Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ICEpower
#1
Ko nije primetio, a interesuje ga:

http://www.icepower.bang-olufsen.com/en/...s/speaker/

Isto to za oko 125 $ na DIYaudio.com

http://www.diyaudio.com/forums/swap-meet...dules.html

Ozbiljni snagaši i dušu dali za DSP sistem.
Reply
#2
sve i nekako kontam ali šta mu dođe DSP... Big Grin
Chop your own wood and it will warm you twice
Reply
#3
DSP - digitalni signal procesor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_signal_processorImam ga od prošle godine, a trenutno je kod drugara koji ga koristi u funkciji aktivne skretnice, signal procesora i DAK-a istovremeno. Lepa stvar - mislim DSP, ne Beolab 5 Smile
Reply
#4
hvala na odgovoru Zvu. ne-rijetko skraćenice znaju da obeznane potpuno i onoga ko se po malo razumije Smile
Chop your own wood and it will warm you twice
Reply
#5
Kolač u tiganju ??? (133 evra gotovo pojačalo) - nemoguće Smile

https://www.ebay.de/itm/123605196088

Specifikacija sa merenjima:

https://icepower.dk/products/other/a-series/
Reply
#6
Vidi, ovo baš i nije ICEpower, ovo je kopija, a inače ovi moduli ni da primirišu modulima ICEpower 125asx2 koje ja koristim već skoro 3 godine i koji su malo jače čini mi se od 200 eura (stereo/bridge+napajanje)... tačnije urnišem ih.
Baš iz razloga što nisam mogao naći originalne module odlučio sam se da radim D200....
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
#7
Hm, kad tako napišeš, deluješ prilično siguran u to. Je li to zasnovano na nekim potkrepljivim činjenicama ili je to samo tvoj osećaj ?
Reply
#8
Jedinu činjenicu koju mogu da ti kažem jeste da sam kontaktirao ICEpower, mislim na različite distributere i nisam dobijao odgovor...., većina ovih modula se ugrađuje u Fender rumble 350,GK mb500... Npr, ICE125asx2 kineski može da radi samo na 110/220V dok original može i na većim naponima, čak i fizički malko izgledaju drugačije oiginali od kopija, mislim na elemente. Sva ona merenja i grafikoni su prekopirani sa originalnog sajta. Ne znam, i mene privukla cena ali kad sam malo bolje pogledao brzo sam odustao a veruj mi upoređivao sam neko vreme. Barem meni, nije mi delovalo ni malo sigurno,a da mi HMAP u jednoj od PP nije preporučii D200 za ono što meni treba-ne bih ga ni pogledao 😁. Amp je linearan baš baš, ja ga tovarim ili sa SS ili sa tube preamp i radi super, snage koliko voliš, i što Mile kaže, pre bi pomislio da je A klasa nego D.....
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
#9
Pitam zato što se A moduli icePower-a proizvode i prodaju sada kao mk3 varijanta. Sve tri: mk1, mk2 i mk3 imaju male kozmetičke razlike ali je performansa ista. Svakako se proizvode u Kini (šta god da pisalo na sajtu B&O) pa mi koncept kopije nije jasan.

Glede UradiSam pojačala, jedino do sada koje sam napravio je CMA mk1. Ne priželjkuje mi se opet lemiti sitnurija po pločici, a i nemam volje jer mi CMA svira jako dobro. Ne ostavlja me žednim zvuka. Zato sam i svoj BatoMM kit prodao i pri tome se preko tuđe grbače, naravno, basnoslovno obogatio Smile . Ovo mi je jednostavno pa nameravam uskoro da naručim da uporedim sa CMA mk1. Nije neka cifra, nema cimanja, a biće zanimljivo poslušati razlike i gde koji ima prednosti.
Reply
#10
Svakako, odvolje ti, ali svakako se razlikuju fizički, zavojnice izlazne (na modelima 125asx filterske za 240V)nisu motane istom žicom.... Ja nisam bio ubeđen ali svakako si u pravu da treba probati i videti razlike! Jedini problem koji sam ja imao sa kineskim ampovima je da izgore vodovi na napojnim granama, a naročito na kondenzatorskim bankama koji puknu kao da su jedva za amper...
....ja ti mogu poslati pločice od D200.B ili nekom ko ti je u blizini, ko je rad da ih odradi pa možeš i to uporediti, ali se moraju ispoštovati op ampi, zavojnica..... 130W@8R 230W@4R (+/-50V),balansirani ulaz....
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
#11
....ali ono što mi je izgledalo koliko toliko ok po izgledu je ovo
 http://store3.sure-electronics.com/1-x-3...pact-t-amp
mada sam ja uzeo jedan modul od 500W koji stoji u kutiji od kad je stigao, i mogu ti reći odlično izgleda, skidao sam i ladnjak, to su sve uradili pošteno.... Jedino ga još nisam merio osciloskopom ali sam odustao i od toga jer nema zvučničke zaštite na pločici ali sve ostalo ima i napaja se jednostrukim napajanjem.
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
#12
Za ilustraciju, Hypex-ov set od 2xUCD180HG + SMPS400A180 košta 230 evra (PDV uključen) - u sličnoj klasi snage, ali sa nešto nižim THD, bar u originalnoj izvedbi IcePower.
Njegov izlazni filter izgleda drukčije (zatvoreno jezgro, namotaj od bakarne trake), a Putzeys je svojevremeno pisao da je taj filter od ključnog značaja za performanse pojačavača.
Vidim da je i u najnovijem modelu ostao pri toj koncepciji.

Pozdrav
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)