DIY Electronic projects
u kuhinji kod... - Printable Version

+- DIY Electronic projects (https://forum.yu3ma.net)
+-- Forum: Sve ostalo - Everything else (https://forum.yu3ma.net/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Sve i svašta (https://forum.yu3ma.net/forumdisplay.php?fid=41)
+--- Thread: u kuhinji kod... (/showthread.php?tid=3136)

Pages: 1 2 3

u kuhinji kod... - HomeMadeAudioProject - 03-11-2023

moje gradilište danas:

[Image: attachment.php?aid=39767]

RE: ...a što činiš?! - HomeMadeAudioProject - 01-26-2025

pihtije 

[Image: attachment.php?aid=44577]

a šta ste vi lepo napravili od jutros? 🥸🧐😁

RE: ...a što činiš?! - Khadgar2007 - 01-26-2025

Kada se ti dižeš da si već hladetinu uspio napraviti?

RE: ...a što činiš?! - HomeMadeAudioProject - 01-26-2025

5:48 jutros Smile bilo sve spremno - beli luk oguljen,biber u zrnu samleven,sveža ljuta paprika oprana. meso i voda u lonac pa na "trojku" lagano četiri sata,povadio kosti ,dodao još malo vode,začine,pustio da prokuva i... onda je nastala ta slika gore Smile

RE: ...a što činiš?! - Boban - 01-26-2025

Bravo! Nema ništa lepše i slađe od pihtija sa malo (više) ajavara/pindžura, sir i domaća pogača. Jedini problem je što sve to kratko traje Smile

RE: ...a što činiš?! - Khadgar2007 - 01-26-2025

Uh...dizanje prije 8 sati. Mene ne bi niti puškom natjerao na dizanje prije toga, osim ako baš trebam biti negdje ranije onda se ustanem i nije neki problem.

u kuhinji kod... - HomeMadeAudioProject - 05-24-2025

ko je u blizini 68169 pozvan je...

[Image: attachment.php?aid=45603][Image: attachment.php?aid=45604]

RE: ...a što činiš?! - enaB - 05-24-2025

Da znas da ovo ne izgleda lose Smile

RE: ...a što činiš?! - HomeMadeAudioProject - 05-24-2025

crvena ljuta,crvena šilja,crvena babura,zelena šilja,žuta šilja,žuta babura,tamni patlidžan,zelena tikvica,crni luk,paradajz,kupus,otkošteni sitno seckani pileći batak bez kože - i so.
servira se sa makaronima,i ako neko voli,ovog trenutka vrelom pogačom:

[Image: attachment.php?aid=45605]

RE: ...a što činiš?! - Bocko - 05-24-2025

Odlično sve to izgleda, a za ukus ću morati da ti verujem na reč, Mannheim mi je podaleko Smile
Aaa, baš bi navratio sa bocom belog, ili crnog Smile
Nego, kad si promenio potpis?

RE: ...a što činiš?! - HomeMadeAudioProject - 05-24-2025

tada,plus - minus desetak minuta.

RE: ...a što činiš?! - HomeMadeAudioProject - 05-29-2025

mislio sam biće pita 🫓 

[Image: attachment.php?aid=45630]

kad ono ispade gibanica:

[Image: attachment.php?aid=45631]

🥹🥹🥹

RE: ...a što činiš?! - BeliNinja - 05-29-2025

(05-29-2025, 12:45 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: mislio sam biće pita 🫓 

...

kad ono ispade gibanica:

...

🥹🥹🥹

Ne valja to ništa, mora sve da se pojede 😅

RE: ...a što činiš?! - HomeMadeAudioProject - 05-29-2025

https://youtube.com/shorts/iqQ3oCfVyVs?si=bJf7IcfDNhi4MBmZ

RE: ...a što činiš?! - HomeMadeAudioProject - 06-07-2025

"otvoriti" komadinu od 2.2kg mesa na debljinu od oko 1 do 1.5 cm,najbolje bez neželjenih otvora,i ravnomerno po želji i ukusu posoliti (ovde su otprilike dve supene kašike odradile posao),i utrljati:

[Image: attachment.php?aid=45674]

dodati tucanu crvenu papriku,po želji i ukusu:

[Image: attachment.php?aid=45675]

dodati mleveni biber u zrnu:

[Image: attachment.php?aid=45676]

dodati na kockice sečeni "žuti" sir,da se topi preko svega dok se jede:

[Image: attachment.php?aid=45677]

dve žute paprike babure:

[Image: attachment.php?aid=45678]

na to dodati na sitne kockice neke lepe suve slanine,da doda šmeka i ukusa,ne žaliti (ovde ima oko 50 grama,ne treba ni preterivati):
[Image: attachment.php?aid=45679]

urolati sa leve i desne strane ka sredini,paziti na ništa iznutra ne ispadne,šteta je truda,materijala i ukusa:
[Image: attachment.php?aid=45681]

tako umotano postaviti u lepu blago nauljenu dublju tepsiju,jer biće tu "moče",ljute i slane:
[Image: attachment.php?aid=45682]

prvo podesiti temperaturu na 250 stepeni Celzijusa bez cirkulacije ventilatorom unutar rerne i odmah ubaciti tepsiju sa mesom. držati na 250 °C oko 25 minuta do pola sata da bi se stvorila površinska zapečenost koja će sprečiti isušivanje unutrašnjeg dela koji će se kasnije peći na 180°C još oko sat vremena. staklena tepsija se ne ubacuje u vruću rernu niti se vadi mokrim krpama niti se stavlja na hladne mokre površine da ne bi pukla od prevelike razlike temperature,oprez oko toga! 
rezultat pečenja:
[Image: attachment.php?aid=45683]
nakon vađenja iz rerne pokriti alu-folijom dok se ne rashladi dovoljno da bude prijatne temperature za jesti.
[Image: attachment.php?aid=45684]

teško je iseći da lepo izgleda dok je vruće,daleko je lakše kad je hladno (iz frižidera) ali je opet daleko ukusnije kad je toplo.

lepo je i ako se usluži sa zelenom salatom i/ili mladim lukom.

tako ja idem ka svojem srčanom i moždanom,pa se čudim odakle mi 60 kilograma viška. od vode uglavnom nije,iako je mnogo pijem...

prijatno!

RE: ...a što činiš?! - Bocko - 06-08-2025

Prekrasno, a verujem i ukusno Smile
Kako ti dobro nađeš izgovor, da se ne baviš elektronikom Smile
Tu bi ja ukinuo sir, a nadodao svežeg krupno rezanog crvenog čilija, da kontrira mesu...
Aaa, voda meni ne dolazi u obzir, pored toliko dobrih vina, eventualno piva Smile

RE: ...a što činiš?! - savan - 06-08-2025

Ovo super izgleda! Valjalo bi jednu Skusu ovako zaviti u Al foliju pa je dobro ispeci, a kao prilog bareni krompir iseckan u kriske u koji se doda crni luk iseckan u kriske i sve na kraju prelije maslinovim uljem, eto ideje za neki naredni post! : )

RE: ...a što činiš?! - mikikg - 06-08-2025

He he, znate šta je isto vrhunski, riba (koja god) spremana na masti! Uh kako je to dobro!

RE: ...a što činiš?! - savan - 06-08-2025

Imam neko gadjenje na meso jer ne mogu da nadjem dobre cvarke, dobru slaninu, cvarci sivi a treba da budu crveni, valjda iz zamrzivaca otapaju, malo podgreju sta rade ko to zna, jos kad sam video lokalnu firmu koja radi za zlatiborac i kad sam video svu onu prljavstinu i smrad smucilo mi se! Riba je zakon, ali iskljucivo morska, ove domace iz ribnjaka su toliko masne da mi se i one gade, a u te ribnjake kakve podzemne vode i kaakve sve otrove kisa spira sa njiva da je uopste upitno sta nam se servira, tako da samo morska riba dolazi u obzir, ali ne ona iz Japana : )

RE: ...a što činiš?! - HomeMadeAudioProject - 06-08-2025

Trt Milojka  od svih riba - kontinentalne su Vaistinu  zakon,i to bez obzira na zemlju porekla i  da li su na četiri ili dve noge. Subi Dubi