Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LNA 60dB D100
Hvala Dragane, hvala na podršci, ovo sa prednaponom mi je izmaklo.

Na žalost, imam samo jedan LiPo akumulator i on mi vozi Wurcer-ov LNA.
Test ću u svakom slučaju uraditi s niskošumnim napajanjem od ­ ±11,5V, imam za to dovoljno mogućnosti.
Reply
Danas stigle pločice za ULNA modul i ostatak materijala Smile .

Lemljenje modula neće biti problem, ali kod aktuelne verzije matične pločice vidim velike poteškoće kod podnožja za PCIe.
MP nisam naručio, ali na slikama vidim da rastojanje između podnožja ne dozvoljava pristup lemilici kod dva središnja podnožja, tj. prvo i poslednje se mogu zalemiti, ali dva srednja ne.
Svako podnožje ima po 36 nožica s rasterom od 1mm i to je već izazov, pa ako dođe do GB možda bi MP trebalo naručiti sa unapred zalemljenim PCIe podnožjima.

Dakle, štampam šemu i počinjem da lemim...

Attached Files
.jpg   ULNA_Modul_PCB-1.jpg (Size: 280,56 KB / Downloads: 14)
Reply
Svi bi trebali da imamo jednu ringlicu za ove stvari ukljucujuci i mene, ovo je inace jednostavno za zalemiti uz pomoc paste za lemljenje i ringlice koja greje pcb sa donje strane, ja sam imao slican problem kada sam lemio releje za tonsku kontrolu a da sam imao ringlicu to bi bilo mnogo lakse zalemiti, sa duvaljkom nebi trebalo takodje da bude problema sa odgovarajucim vrhom, hoce nekad da malo izoblici plastiku ako se previse duva u mestu tako da je ipak pozeljno imati ringlicu za takve stvari gde je plastika.
Reply
Braca, ja mislim da dosta fluksa, tanki vrh za lemilo(oko 1mm) i jako malo tinola bi trebalo riješiti stvar. Ako se zezne možda pomogne pletenica za odlemljivanje u odstranivanju viška tinola.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)