Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
ako je za utehu imamo od koga da prepisujemo
https://www.b92.net/automobili/aktuelno/...-kini/vest
Reply
otimanje i uništavanje kao vaspitno-popravna mera, u 21 veku?

ne bi mi bilo prvi put sa pogrešim, ali čini mi se da je tu u pitanju nemoć i nesposobnost, a zatim i nepotrebno kur#enje,koje se u nekom trenutku može vratiti kao bumerang.

vreme će pokazati sve...
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi......
Reply
(09-03-2026, 07:30 AM)andrics Wrote: ako je za utehu imamo od koga da prepisujemo
https://www.b92.net/automobili/aktuelno/...-kini/vest

Hteli ili ne hteli to su im zadnji trzaji da se iskobeljaju iz zagljaja Kine koja je uhvatila maha samo tako, meni je drago zbog toga, dosta vise EU i tog lepog zivota koji je zasnovan na pljackama i prevarama, samo njima da bude lepo a drugi ne moraju ni da zive, dosta vise toga krajnje je vreme, itekako ce Kinezi da se pitaju samo jos malo da to uhvati maha, mora da bude cika Jang jel mozemo da uvezemo vase vozilo, e onda ih treba za sve ono predhodno sto bi rekli na trenicu pa polako : ) Dostra bre vise, na onu stvar su se popeli sa svim tim privilegijama ovog sveta, da osete malo kako je biti neprivilegovan. Kako to Kinezi fino, neprimetno i nepovratno rade svaka im cast! Eh kad bi Bugari i Rumuni bili malo pametniji pa da svi zajedno odemo u taj Briks svima bi nam svanulo!
Reply
Ne znam kako ali evo ga prvi DDP za Srbiju : )

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Da su pametni pa da sklone taj znak audija i da stave Jung Fo, sta ce im audi kad sad imaju svemirsku tehnologiju da naprave sta god hoce, dozvole sebi da ih ovi sto od drugih otimaju a nemaju ni jedan rudnik nit rude i dalje tlace, ja verujem da tome dolazi kraj, 10 godina max.
Reply
Evo lepe vesti, zvanicna prodaja Talarije u Srbiji https://talaria.rs/ ! Za Arctic Leopard treba malo ipak sacekati jer je tek 2025/2026 model krenuo punom parom pa dok se po EU prosiri bice ga nadam se sledece godine i kod nas zvanicno u prodaji, trebalo bi. Mada kontaktirao sam Talariu jer postoji u njihovoj madjarskoj kompaniji vec Arctic Leopard u prodaji a oni su u saradnji sa njima! Svi oglasi sto se Talarie na KP ticu gle cuda svi obrisani, razlika je bila jedno 600eur u plusu, sta su ti trgovci maheri : ) Sto se alibabe tice, svi skoro u poslednjem trenutku govore da ne mogu da isporuce za Srbiju, ne znam sta je u pitanju, nesto se desava, izvrdavaju odgovor kad ih pitam o cemu se radi, minimum 30 njih sam kontaktirao i razgovarao uporedo, bukvalno samo sa jednm jos pregovaram, svi ostali govore da ne mogu da posalju, razlog ko zna koji je razlog, verovatno veliki igraci u Srbiji u pripremi za njihov uvoz pa verovatno trgovci vec znaju koja se shema sprema a nece da kazu kad ih pitas. Nema veze, samo sto vise nasih igraca da bude to bolje! : )
Reply
Malo izbegava odgovor ali od kontaktiranih 25+ malo je glupo da izgubim kontakt i da budem neozbiljan i previse dosadan a istovremeno da ih ne udaljim od sebe i izgubim poverenje, u isto vreme pokusavam da ih nateram da mi daju tacan odgovor koji u slucaju spora imam kao potvrdu sa kojom mogu da vratim svoj novac nazad. Nisam 100% odlucan jer iskreno i ne zurim da kupim motor pre proleca sledece godine, ali voleo bi da ostanem sa njima u kontaktu i da mogu da racunam na njih kad resim da kupim. Ponuda je 707$ od vrata do vrata sa placenom carinom i pdv-om, ne znam kako i na koji nacin ali tako kaze : ) dali je realno i dali je neka prevara u pitanju stvarno ne znam, da izgleda primaljivo izgleda primamljivo : ) sad je samo pitanje kako to dodatno osigurati kroz trade asurance ugovor i jasno definisati kroz isti da 100% budem ogradjen od evetualnog da mi roba stigne na granicu i da mi zahtevaju jos 1k eur jer Boze dragi nisu racunali da na motoru stoji ogromna baterija koja spada u opasne materije i za koju treba da se doplati suma novca. Malo je ovo sve komplikovano i mnogo zamki postoji. Sta bi vi uradili na mom mestu?

Edit: ovo je trenutno najbolja cena i najbolji prodavac trenuno na Alibabi, taj Anhui Starye Technology Co LTD koji su u direktnoj vezi sa proizvodjacem Arctic Leopard, ovo ne da je povoljno nego bruka koliko je povoljno https://www.alibaba.com/product-detail/2...25757.html pa zato bas i necu da zurim do sledece godine, sve se nesto nadam da se ipak pojavi zvanicni distributer za srbiju kao taj gore za Talarija, uh to bi bilo top. Ovaj motor sa linka + ova usluga $707 sve skupa mene izadje 3895 eur , cak i da nije naplacena carina + pdv i ako bi dodao 30% na tu cifru to bi izaslo 5063 eur, i tako to je daleko ispod onoga sto vidimo po oglasima ili kod zvanicnih distributera, ja ne znam stvarno jesam li lud ali to je jako povoljno? AKo bi krenuo masovan sverc ovim e motocikala sto verujem da hoce vrlo uskoro, i oglasi na KP budu preplavljeni, ne verujem da ce cena dole jer nasi uvek hoce dobru zaradu i uvek cene budu podjednake jer kopiraju jedni druge, jedino se nadam ako se zvanicni distributer pojavi da ce biti koliko toliko realna cena, ali i ti nasi distributeri nece biti jeftini jer moraju drzavi da plate i moraju da zarade, ali ovakva opcija da sam narucis ne znam koliko je to realno tj koliko je ova moja gore ponuda koju sam dobio realna? Malo sam i zapanjen koliko nas deru.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)