Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upravo stiglo
Nije stiglo ali će da stigne za 5 - 6 nedelja. Juče uplatio avans. kurčim se unapred, posle će mi biti kriv đavo Big Grin

.jpg   3me ponuda.JPG (Size: 25,1 KB / Downloads: 253)

[Image: attachment.php?aid=47288]

https://3me.rs/proizvod/ds1102z-e-ekonom...-2x100mhz/

https://3me.rs/proizvod/dg1022z-signal-g...r-2x25mhz/

I pre nego što krenete sa paljbom zašto nisam izabrao 4kanalni, odmah da vam kažem zato što ne zaslužujem da uložim u opemu dodatnih 30k din kad ne znam ni 2 kanala da koristim Big Grin
A Gimbi sam već rekao da kad mi bude zatrebao 4kanalni osciloskop uzeću od njega jer njegov će i onako da propadne od stajanja Big Grin
Reply
U pa lepo, dobro da te sluzi kad stigne! Smile Ovakav generator, mislim isti model, imamo na poslu. Nije za merenje THD-a u audio opremi, ali inace skroz OK za opstu namenu
Reply
Za merenje THD će biti Bracin, taman ću ja to ukapirati dok on razvije do detalja svoj generator Smile
Reply
Da prebacimo ovo u temu, "Nije još stiglo... al se sprema.." Smile Nek te dobro služi!
Reply
oj ha!  113
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi......
Reply
Sad kad stigne nemam više izgovora 🤣
Reply
Svaka čast Ninja!

Ako ti zafali bandwith ili neki trigeri, javi se Cool

EPROM izolacioni transformator namadm se da si pripremio?! Smile

Ako nisi pripremio, eto prilike da napraviš izolacioni transformator i dodaš variak i da imas komplet opremu za razna testiranja i da rešiš jednom tvoje pitanje pred-regulatora!
Reply
Hvala Miki.
Na žalost Eprom ne mota više i nemam izolacioni, ali imam variak 😃
Nabavićemo i izolacioni trafo.
Reply
Stiglo malo a mocno 🙂.

[Image: attachment.php?aid=47570]

[Image: attachment.php?aid=47571]

Dosad je bio arduino nano.

Attached Files
.jpg   20260211_152252~2.jpg (Size: 764,58 KB / Downloads: 96)
.jpg   20260211_152218~2.jpg (Size: 1,3 MB / Downloads: 93)
Reply
ode ti u digitalce! Smile
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi......
Reply
Visaton WG148r odštampao mi drug za probu par komada. Neki su lepši, neki ruẓ̌niji. Big Grin 
Pasuje za 1" tweeters. Evo recimo kako to izgleda sa Vifa ring radijatorom XT25. Mora se flanša skinuti jer je konkavna, nije ravna. Grubo je odštampano, ali kad se poravna šmirglom i ofarba biće ko original, a ne košta ništa. 3D model sam skinuo sa Digi Key, imaju ga iz nekog razloga prikačenog uz WG.

Attached Files
.jpg   20260211_183421_copy_1224x1632.jpg (Size: 616,39 KB / Downloads: 35)
Reply
(02-11-2026, 03:29 PM)samuki Wrote: Stiglo malo a mocno 🙂.

Nije lose ali nema nikakav connectivity (wifi, ble, ...)
Na malini je ovo 750din, a za 100din skuplje ima u istom takvom formatu (sa odvojenim usb portom) :
ESP32-S3 razvojna ploča, ESP32-S3FH4R2 Dual-Core Processor, 240MHz, USB Port Adapter
Built-in 512KB of SRAM, 384KB ROM, 16 KB RTC SRAM, 2MB PSRAM and 4MB Flash memory.
Integrated 2.4GHz Wi-Fi and low energy Bluetooth(Bluetooth LE) dual-mode wireless communication, with superior RF performance.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply
(02-11-2026, 07:35 PM)NIXIE Wrote: Visaton WG148r odštampao mi drug za probu par komada. Neki su lepši, neki ruẓ̌niji. Big Grin 
Pasuje za 1" tweeters. Evo recimo kako to izgleda sa Vifa ring radijatorom XT25. Mora se flanša skinuti jer je konkavna, nije ravna. Grubo je odštampano, ali kad se poravna šmirglom i ofarba biće ko original, a ne košta ništa. 3D model sam skinuo sa Digi Key, imaju ga iz nekog razloga prikačenog uz WG.

Super što su dali file da se može srediti. To ona mala Alpina? Zvu ima nešto slično.
Reply
(02-11-2026, 07:47 PM)ddanijel Wrote:
(02-11-2026, 03:29 PM)samuki Wrote: Stiglo malo a mocno 🙂.

Nije lose ali nema nikakav connectivity (wifi, ble, ...)
Na malini je ovo 750din, a za 100din skuplje ima u istom takvom formatu (sa odvojenim usb portom) :
ESP32-S3 razvojna ploča, ESP32-S3FH4R2 Dual-Core Processor, 240MHz, USB Port Adapter
Built-in 512KB of SRAM, 384KB ROM, 16 KB RTC SRAM, 2MB PSRAM and 4MB Flash memory.
Integrated 2.4GHz Wi-Fi and low energy Bluetooth(Bluetooth LE) dual-mode wireless communication, with superior RF performance.

Ovaj je 5 Km. A koliko je taj.
I veoma je malo moze stati na nokat.
Mogu se dodati wifi moduli itd...
Reply
(02-11-2026, 08:50 PM)Boban Wrote:
(02-11-2026, 07:35 PM)NIXIE Wrote: Visaton WG148r odštampao mi drug za probu par komada. Neki su lepši, neki ruẓ̌niji. Big Grin 

Super što su dali file da se može srediti. To ona mala Alpina? Zvu ima nešto slično.

Ma hoću da probam par visokotonaca u ovom i da izmerim šta se dešava. A ne plaća mi se za original. Osim toga razni tweeteri razne rupe, biće sve pozadi izbušeno. Ako se pokaže ko što očekujem, odštampaću ih u boljem kvalitetu. Ovo je PLA (od kukuruza  Big Grin) najbrža i najjeftinija opcija. Za probu može i ovakvo kakvo je. Lepota nije bitna za sad.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 16 Guest(s)