Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprema za radionicu
Kupio bih nesto od opreme za radionicu pa bih voleo da cujem vase misljenje i savet sta konkretno da uzmem. 

Ideja iza svega ovoga je da klinac i ja napravimo youtube kanal kako bi popravljali neke stvarcice i kacili to na youtube, ono sto je glavni cilj je da klinca zainteresujem za nesto konkretnije i da vreme iskoristi vise da snima video i uradi nesto korisno umesto da bleji u telefon i da igra igrice... Smile Cak i ako ne uspe ovaj moj plan da ga zainteresujem za ove stvari, oprema se nece baciti vec cu je ja koristiti kada mi zatreba tako da sam spreman na rizik da ulozeni novac bude "bacen" Smile

Ono sto mi je potrebno su:
- Mikroskop (binocular ili onaj sa ekranom ali je obavezno da ima kameru koja se moze prikljuciti na racunar da preko OBS studija mogu da to upakujem u video klip, bitno mi je i da ima dovoljno mesta za lemilicu da se pridje prilikom lemljenja)
- Pistolj odlemljivac (muka je koristiti klasicnu pumpicu za neke stvari pa da pojednostavim to)
- Termalna kamera (za nalazenje kratkih spojeva i delova koji se pregrevaju)

Ono sto vec imam su:
- 3 unimera
- Osciloskop
- Lemilica (stapna sa podesavanjem temperature i pistolj lemilica)

- Linearno napajanje (pravljeno - moze predlog i za upgrade ovoga)
- Racunar

- Razni srafcigeri
- Razni kljucevi
- Ostali sitni rucni alati (klesta, secice, pincete....)

Moze novo a moze i polovno pa ako neko ima nesto viska pa ponudite...

P.S. Ukoliko sam nesto prevideo a korisno bi bilo da imam u radionici recite.
Reply
Nigde čekić nisam video pa rekoh da te podsetim jer to je ipak glavni srpski alat bez koga ni zubari ne mogu 🤣
Reply
Haha... pa to se podrazumeva... Big Grin I to vise razlicitih tezina za razlicite vrste problema... Smile
Reply
Neki generator funkcije i neki merači komoneti
https://www.serbianaart.rs/recnik/cirili...tinicu.php

Моћ не потиче из знања које се чува, већ из знања које се дели са другима
Reply
Ja sam nedavno kupio pistolj za odlemljivanje, obican kinez. Radi posao. Hoce da se zagrcne kad povlacis vecu kolicinu kalaja ali kad savladas tehniku, retko se desava.
Reply
Dobro svetlo za snimanje ( po mogućnosti sa regulacijom topline ) i dobri podesivi držači kamere. Ima na TEMU ponudi solidnih a jevtinijih.
Nema ništa gore od snimaka na YT, a i van njega, koje kao da je radio pijani mornar na nemirnom moru.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)