jedan jako jednostavan i ne-zahtijevan program za crtanje pločica je sprint-layout koji se dade naći na netu http://www.abacom-online.de/uk/html/sprint-layout.html u free verziji http://www.abacom-online.de/uk/html/demoversionen.html i kao njemu kao takvom se da dosta toga naučiti ali se ne može direktno preko njega sačuvati. sam program sa svim opcijama košta eto simbolično manje od 40e i iskreno mislim da je ovo pošten ljudski način da autori zarade a na zadovoljstvo svojih mušterija-korisnika. još jedno BRAVO za autore!
ovo je program koji i sam najčešće koristim,najlakši mi je za upotrebu naročito kad je u pitanju skidanje starih ili polomljenih pločica uz pomoć predloška na papiru ili uz pomoć fotografije uslikane pločice u što paralelnijoj ravni sa fotoaparatom.
evo jednog snimka sa YouTube-a koji će umnogome pomoći svima koji se počnu zanimati sa ovim predivnim i hardverski/softverski nezahtijevnim programom:
ako kome mogu još pomoći tu sam,pitajte ali tek nakon što detaljno pogledate snimak. vremenom ću tražiti još ovako korisnih snimaka i postaviti ovde a ako neko već ima nešto "na lageru" neka postavi,svakako će pomoći.
<p>Jako ljepo ja sam samo danas napravio dual supply </p>
<p>znaci dva regulatora i 6 kondica nis komplicirano ali svida mi se manje je kompliciraniji nego eagle</p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="HomeMadeAudioProject" data-cid="2395" data-time="1366663766"><p>[da - program ima čak i predloške za te to220 regulatore napona sa sve razlikama u označavanju rasporeda nožica.</p></blockquote>
<p>Sprint je zakon prijatelju... </p>
<p>Ne secam se kako bese kod V5 ali V6 moze generisati i gerber koji fabrika za izradu plocica prihvata bez problema (probano sa EIpcb) </p>
<p>Svoju biblioteku pravis za 30 sekundi, dvoslojne plocke, meni licno interfejs mnogo logicniji i laksi od Eagle-ovog i tako... </p>
<p>Topla preporuka. </p>
<p> </p>
<p>[attachment=1368:Quad 606 layout.jpg]</p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="sale" data-cid="2412" data-time="1366696946"><p>Dude,</p>
<p>Da nije ova pločica klon nekog quad-a? Ako je provereno i radi,zainteresovan sam za fajlove.</p>
<p>Izvinjavam se na off-u.</p></blockquote>
<p>Imas pp.</p>
nisam druže,od kad sam našao ovo moja pretraga je završena. probao sam sa eagle-om i sa proteus-om (koji takođe ima 3D opciju) ali najbolje i najlakše sam se snašao sa ovim programom pa se na njemu i zadržavam.
volio bi da se nađe neko ko je stručan sa eagle-om i proteus-om pa da takođe otvori temu i u njoj dade par savjeta,da se nađe drugima manje stručnima.
<p>Kako se u Sprintu iskljucuje "snap", zovem ga tako jer se u ACADu tako zove, a to je povlacenje linije od tacke do tacke bez slobode nego de ON odluci tu ce biti komponenta ili pocetak/kraj linije?</p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="BeliNinja" data-cid="2446" data-time="1366736300"><p>Kako se u Sprintu iskljucuje "snap", zovem ga tako jer se u ACADu tako zove, a to je povlacenje linije od tacke do tacke bez slobode nego de ON odluci tu ce biti komponenta ili pocetak/kraj linije?</p></blockquote>
<p>Vec ukljuceno po defaultu. Prelom vodova pod uglom, "snap" na centar pad-a, pocetak drugog voda isl... tako je za V6, ne znam koji koristis...</p>
<p>Koristim 5icu, ali ja bih to da iskljucim da bih mogao slobodno da crtam vodove i namestam komponente a ne da mi program to definise. Ne kazem da hocu neke krivulje vec da ako cu kosu liniju onda cu kosu liniju a ne izlomljenu.</p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="BeliNinja" data-cid="2448" data-time="1366739808"><p>Koristim 5icu, ali ja bih to da iskljucim da bih mogao slobodno da crtam vodove i namestam komponente a ne da mi program to definise. Ne kazem da hocu neke krivulje vec da ako cu kosu liniju onda cu kosu liniju a ne izlomljenu.</p></blockquote>
<p>5-ica nema "snap" ali prelama automatski vodove pod 45 stepeni. </p>
<p>E to, mislio sam da je to snap opcija i da se moze iskljuciti. Nista videcu da skinem 6 icu posto ima malo vise mogucnosti, bar sudeci po ovom sto si napisao. TNX Dude.</p>
<p>Uz pomoc cega pravite PDF iz Sprinta?</p>
<p>Ja sam koristio Build zip pdf sa verzijom 5, ali u 6ici me zeza, sve linije mi stampa tanke samo padove stampa normalno.</p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="BeliNinja" data-cid="2633" data-time="1366999251"><p>Uz pomoc cega pravite PDF iz Sprinta?</p>
<p>Ja sam koristio Build zip pdf sa verzijom 5, ali u 6ici me zeza, sve linije mi stampa tanke samo padove stampa normalno.</p></blockquote>
<p><a href="http://forum.diyaudioproject.eu/index.php?/topic/59-class-d-amptl494/?p=361">http://forum.diyaudioproject.eu/index.php?/topic/59-class-d-amptl494/?p=361</a> :)</p>