(12-30-2024, 10:38 AM)HomeMadeAudioProject Wrote: ...
slobodni prostor oko komponenti je blizu 3cm sa bokova i odozgo,a hlađenje Motorola pojačala rešiću prosto rokadom mesta sa ekvilajzerom,to sam trebao uraditi tako u startu ali sam zbrzao u želji da što pre završim sa radovima u dnevnom boravku.
(12-30-2024, 10:38 AM)HomeMadeAudioProject Wrote: da - to je činjenica koju za sada nisam mogao izbeći,ali je i savet originalan - svi su mi predlagali da zvučnike stavim na stalke a ovo je prvi put da je savet stalak za gramofon - dobra ideja!
cela kuća mi je omalena a onda i dnevni boravak,tada se svuda prave kompromisi pa tako i ovde.
zvučnici prosto nemaju kuda osim na ta mesta,a isto tako i gramofon,otuda ovaj raspored.
Bocko,Nixie i Ariton; nova stalaža je donela sa sobom ne samo novi izgled i praktičnost u odnosu na prošlu,već i daleko bolji zvuk - zbog mojeg ušnog defekta ne mogu da tvrdim 1000% da je zvučna slika konkretnija i jasnija iako mi se tako zaista čini - ali je definitivno dobijeno na dubini bas dela. razlika je baš baš velika,kao da sam dodao neki moćni subwoofer. prosto mi sad neverovatno koliko bas postoji čak i u dokumentarnim filmovima na Nat.Geo! sve dobro je došlo zato što sam podigao zvučnike na nekih 42 - 3 - 4 cm od poda,i leđa stalaže ostavio otvorena,inače su bili na istom mestu i malo više zatvoreni sa strana.
slobodni prostor oko komponenti je blizu 3cm sa bokova i odozgo,a hlađenje Motorola pojačala rešiću prosto rokadom mesta sa ekvilajzerom,to sam trebao uraditi tako u startu ali sam zbrzao u želji da što pre završim sa radovima u dnevnom boravku.
Ma ne mrdaj gramofon, Samo umesto na dasku koja je na polici stavi ga na dasku koja je odvojena od vitrine (makar 1cm) i pročvršćena na zid na 2 ovakva nosača.
12-30-2024, 07:19 PM (This post was last modified: 12-30-2024, 07:20 PM by nik.)
Za početak a možda i za stalno - na policu ispod gramofona stavi polu-naduvenu unutrašnju gumu od nekog manjeg točka, kao poni ili neki dečiji, otprilike bi 12 inča (cca 30,5 cm) odgovaralo. Guma, neka ploča i na nju gramofon. Još naprednije rešenje guma pa otvorena niska kutija napunjena suvim peskom (npr. posip za mačke) pa podloga za gramofon.
5:48 jutros bilo sve spremno - beli luk oguljen,biber u zrnu samleven,sveža ljuta paprika oprana. meso i voda u lonac pa na "trojku" lagano četiri sata,povadio kosti ,dodao još malo vode,začine,pustio da prokuva i... onda je nastala ta slika gore
Uh...dizanje prije 8 sati. Mene ne bi niti puškom natjerao na dizanje prije toga, osim ako baš trebam biti negdje ranije onda se ustanem i nije neki problem.
To je ona nova revizija Haflera DH-200 sa podešavanjem dc offseta, PCB za Thorensa TD160 da se zamijeni njegovo p2p ožičenje na lemnoj letvici. Zadnji i najmanji PCB je 10.7MHz oscilator koji ima ulaz za modulirani signal, već sam jesenas napravio FM stereo koder pa ću to dvoje strpati u jednu kutiju,a treba mi za servis tunera.
03-21-2025, 12:40 PM (This post was last modified: 03-21-2025, 12:41 PM by NIXIE.)
The remarkable new Ground Free Circuit encompasses every advance in amplifier technology, including Diamond Differential DD/DC and Super Feed Forward circuitry.
Together these technologies result in amazingly natural, life-like sound reproduction, making the AU-D11 perfect for new digital sound sources.
Moving-coil transformer featuring a high signal-to-noise ratio Record selector. Bi-directional tape dubbing facilities for two tape decks. Selectable turnover frequencies for bass and treble. Push-button input selectors with LED indicators
2x120W 8oma, dobra mašina izgleda, a izgled je pravi. Samo opet previše dugmića za moj ukus.
Da ti stavim sliku AU-20000 ili CA-3000 da vidiš dugmića?
Prava mašina, samo kada ti vrisnu izlazni tranzistori iz vedra neba, svi ostali tranzistori prije toga ispravni, niti si ganjao pojačalo niti si spajao 2R teret na izlaz, znaš da ćeš tražiti nestale pF kod hrpe kompenzacijskih kondenzatora koji služe da ukrote ovu zvijer.