Threads: 133
(03-14-2024, 11:32 AM)Sir Oliver Wrote: Istinu reko čovek
niti poričem niti podržavam,svakako će ekonomski profiti sami odrediti svoj put,praksa je ta koja će pokazati šta ljudi žele,šta će kupiti pa samim tim i šta će se proizvoditi.
nego,otkad je političar čovek? dok je postao političar prestao je biti čovek. ovaj isti sa video snimka nema pojma šta je Omov zakon ni razliku između Volta i Watt-a,ali mu je zgodno da bude popularan time što će negde nekom gluvom skupštinaru reći ono što je popularno za reći.
zamolio bi vas sve da se u svim temama držite datih tema,bez opština skupština političara i stranaka. ako ne može video bez politike i političara - nemojte ga ni stavljati.
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
blagodarim! 👍
po pitanju teksta - što bi rekao naš narod: "izuli se pre vode..."
Threads: 41
Samo ne valja to što kada propadaju veliki ovi manji moraju pre njih...
https://autorepublika.com/2024/04/01/kra...utomobile/
"...manje vina manje vina..." više dima više dima 😬😬😬
Threads: 21
Očito im nije zapelo, ne žuri im se da bi morali da obaraju cenu da pospeše prodaju.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Threads: 40
Ja bi pre rekao da je to neki AI generator slike kreirao.
Threads: 21
Ako je sudeci po ovom izvoru postoji zaista nesto neisporucenih automobila
https://www.yahoo.com/news/fact-check-te...00896.html
Slika iznad ako se lepo pogleda 99% i jeste AI generisana, dobro primeceno !
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Threads: 12
Ima masa tih slika na netu. Nisu valjda sve AI fejkovane.
Threads: 30
Bez obzira na slike, jedno je sigurno: prodaja električnih automobila stagnira i/ili je u padu.
Elon Musk je iskoristio prvenstvo s tom idejom i obogatio se, a sada polako ali sigurno dolazi do otrežnjenja, pa ostalima preti bankrot.
U Evropi je prodaja e-automobila bila dobra dokle god je država subvencionisala kupovinu.
Pre četiri dana Audi je definitivno zatvorio fabriku u kojoj se proizvodio njihov najskuplji električni SUV, 3000 ljudi je ostalo bez posla.
Porše je pre par nedelja u zvaničnom saopštenju priznao da je njihova preorijentacija na e-automobile bila pogrešna i da se vraćaju svom uobičajenom programu.
Sa aspekta masovnog transporta, jedina korist iz tog propalog projekta je koncept hibridnog automobila (motor SUS - generator - akumulator - elektromotor), koji eliminiše menjač i diferencijal i motoru omogućava da radi u zoni maksimalnog KKD (koeficijenta korisnog dejstva). U Kini je najveći deo e-automobila upravo tog tipa.
Međutim, ni taj koncept nije baš velika novost, jer je poznat već nekih 100 godina, tj. od trenutka kada se pojavila prva dizel-električna lokomotiva.
Problemi koje ima ovaj izdanak prevarantskog klimatskog projekta utiču i na sudbinu ovog poslednjeg: SAD su iz njega izašle, kao i sve velike banke, investicioni fondovi i naftne kompanije.
Jedino još Evropa i dalje insistira na tome da postoji antropogeni uticaj na klimu putem emisije CO2 i gura ceo kontinent u ekonomsku propast.