Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Da ne otvaram novu temu, par pitanja...
Dobro ti je Savan rekao. Ona ručna električna šlajferica vidiš sa kojom gradacijom šmirgla ćeš trebati ići da skineš one risove i nakon toga sa nekim finijim. Nakon toga sve ti ovisi kakav finiš ide na to. Ako ćeš ti farbati onda bi površina trebala biti finija, ako ćeš dati nekome da to plastificira dovoljno je završiti sa šmirglom gradacija 240.
Reply
Šta da kažem sem... od onog kako sam ja to bio zamislio da će ići (previše optimistično), preko toga kako sve zbog kutija (jedva) ide dodjoh do samo da sklepam nekako da liči na nešto... 
Pisao sam na temi ax-14 da ovakve stvari ima smisla započinjati samo ako imaš kakve makar prostorne uslove i neki neophodan alat a ova kutija se sastavlja na trpezarijskom stolu. Ubuduće ako budem šta pravio ne počinjem ako ne mogu kupiti kutiju ili prepakovati u neku.
Inače nadjoh ovaj tutorijal pa ću ukombinovati sa Savanovim savetom za šlajfaricu i valjda će ispasti koliko toliko izgledno. Planiram da bude mat crna... kako ću posle za slova i oznake nemam pojma

Attached Files
.jpg   20251013_164951.jpg (Size: 4,7 MB / Downloads: 5)
.jpg   20251015_201802.jpg (Size: 4,07 MB / Downloads: 5)
Reply
Lepo ti to izgleda baš.  Smile
Što se obrade ploča aluminijuma tiče, mislim da je potrebna mesingana četka fina da se njom pređe par puta da lepo izgleda.
Što se farbanja tiče, reče mi neko Parkside mat crna iz Lidla da se drži ko blesava na auminijumu, ne treba prajmer. Šmirglanje i odmašćivanje se podrazumeva. To bi išlo za sve osim front plate.
Treća opcija je šmirglanje, odmašćivanje i plastifikacija. Ja sam praktokovao mat crnu, a može i polu mat. Na to dobro ide UV štampa, a nije preskupa. Probao naravno, bez greške. Sad ima i metalik boja za plastifikaciju, to bi moglo dobro da izgleda na front plate.
Ja bih dodao alu L profile 15x15 između prednje/zadnje i gornje/donje ploče. Da bude kruto kako dolikuje. L profil se može zalepiti za prednju, a za donju/gornju ušrafiti.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: Miladin, Sir Oliver, 8 Guest(s)