Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Poručio sam ipak mesingane šrafove, navrtke i podloške. Pa ću da ih testiram pre ugradnje. Uzeh inbuse, onako lepši su.
Reply
Ja sam čuo da mesingani šarafi budu antene za 5G i 6G pa fataš muziku. Srećom kod nas još uvek nema 5 i 6 G emitovanja Big Grin 
Bolje da si naručio klipse za trancistore, ima gi razni tipovi, razne sorte kačenja, tebi bi išla npr. serija Ficher THFM 
Tu bi bio siguran za odličan pritisak na telo trazistora (60-119 N, zavisno od tipa klipse). 
[Image: attachment.php?aid=44343]
[Image: attachment.php?aid=44342]

Attached Files
.jpg   transistor clip.jpg (Size: 12,06 KB / Downloads: 70)
.jpg   clip-transistors-22.jpg (Size: 8,39 KB / Downloads: 72)
Reply
Ja koliko sam shvatio, @NIXIE se "zabavlja" sa TO-3 kucistima tranzistora. Jedna studija iz 60-tih godina je pokazala da se najveca temperatura javlja na spojevima "kape" i ravnog dijela TO-3 kucista. Plasticne kape lijepo izgledaju, ali odmazu hladjenju
tranzistora.-
pOz
Reply
Joj, znači imaće po dva mesinganca na trancistoru! I ovo za kapice preko nisam sFatio Smile 
Gde li su mi one keramičke perle od SJ50/SK135 da poklonim, dal' su još čitave...
Reply
TO3 su tranzistori, ma praistorija audio uređaja. U kapicama su aluminijumski distanceri preko kojih se ostvaruje konekcija kolektora i šrafa. Opet starinsko rešenje. I onda sva struja prolazi kroz dva čelična šrafa. E to hoću da zamenim sa mesingom. Ima i bakarnih, ali se plašim toga.

[Image: attachment.php?aid=44344]

[Image: attachment.php?aid=44345]

[Image: attachment.php?aid=44346]

Attached Files
.jpeg   F1897978-01.jpeg (Size: 20,04 KB / Downloads: 23)
.jpeg   F1897978-02.jpeg (Size: 27,44 KB / Downloads: 23)
.png   LD189795-02.png (Size: 22,19 KB / Downloads: 23)
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 15 Guest(s)