Uživanje u muzici bez razmišljanja o THD, kablovima itd.
Koncert u prošlu nedelju, u koncertnoj dvorani "Tonhalle" u Cirihu. Na programu Betovenov violinski koncert i Sedma simfonija.
Fotografija aplauza posle violinskog koncerta.
Sala nije vrunac akustike (sagrađena 1895. god.), renovirana pre nekoliko godina, ali je doživljaj lep.
Prodao sam aneng sz18, ut61e+ i sad sam u potrazi za kvalitetnim preciznim sigurnim dmm sa 60000 counts te da ima mjerenje temperature.
Zasad je u planu bm789 i pratim uni-t, hioki dt4282 i trazim jos koji brand. Fluke mi je preskupi a jedini koji valja je 189 ali je star 25 god i koristen je.
Danas je tesko nac kvalitetam dmm, mora imat auto hold funkciju, 60000counts, ulaznu protekciju i aa baterije (nikako ono baterijsko ko sto ima ut171b i ut181a)
Jako je slaba ponuda kvalitetnih dmm a bm789 i dm4282 su stari modeli iz 2013 god....
Povucen pohvalama na forumu za Uni-t UT139C, kupio sam jedan da imam. Na zalost nakon dosadasnjih Fluke 11, Fluke 12, Uni-T je totalno razocarenje, Imam i 23, 73iii, 87v ali su mi 11 i 12 izuzetno brzi i dovoljno precizni. Kod merenja kapaciteta u kolu i otpora induktivnog potrosaca ne mogu prici 87v ali su za svakodnevnu upotrebu odlicni. Razmisljao sam za teren da uzmem179 koji se moze naci na oglasima za malo iznad 200 evra i mislim da je za elektricara mnogo bolja ocija od 87v.
Brymen sam video da hvale ali na zalost nisam imao prilike da radim sa njim pa ne znam kakvi su.
Jevrem, uni-t je kineska kvaliteta znaci za mjerenje na niskonaponskim mjerenjima do 60VDC. Za mjerenje AC mreze nije preporucljiv jer je instrument lose kvalitete, ima losu ulaznu preotekciju i ekrani sa crnim zaslonima brzo odu. Baterija im traje jako kratko.
Ako zelis potrositi 200€ kupi bm789 jer te isto košta a novi je i ima vise funkcija nego fluke.
Fluke189 ima problema sa super capom pa ga je potrebno zamjeniti i socketi gdje ustekas pipkalice pucaju ko kokice a zamjenski materijal za fluke na ebay je skupi.
Mene je Fluke odusevio brzinom kojom izbacuje izmerenu vrednost na ekran. Brze sa njim proverim red od 30-40 osiguraca nego sa glimaricom a i ocitam vrednost napona sto je bitno kod trofaznog grejanja alata sa grejacima na 400V. Glimarica prikaze napon iako je crknut osigurac u ovakvoj situaciji.
189 ima problem sa supercap-om ili 179? Ja sam razmisljao o 179.
Fluke 187 nema supercap, on sluzi da drzi vrijeme za logging kada je instrument ugasen. Ako ne trebas datta logging kupi 187, a ako imas dobru lemilicu i mozes nabaviti super cap ga mozes sam zamjenit i miran si dugo vremena.
Supercap ti izgleda ko 3V baterija koja ide u daljanske kljuceve za auto