Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programabilni 2-kanalni ispravljač (0-50V/3A) za samogradnju (sada EEZ H24005)
Samo da javim da je jučer isplivala greška kod promjene vremena (DTS). Ako je DTS aktiviran, pomak od jednog sata će biti napravljen (sa 3:00 na 2:00) jedino što ispada da to radi svaki puta kad dođe na 3:00 Sad. Ovo je prijavljeno kao #180, a u međuvremenu ako netko ima problema neka jednostavno postavi DTS parametar na OFF (na Set date and time stranici).
Reply
Evo napokon sam upogonio nešto što mi je više puta u prošlosti trebalo: "treća ruka" za kontrolu napajanja kod nešto eksperimentiram, a nitko nije u blizini da pripomogne Smile.

http://www.youtube.com/watch?v=wG9moiu5fOY
Reply
Kratak prikaz dva najvažnija dodatka u zadnjem firmveru v1.1: rad korištenjem SCPI komandi sa SD karticom i interni data logging. Za komunikaciju za ispravljačem koristi se EEZ Studio (njegov ESW modul):

http://www.youtube.com/watch?v=CfrrbtKvat0
Reply
Čisto za vježbu da se vidi kako radi Emscripten, napravljen je EEZ H24005 (firmver) simulator koji se sada može aktivirati na webu, tj. ne treba više za testiranje instalirati priređenu
Windows instalaciju ili kompajlirati i pokretati Linux/Mac verziju Smile. Web simulator se nalazi na sljedećoj adresi: https://www.envox.hr/eez-psu-simulator. SCPI konzola je također uključena.

[Image: 3guEmLx.png]
Reply
Napomena: za konekciju/diskonekciju tereta, treba samo kliknuti na sličicu otpornika. Vrijednost tereta se može dok je "otpornik" vidljiv namještati tako da se napravi "click&drag" s mišem preko njegove slike na lijevo ili desno, odnosno korištenjem SCPI komande iz konzole SIMU:LOAD {value}. Npr. za postaviti 4R7 treba napisati SIMU:LOAD 4.7
Reply
EEZ H24005 je postao prvi komad certificiranog open source hardvera u HR (link)

[Image: 0rHtyPd.png]
Reply
Cestitam.
Reply
Čestitam!
Reply
Svaka cast!
Reply
Svaka cast majstore.
Reply
Bravo. Cestitam!
Lp,
YuMERA
Reply
Bravo,čestitam na certifikatu. Smile
Reply
Hvala svima!
Reply
svaka ti čast! čestitke!
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)