Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Miki jesi koristio PIC32MZ EF seriju? https://www.microchip.com/en-us/products...pic32mz-ef

rezultat na i2s_in is2_out loopback merenju , izgleda da je dobra zverka takav stm32 za digital audio : )

https://github.com/eclipsevl/york_pic32mz_uac2_osfw/

Attached Files
.png   1730377456260.png (Size: 191,16 KB / Downloads: 9)
Reply
Jel neko kupovao kod nas papire za poliranje, na primer 3M lapping film ili nesto slicno granulacije do 1um? Ako jeste, gde? Smile
Reply

.jpg   nbj.jpg (Size: 44,7 KB / Downloads: 296) [Image: attachment.php?aid=43850]
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Reply
Imam neke felne od golfa 4 5x100 15" i na njima nove zimske gume, gume neke Matador ako se ne varam, jednu sezonu sam ih vozio i jako kvalitetne gume na snegu kao na suvom, reko sta da radim prodao sam tog golfa i kupio sedmicu R, gledam dali da kupim adapter sa 5x100 na 5x112 da mogu te flene sa gumama da namontiram nekako na golf 7 kad ono adapter kosta 19000din, odustanem od adaptera i kupim celicne felne 5x112 15", po netu nadjem na vise linkova da to odgovara za golfa 7, ali izgleda da i odgovara za golf 7 ali ne i za R model kasnije utvrdim, i kupim ja celicne felne 5x112 15" i prebacim one dobre gume sa onih fleni od golfa 4 na njih, i evo danas skinem jedan tocak i krenem da montiram kad ono felna ne moze da se navuce preko kocionog diska, veci disk od unutrasnje rupe felne, koje razocarenje! : ) Ne znam sta da radim. Jel trebaju nekom celicne felne sa skoro novim gumama, celicne felne su isto skoro kao nove, ocuvane, nisu ispravljane, nisu zardjale, nisu farbane, izbalansirano sve pre neki dan i placeno 5000 dinara za prebacivanje i balansiranje. Dimenzija je 5x112 15", mogu da uslikam ako nekom trebaju. Cena ne znam koja bi bila realna, 15000din mislim da je ok za sve cetiri? Tako da sada nemam vozacku dozvolu, nemam saobracajnu dozvolu, skoro izgubio, i nemam zimske gume, ako me uhvate pravo u zatvor! : )
Reply
Ako baaš moraš da voziš, spremiš par apoena od 20 i 50€, čisto za pregovore sa organom... 😃😁
Reply
Hehe malo je za pregovore cini mi se za ovaj moj slucaj, ako mu ponudim apoen sa jednom nulom kazace jel ti to mene z, cini mi se da mora bar dve nule da ima apoen : )
Reply
15" na R i jeste za u zatvor. Big Grin
Reply
Znam da ce biti cirkus sa celicnim felnama pa jos 15" ali sitacija je takva da trenutno nemam da priustim za nove zimske gume 19", a i nema smisla habati lepe alu felne po slanoj cesti sad preko zime, sa celicnim felnama ne moram puno da se cimam dali cu negde da nasednem na neku rupu, bankinu... Ah sto mi je krivo, to samo meni moze da se desi, taman sam se se lepo pripremio, prvo nisam hteo u subotu, pa ni u nedelju, nije mi se nesto dalo da radim, reko danas je dan za menjanje, bolje da me je neko udario peglom u glavu nego kad sam danas skinuo tocak i pokusao da stavim ovaj moj a ono ne moze da sedne od diska, a lepo pronasao lepe ocuvane celicne felne, pa dok sam ih docekao postom, pa dok sam uhvatio medju vreme za vreme radnog vremena da nekako dobijem karavan za radni dan da mogu 8 felni da ubacim u gepek, pa dok sam to odneo kod vulkanizera, lepo on to odradio ja sav srecan, reko problem resen samo jos da montiram, cccc! : )
Reply
Odličan sajt, fabrika je dala preporuke koji točkovi idu na određen auto. Ne treba se praviti pametan, gomila inženjera je u svakom slučaju pametnija.

https://www.wheel-size.com/
Reply
Hvala za ovaj link, trazio sam informaciju pre nego sto cu da kupim celicne felne i sve nailazim na neke jeste-nije poluinfomacije, znaci ipak je za ovaj moj minimum R18 nista ispod toga, znaci minimum 500eur za polovne alu felne sa zimskim gumama : ( Mislim da cu da prihvatim sta Bocko predlaze za ovu zimu ako je uopste i bude.

Attached Files
.jpg   2024-11-04_201923.jpg (Size: 66,5 KB / Downloads: 12)
Reply
Kod felni pored njene sirine je jako bitna i dubina, ET, na to obrati paznju pogotovo kod nekih specificnih modela automobila kao sto je tvoj R ! Inace za nase podrucje je trenutno najbolja investicija all season guma.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply
A najbitniji je prečnik centralne rupe, što mnogi često zanemare. Da felna legne tačno u centar ili će da bude trese, lupa, udara...
Reply
Imaš li slike tih guma, koje su marke uopšte, a i felne, šta piše na njima?
Reply
Zavisi kako ko voli da vozi, kad sam bio mladji nisu mi odgovarale all season gume jer leti se ponasa lose a ja sam nekad voleo brzo da vozim pogotovo ka idem negde na more pa krivine pa ovo pa ono,, bio sam i u Moraci jednom prilikom na zalost, tako da po meni najbolja je guma letnja za leto zimska za zimu i tu je kraj price sto se guma tice. I sa drugom iz mladjih dana sam imao udes i to na autoputu, kupio covek novi auto pa isli na autoput da se pohvali koliko moze da ide, otpade sara na 200km/h zanese nas, udarili u parce metalne ograde duzine par metara i samo na tom mestu je bilo ograde nigde pre i nigne posle kilometrima nije bilo ograde, ta ograda nam je spasila zivot. Eto sta su ti gume i sta mogu da ti naprave. Uslikacu sutra ove moje gume i mene bas zanima tacna oznaka pa cu okaciti sliku.
Reply
Savane, Zare ti je dobro napisao, ta centralna rupa je glavni oslonac točka, offset mora biti isti. Ja sam pre godinu ipo kupio ponovo nov auto i nisam ga isterao iz prodavnice dok nisu montirali druge felne, ja ne volim da teram mali profil gume, volim malo udobnije da bude a i da mogu da ih izduvam kad se pentram po kamenju ili idem po kojekakvom blatu. Sa 18" (265x60/18) sam otišao na 17" (265x65/17) ali je obim (ili prečnik) gume ostao isti ali ima više "mesa" na gumi. Ne mogu manje od 17" zbog diskova.
Nemoj gledati adaptere za točkove - ovde sam se nagledao svega strašnoga. Gledaj 15-16" felne, bar će gume biti jeftinije. U mom slučaju umesto 18" 520 dolara po komadu izašlo me 330 dolara za 17" sa više gume, veće nosivosti i 3mm dubljom ripnom, plus veća udobnost i manje razdrmavanje amortizera, linkova...
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
Necu kupovati, prezimicu na letnjim a na prolece gledacu da se resavam golfa i da kupim neki normalan auto, vec sam ga izgustirao i pravo da vam kazem nije mi bas bio neophodan, nije to auto za nase podneblje, to je tvrd auto, sportski, pravi svapski i za njihove autoputeve bez ogranicenja, ovde realno nema gde ni da se vozi a pedala za gas lepljiva pa trazi da se stisne, tako da cu gledati neki mali autic poput A1 koji mi se svidja i taman ove celicne felne sa gumama ostaviti za njega.

Edit: slike dole koje su mu gume trenutno

Attached Files
.jpg   IMG_20241105_151515_025_LL.jpg (Size: 1,9 MB / Downloads: 17)
.jpg   IMG_20241105_151520_955_HDR.jpg (Size: 1,37 MB / Downloads: 16)
Reply
Da prezimiš na letnjim?!
Letnje gume su sličuge na <5°C.
Nemoj da voziš porodicu zimus na tim gumama.
Pišem ti ovo kao mašinski inženjer sa katedre za motore i motorna vozila smer drumski saobraćaj i kao prijatelj.
Reply
Necu naravno po suvom ledu i suvom snegu voziti nema sanse sa tim gumama, znam ja kako to izgleda sa letnjim gumama : )
Reply
Ja trošim Tigar Winteru zimi i to uz masnu banderu vuče. Kako li bi bilo sa nekim boljijim gumama ne znam.
I ne menjam točkove dok temperatura ne padne ispod 70C a ne na datum. (evo sad novembar a 200C)
Još vozim sa letnjim
Reply
Vozim se na Continental (ne ynam koje) zimskim i Continental Premium Contact 7 letnjim. Koštaju kao Sv. Petra kajgana ali vrede svaki dinar.
Odavno sam odustao od niskobudžetnih guma posle jedne jako neprijatne situacije koja se na moju sreću završila bez problema.

Letnje gume drastično menjaju performanse na 5 i manje stepeni, nije bitno da li na asfaltu ima nečeg ili nema.

[Image: attachment.php?aid=43873]

Attached Files
.jpg   20240402_154018.jpg (Size: 4,65 MB / Downloads: 96)
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: Ebe, Vlada021, 39 Guest(s)