Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APEX - A23 : Snažna verzija APEX - A17
A38 sad vise ne izgleda toliko komlikovano Smile Podrzavam koriscenje prethodnog Olafovog rada za realizaciju plocice.
Reply
Big Grin Znao sam! Big Grin
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Reply
!!!NEPROVJRENA PLOČICA!!!


Dodati kondenzatori na pločice,po granama napajanja:"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
(01-05-2015, 11:30 AM)apexaudio Wrote: A38 sad vise ne izgleda toliko komlikovano Smile  Podrzavam koriscenje prethodnog Olafovog rada za realizaciju plocice.

zato i napisah ovo:
(01-05-2015, 07:16 AM)11277 Wrote: au kakav zločin ću danas da napravim...ali napisaću i priznanje na njemu,ne bi imao miran san drugačije! Smile

i napravih šta sam uradio Smile

prepoznao sam dva dijela šeme i sjetio se ko je radio oba - i uradio ih ljudski...ko drugi do Olaf! moram postaviti i na diyaudio.com - ne bi bilo u redu prema većinskom vlasniku da ostavim ovo samo ovde.


.lay6   A40.lay6 (Size: 408,82 KB / Downloads: 5)
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
Olaf mozda iskoristi ovu plocicu i napravi A38 Smile
Reply
već jeste A38,još samo da ga on krsti,tj aminuje! Smile
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
alexmm ima zvucnike u klasi sa A33 i njemu A40 ima smisla, medjutim Olafu se vise svidja A9 nego A33, a najbolji zvuk cuo je sa A14 iz cega mogu da zakljucim da su mu zvucnici srednje klase pa mu ni A33 nije potreban... Pojacalo i treba uparivati prema kvalitetu zvucnika i moja preporuka za vecinu zvucnika srednje klase (do 1000e ili 500e u samogradnji) je A14.
Reply
m ja volim da ih pakujem,u svakom smislu te riječi Smile od pakovanja zvučnih kutija odagnava me ukupna cijena koja ne može da se odvaja polagano kako projekat teče niti unapred kao kod pojačala,mada ako ikad bude bolje (a nije teško da se od jako loše situacija poboljša) okušaću se i u pravljenju kutija.

ni moji zvučnici nisu neka visoka klasa,ali to me ne sprečava da se ovako dobro i kvalitetno zezam Smile
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
Naravno, samo sam ukazao na opravdanost ulaganja u samogradnju uredjaja koji na kraju ima i upotrebnu vrednost, nema smisla slusati A33 na auto zvucnicima ni procenjivati kako radi, mozda TDA2030 na auto-zvucnicima zvuci bolje nego A33 Smile
Reply
tako je da,kod samogradnje uvijek možeš dodati tamo gdje fabrika uštine.
a i da dodam - nedavno sam radio neki plafon a pomagao mi je komšija koji je inače gitarista - slušali smo moju aktivnu kutiju sa TDA8560Q koji ima dva izlaza oba u mostu i u b-klasi. zvučnici su jedni prastari pioneer (13cm prečnik) i sve to u kutiji od alu-bonda koji je zapravo senvič 0,7alu-3mmPVC-0,7alu. kutija je nedampirana i jedina ispuna su joj trafo-ispravljač,hladnjak i pločica pojačala. kutija sama po sebi u zatvorenom prostoru ispunjenom stvarima (prosječna soba bilo dnevna bilo spavaća) uopšte ne zvuči impresivno - ali u praznim prostorima kakva su gradilišta najčešće zna da zazvuči tako da je taj komšija u nekoliko navrata znao da me ućutkava ili čak da vraća dio numere unatrag ne bi li ponovo čuo neki bas koji ga je u tom momentu impresionirao.

priča mi je pala na um kad rekoste TDA pojačalo na auto-zvučniku,eto imam to i zna ljudski da zazvuči.

takođe,isti ti pioneer zvučnici našli su se 2003-će u kutijama polupopunjenim mineralnom vunom,osnova baze bila je 22,5x22,5cm a visina je bila za tri baze tj 67,5cm. bočne stranice bile su prepuštene napred za oko 7mm a zvučnik se nalazio u osi linije razdvanjanja gornje od srednje trećine kutije. visokotonac je bio "neki" čisto da ga ima a podešen je kondenzatorom "na uho" dok je pioneer bio povezan direktno i glumio zvučnik punog opsega. to mi je bila prva zvučno potpuno uspješna kutija koja je svirala petnaest puta bolje nego što je koštala i sa nižom cijenom a boljim zvukom nikada više nisam imao uspjeha.
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
alexmm se zainteresovao da napravi A40 i nacrtao je svoju verziju plocice.

Reply
e na ovoj pločici se vidi uticaj i AlexMM i Olaf.K - Olaf vlada sredinom pločice oko Bias kola dok je AlexMM odradio na njemu svojstven način naponski dio i krajnji strujni sa onim elektrolitima kod samih izlaznih tranzistora - svakako pojačalo sa najviše tranzistora i najširom šemom do sad a sa dve pločice u jednom danu - nikad brže niti ekspresnije!
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
Napisao sam da ja nemam nameru da pravim A40 ali drugima je interesantan, od novih projekata meni je najinteresantniji SR150.
Reply
kad prođe ovo novogodišnje zezanje,odlazim da kupim ostatak dijelova i pokrećem SR150.
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
Preamp za A40 i ostala CFA pojacala.

Reply
Kod pojacala sa velikom ulaznom osetljivoscu moguce je koristiti samo buffer
Reply
Phono preamp

Reply
Verzija samo buffer i napajanje +/-24V, promenom zener diode moze da se izabere neki drugi napon. Zener dioda se napaja strujnim generatorom tako da je moguce koristiti sirok opseg ulaznih napona i zener napona bez ikakvih izmena.

Reply
Istorija se ponavlja, setio sam se uredjaja koje sam radio osamdesetih... potpuna simetrija sve diskretno preamp sa 56 tranzistora... Smile

Reply
neke stvari nikad stvarno ne ostare.
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)