

... mada iskreno sumnjam da ćeš išta napraviti.

reddit i ostale popularne kafane odavno uređuje AI, tako da i tu nemaš šta tražiti. Imaju svoja pravila ponašanja i možeš samo širiti ljubav... Sve je sponzorisano i tu se priča završava.

Čitaj(te) - https://www.bikegremlin.net/threads/why-...-only.497/
Reply
Posalji na tacku 3, negde od tih linkova ce da ti odgovore
Reply
(8 hours ago)ronovar Wrote:
(Yesterday, 06:25 PM)savan Wrote: Budi uporan, tu je neko debelo u nekom dilu, salji na vise mail adresa, neko ce valjda posten da se zainteresuje za to. I naravno obavezno ostavi komentar tom prodavcu, napisi sve najgore sto ti padne na pamet.

Prodavacu sam napisao 1 star rating, uz sve video dokaze otpakiranja, slike proizvoda i sto sam platio a sto dobio.

Nakon dva dana prodavac je obrisao 1 star rating moju recenziju i dalje puni laznim profilima da je svakih par dana neko u svijetu dobio od njega poco f7 i da je happy.

A recenzija mu je lazirana, ima 97,7 posto sretnih korisnika.

Zanimljivo je da i na redditu sam napisao recenziju za njega i reddit je maknuo tu recenziju uz sve dokaze, tako da tu mi je cudno da reddit stiti AE...

Nasao sam ovaj mail:

product.compliance@aliexpress.com

valjda bude kaj mada nema tu supporta jer je taj mail za zalbu ako uredjaj nije po standardima funkcionalan, vidjet cemo...

Kako moze da obrise negativan komentar osim da je tu neki dil prodavca i Ali u pitanju, mada sumnjam da bi tako velika kompanija dozvolila sebi tako nesto, brzo se to cuje i brzo vise niko ne kupuje na Ali. Dodaj i taj detalj da neko brise recenzije u taj tekst sto saljes, neka cuju, ko zna sta je tu u pitanju, vise lici da je to neka odmetnuta grupa koja radi firmi iza ledja, zato budi uporan i salji mejlove javice se vec neko posten kome ce to da privuce paznju.
Reply
Evo klikni na ovaj link:

ALIEXPRESS OCJENA

Tu sam stavio prije dva tjedna 1 star rating (HR flag) i obrisano je. Na njema su bili svi dokazi, video, slike i screenshooti od prodavaca kako je manipulirao podacima i ne prizna nista, ne zeli povrtat robe ni vratiti novac.

A kada kliknes na toj stranici 1 star rating citaj sto ljudi pisu, da nisu dobili sto su narucili, prazni paketi, slomljena stakla, koristeni smartphoni, igracke...itd.

Ove ocjene za 5 star su sve fake kao i profil!

Ima taj seller i Poco PL otvoreni drugi account a isti prodavac, pise sve na redditu...tako da oprez.

Uporan sam ja ali mislim da od toga nista nece biti, AE je zatvorio dispute prije 7 dana i odmah stavio da je posiljka prihvacena a ja nisam kliknuo da je paket stignuo jer kad sam snimio video otpakiranja oni su nakon dispute stavili final resolutio - no refund i otada se ni AE ne javlja na 4 maila sto sam im poslao ni prodavac se ne javlja i prodavac me blokirao....

[Image: attachment.php?aid=46094]

The account is in the seller's blacklist, please contact the seller

Mislim da je ovdje sve jasno, tako rade prevaranti.

Uzmu novac i blokiraju daljnu komunikaciju obrisu sve tvoje komentare na 1 star rating i idu dalje.

Meni se cini da AE dispute team i prodavaci su povezani i da tako okrecu brdo love, susjedi malo dalje od mene narucili sa TEMU LED projektor PRO model za 26 eura a dobili basic projektor za 5eura i kaze susjed, a dobro necu se zaliti poslali mi krivi. Nasmije se i ide dalje...hehe rekoh mu ja smijao bi se ti da si platio 260eura a dobio za 50 eura vrijedna projektor.

Inace kad prodavac kad AE nakon disupta presudi u korist prodavaca i prodavac te tada blokira sve ti je jasno Smile

Attached Files
.png   2.png (Size: 91,55 KB / Downloads: 50)
Reply
Disgusting store, the seller is a scammer. I ordered and paid for POCO X7pro, but they sent F6. Moreover, they replaced the model in the order, indicated an underdeclared value for customs, which delayed the package at customs. I had to pay an additional 650 rubles for customs services. excluding customs duty. The product is like everyone else's. The store and seller are terrible. I do not recommend.
Seller reply:
Thank you for your order. We did ship the package as ordered, and according to the shipping information, it was delivered successfully and the correct weight. If you have any objections, please submit an unboxing video or contact the post office for more evidence. We will do our best to assist you in finding a solution. Have a wonderful day!
Reply
Vidi se kako dobro manipulira haha,, on je poslao sa ispravnom gramazom paket, pa mogao je poslat za 0,6kg paketa i ciglu te tezine Smile

I kad korisnik snimi video da je dobio krivu robu onda trazi da odes na postu i trazis dokument od poste da posta otpakira paket i da pecat i dokument sto je unutra u paketu i da gramaza od 0,6kg stima....znaci svi mobiteli razlicitih modela imaju po ovom prodavacu istu tezinu,,,,,samo procitati 1 star rating i sve je jasno...ja cu na sve forume sto znam reklamirati ovaj scamm shop pa ko prije vidi kupnje super ko ne nazalost ce izgubiti novce....
Reply
Ogroman broj su dropšiperi, nećeš nikom nauditi lošom ocenom i komentarom.
Reply
Jel nije bilo dovoljno pogledati u negativne komentare kojih ima 8 stranica sa ocenom jedan pa da se zakljuci da je prodavac prevarant? Isto to ima i na KP, tacno vidis ko je prevarant a ko je posten prodavac, nikad ne kupujes od tog sto ima negativnih ocena koji petlja i krivi druge poput "krivi su postari sto je paket polupan" i tako te fazone, odmah ti je jasno o kakvom prodavcu se radi i sta mozes da ocekujes.
Reply
Ja sam gledao ocjenu od 97,7%, pa pise store postoji 5 godina, ima golden bade trgovac, jos naziv poco official store pa nisam ni gledao dalje....dobro zna prodavac kako da nasamari kupce.

A dobro sad tu sto je tu je, imam novi poco m7 koji prodajem, pisem mail na AE i to je to.

Kako sam gore napisao prodam poco m7 za 200e da malo smanjim razliku a ostalo sa AE necu dobit nista jer se ne javljaju.

Bas sam sada sa istog accounta poslao upit na istu adresu da vidim dal ce da odgovore porukom da bi uzeo dropshipping za 10000eura i vidi cuda za minutu su odgovorili da su zainteresirani, salju kupone i popuste i neka cim prije ispunim narudzbu da salju unutar 24h.

Onda sam im poslao dispute doksze za narudzbu i dalje ne odgovaraju....eto toliko o AE.
Reply
KP je još i uređen, ovamo ti je buvljak u pravom smislu reči.
ebay pruža najbolju zaštitu za kupca.
Reply
Evo zasto sam ja kupio od ovog prodavca VCDS na primer https://obdmaster.aliexpress.com/store/1...match_sort jer se vidi da je relativno nov i da ima samo jednu negativnu ocenu i to ne bas osnovanu, https://www.aliexpress.com/item/1005004713008283.html a nisam kupio recimo od ovog https://www.aliexpress.com/item/1005007534393448.html koji postavlja te neke fensi slikice koje privlace paznju a ima brdo negativnih ocena, i koji salje umesto sa stm32f429 salje sa stmf415 a slikice napucao sve se sanene... odma se to primeti samo malo treba obratiti vise paznje na komentare prilikom kupovine i sve ti je u startu jasno. Dovoljan je samo jedan negativan komentar tipa "poslao mi je pogresan" ili poslao mi je polupan je vec jasno sta mozes da ocekujes.
Reply
Ja mislim da nema pravila kad kupujes od kineza posebno na AE, ti vidis ducan slike fino platis narucis, a ono sto dobis je lutrija....dobis 9 puta sve ok a 10put dobis problem.

Moram kupiti usb a na usb c 2m kabel za puniti mob jer ovaj 1m koji dolazi od xiaomija za 90W punjac mi je prekratki.

https://www.ronis.hr/kabel-baseus-puddin...5703221-01

Jel ta firma baseus valja kaj? Necu narucivat sa AE jer puno je tamo fake kablova sa tankim zicama a napisu da ide na 5A ili ti 120W da moze da podnese.

I koje savane marke usba na usbc preporucas? Punjac mi je novi gan 90W pa za tu snagu trebam kabel 2m.

Idealno bi bilo usba na usbc ali da usbc bude kutni tako mi je lakse na radnom stolu sa l kutnim usbc ustekat u mobitel kabel nego da sa ravnim mi sve stoje zice po stolu.
Reply
Trazi neku poznatu marku a ne neki Baseus, recimo neki QED
Reply
https://www.ronis.hr/usb-kabel-qed-connect-c-m-a-m-1-5m

Jel to taj?

1,5m je ono taman jer nemaju 2m ali mislim da bude ok.

Nigdje ne pise u specifikaciji koliko ampera moze podnjeti ili dali moze puniti sa 90W punjaca?
Reply
Ne znam Ronovar, pretrazi malo, evo ja sam na prvu pronasao da je taj sto si pronasao usb 2.0 kompliant ne znam dali je to sto trazis i dali je za punjenje kompatibilan, mozda vidi neki iz reference serije poput https://www.qed.co.uk/reference-usb-a-b.html
Reply
usb 3.2 sa power delivery 100 wati, ne znam stvarno, nije bas lako pronaci i odluciti se koji kabal, dali Qed ima takvih kablova koje trazis.
Reply
https://www.youtube.com/watch?v=UQBt-AkbUeU
Reply
https://www.youtube.com/watch?v=ajVwqpUnezA
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: yugaja, 1 Guest(s)