DIY Electronic projects

Full Version: Auto Adaptive Shunt PSU
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Ok, znaci verzija 20.May.2023 moze da se radi?!
Savan, sve je OK i skidam kapu jer si majstorski i profesionalno odradio.

Predlazem da otvoris u group buy temi group buy za ovaj odlican shunt psu da se clanovi foruma predbiljeze, pa onda ko moze preuzme organizaciju na sebe, skupi pare i naruci pcb-e.
To bi trebao Dragan jer je to njegov projekat, ja sam mu pomogao jer je on meni pomogao bezbroj puta i uvek cu pomoci.
Moj savet je da se ipak odrade probni primerci + i - rega pre GB-a jer SMD probleme nije lako rešiti kao kad je TH u pitanju.
Kad Draganu bude dosadno... pronasao sam LM2576_TRANS.LIB za aashunt, ali nesto nije u redu sa makro kada se konvertuje u Tina, izbacuje neku gresku na samoj osnovi regulatora bez aashunt, a mozda bi moglo nekako da se popravi da moze da se uradi simulacija
Pretpostavljam da su šeme iz:
https://forum.yu3ma.net/thread-2234-post...#pid126294
definitivne, tj. da su pločice nacrtane po tim šemama.

Kojim programom se može otvoriti - sa KiCad 6.0 i EasyEda Pro ne ide (ili ja ne umem da je učitam)?
Braco post 239 zip fajl tu ti je poslednja verzija od sheme do bom do pcb + easyeda projekt source code, uloguj se na www.easyeda.com , iz tog zip ti trebaju samo @.json fajlovi, kada si u nekoj SCH sekciji na sajtu ides file/open i ucitas SCH.json fajl ili kada si u PCB sekciji ucitaj pcb.json fajl. Ne koristim pc verziju easyeda pa ti tu ne mogu pomoci, trebalo bi i tu da postoji opcija da se ucita json fajl preko file/open ili file/import ne mogu sad tacno da ti kazem probaj sam dali je open ili import
U tvojoj arhivi (post #240) nedostaje projektni fajl (.eprj), tako da kada učitam .zip program javlja grešku.
Moguće je da koristimo različite verzije EasyEda, kod mene je Pro verzija.

Šemu sam učitao, to mi je za sada dovoljno.
Isto ti je Braco i za pcb, ne treba ti nikakav zip, jednostavno kao sto si shemu ucitao tako ucitas i pcb, znaci otvoris pcb page ili jednostavno konvertuj tu shemu u pcb da ti se otvori pcb page, kada se otvori pcb page ucitaj JSON fajl otvorice ti pcb u novom prozoru
Zaboravio sam reci da projekat nije radjen u pro verziji nego online easyeda, ja koristim samo online verziju, i nije pro mada ima i pro verzija online. Aplikaciju Easyeda nikad nisam probao niti imam zelju da je probam pa ti tu ne mogu pomoci. Zip iz post 239 sadrzi dva json fajla jedan je za SCH a jedan za PCB
Nikad nisam probao, do danas, i sve je lepo otvorilo Smile
Kao što sam već napisao, problem je bio u tome što koristimo različite verzije EasyEda.
Pro verzija može da učita i interpretira .zip bez .eprj (projektne datoteke), ali samo u standardnom modu, a posle automatski pravi .eprj.

Da li se koristi projektni zapis ili ne, na forumu je svejedno, a u industriji je to obaveza.

Razlog što sam hteo da se detaljnije upoznam s ovim projektom je što bih, ako mi vreme dozvoli, možda napravio i izmerio prototip, kako je @Boban predložio.
Pločice za prototip naručene.
Hvala Braco Smile
Svaka čast Braco 👍👍
Braca jel imas uvjete za lemit SMD?

I svaka pohvala za izradu prototipa, ja cekam da se usavrsi prototip pa ce biti onda nacrtana TH verzija pa onda i GB.
SMD: 0603 je rutina, za 0402 se spremam Cool .

A što se prototipa tiče, pošto bi u svakom slučaju završili u mom "mučilištu", dobićemo na vremenu ako ih ja pravim, a otpadaju i poštanski troškovi.
Slicni su 0603 i 0402 kada dodju pod vrh lemilice ili duvaljke, najtezi je transport komponente pincetom prema pcb : ) Ja sam vise za da se zameni LM317 sa nekim buck regulatorom, to bi bilo super ako je moguce. Nasao sam LM2576 PSpice makro unencripted, i moze da se konvertuje u Tina makro ali nesto nije u redu sa takvim makro, izbacuje gresku prilikom simulacije. Bio bi prvi voljan da crtam pcb, narucim, polemim, probam, posaljem Braci, svejedno jer manjkamo sa kvalitetnim, kompaktnim, uvek komponenta dostupnim regulatorom, i bas bi mi bilo drago da se napravi jedan malen, hladan, a kvalitetan regulator!
Savan, bilo bi dobro napraviti kedan hladan serijski lab smps psu sa simetricnim napajanjem od 0-5A i 0-60VDC, sa strujnim, naponskom i temperaturnom zastitom i regulacijom pa sa dva 7 seg displeya kao volt i amp meter...kod kuneza nema sa simetricnim psu nego moras kupit dva smpsu i spojit u seriju da se dobije simetricni napon.

Takav lab psu bi bio odlican za test raznih ampova bez paljevine izlaznih tranzistora....
Slazem se, i meni to treba!
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16