Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moderne komponente za preporuku
Goša, hvala za ispravku - pomešao sam BF862 sa Tošibinim FET-ovima kojih takođe više nema.
Reply
Imam jedno pitanjce. Kako sam naletio u zadnje vrijeme da dosta vintage uređaja koristi dvostruke tranzistore kao naprimjer 2sa798, naravno i dalje se daju nabaviti po relativno ok cijenama, ali gledam nekakve moderne zamjene koje su u proizvodnji.
Standardno riješenje je uparivanje ksa992, ali tražim baš dvostruke u jednom kućištu radi jednostavnosti montaže. Gledajući mouser nije da ih nema i recimo 2sa1618/1873 bi bili ok zamjena po većini parametara. Jedino što ne mogu naći je njihov šum. U teoriji oni su predviđeni za audio svrhe,tehnologija izrade se poboljšala u odnosu na prijašnja vremena i trebali bi odgovarati, ali googlajući nigdje ne vidim da ih itko koristi za zamjenu, uvijek se spominje diskretno riješenje i uparivanje dva tranzistora.

Ima li netko kakvih praktičnih iskustava/mjerenja sa novim dvostrukim tranzistorima?
Reply
Na Toshibinoj stranici pogledaj pod =22%7CLow%20Noise]BJT Low noise

HN4A©51
HN4A©06
ima i komplementarni PNP+NPN, common emmiter
HN4B06

Za te što si jih pomenuo nemam nikakvu informaciju u vezi šuma.
LP
Dragan
Reply
Baš sam sada pogledao u datasheetu šum i čini mi se dosta dobar. Ne mogu usporediti sa ksa992 jer mjerni parametri baš i nisu isti, ali recimo bc560 ima slične mjerne parametre i šum oba je manje više u istom rangu.
Također mi je baš čudno što recimo 2sa1618/1873 koji su od toshibe i proizvode se u njihovim datasheetovima nema podatka o šumu.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)