11-24-2024, 09:45 PM
Interesantni, poucni i zanimljivi klipovi
|
12-02-2024, 09:49 PM
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
12-15-2024, 12:33 PM
Zanimljiv CNC, vidi se da je krut i stabilan, od punog aluminijuma, ali nije bas jeftin https://www.makera.com/products/carvera : )
Pre tri godina zamalo da kupim Stepcraft, u poslednjem trenutku sam odustao od kupovine, manje od 2000eur bi me kostala cnc ali sam shvatio da nije dovoljno kruta za aluminijum.
12-15-2024, 07:00 PM
Nisu jeftine...
Da imam nekog ovde ko je zainteresovan pa da uđemo napola
12-15-2024, 10:52 PM
Mnogo mi se svidja Carvara sto ima taj cvrst aluminijumski ram koji osim sto daje izuzetnu stabilnost osama ima svrhu i kao kutija, i taj stakleni poklopac, znaci nije otvoren, tu je mnogo manje buke, vrh!
12-16-2024, 12:02 PM
CNC masina za obojene metale sa spindle motorom od 200 W , ~0.5Nm i 15K RPM max ? Jos jedna igracka u nizu za lomljnje glodala.
Videces u snimku , koji je boban postavio , koliko je glodala slomio da bi iskopao rupu u boku kucista i tek kad je smanjio prolaze na minimum uspeo je da to uradi . To dovoljno govori o spindle motoru . Jos jedna stvar koja mi se ne svidja su ne standardni koleti za prihvat glodala , veliki razlog za izbegavanje ....
Jeste li razmišljali o nekom DIY ? Na ovoj stranici (link) modeli MF i MF pro, kao i Classic deluje i te kako sposobno...
Nešto na tu ideju sa profilima kao ovaj.. ? Da bi bilo jeftino ne bi ali u poređenju sa tom Carvera za 5200$ je nebo i zemlja po robusnosti a može se sastaviti takva kao MF 100% za manje novaca Ima i onaj open source projekat mini glodalice sa komplet sve upakovano Millennium Machines Milo V1.5
12-16-2024, 04:53 PM
Ko nije radio aluminijum dzaba mu pricati, misle mekan je pa ce ici . Lakse mi da obradim nesto od bakra ili obicnog gvozdja nego aluminijum, a aluminijum je sirok pojam jer ima xx legura raznih svojstava. Onaj u formi limova sto ljudi najcesce koriste za kutije je ujedno i najgori, jer mu je temperatura topljenja jako jako niska i ako se glodalo ne produvava vazduhom to je haos, instant zalepi i tu je kraj glodalu. A ona carvera i slicne, obicne igracke realno, ali dokaz kada nesto lepo upakujes i stavis cenu da to ima prodju.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
12-16-2024, 08:15 PM
Imate li preporuku za nekog ko bi mogao da prednju ploču od AL 10mm / 330 * 90 mm /?
Još pitaš.
https://forum.yu3ma.net/member.php?action=profile&uid=323 Pod uslovom da tražiš preporuku za majstora a ne za CNC mašinu...
12-16-2024, 09:31 PM
Leo odmara
12-17-2024, 09:55 AM
Hmm, kada ja otvaram Progsterov link, otvara se moj profil?
Doduše, ovaj deo linka meni je u crnoj, a ne u plavoj boji: &uid=323
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!"
12-17-2024, 10:50 AM
Takodje i kod mene isto-moj profil.-
pOz ekipi
12-17-2024, 11:08 AM
Treba vam user id /uid
12-17-2024, 11:27 AM
Tako je, mora da se kopira cela linija, ne može da se klikne. Iz nekog razloga ne prepoznaje celu liniju...
01-26-2025, 10:53 PM
Hvala ti za ovo, meRja, bili pre par godina Ghostrider i ja na N. Bgd na audio šou, gde smo imali prilike videti i čuti i Auris, naravno, najviše su nas privukle njihov klon Boenicke w5, jer smo tada bili u procesu izrade istog...😀
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!"
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 2 Guest(s)