Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interesantni, poucni i zanimljivi klipovi
Pogledajte ovaj video, jedan vrlo vrlo lep primer kako se resava "vitalna logika", tj kako projektovati OUTPUT deo tako da u slucaju kvara HW/SW ne "zalepi" OUT na nepovoljno stanje.

Reply
https://www.youtube.com/watch?v=CSsDSUPI0VU
Reply
Video 
Lp,
YuMERA
Reply
Reply
Reply


Dvostruki izlazak sunca iznad Lepenskog vira, neverovatan je astronomski fenomen koji je tek nedavno i komplikovanim matematičkim formulama dokazan od strane naučnika Aleksandre Bajić i Hristivoja Pavlovića.
Dakle, tačno se zna na kojoj tački treba da stojite da biste na planini Treskovac u Rumuniji, sa srpske strane Đerdapske klisure, ugledali kako sunce počinje da izlazi, a potom se "predomisli" i nastane sumrak. Potom se ponovo pojavi i "kreće" vrhom planine formirajući oreol i veliku senku na njenom strmom obronku, da bi se konačno pojavilo u svom punom sjaju.
Jedna tačka i jedan dan u godini. Baš na mestu drevne civilizacije Lepenaca, ispred muzeja arheološkog lokaliteta "Lepenski vir".
Nije to nikakva slučajnost, a prošlo je 8 milenijuma i 300 godina otkad je ovaj stari narod otkrio fenomen. Čak se i zemljina osa pomerila za to vreme, za 0,8 stepeni, pa su stari Lepenci ovaj fenomen posmatrali sa neke druge, obližnje tačke, odnosno baš na mestu samog lokaliteta naselja.
Koliko je ovo čudo, danas opisano gomilom matematičkih formula (za šta je korišćena čak i pomoć satelita za navigaciju) bilo značajno za Lepence? Mnogo. Značilo je život, rađanje nove religije, opstanak civilizacije... Zašto? Iz prostog razloga što su na osnovu ove pojave, verovatno jedinstvene u svetu, mogli da naprave lunarni kalendar, sličan onom kakav danas poznajemo, a koji broji tačno 365 dana.
Dakle, na svakih 365 dana, desio bi se ovaj fenomen, što je zapravo predstavljalo Novu godinu.

- Postoje dobri razlozi za to da verujemo da su stanovnici Lepenskog vira uočili zakonomernost pomeranja izlaska sunca na istočnom horizontu sa smenom godišnjih doba.To je davalo šanse zajednici ribara, lovaca i sakupljača da na vreme pripremi zalihe hrane, tople odeće i ogreva i obezbedi siguran zaklon za za zimski period - kazala je ranije za Novosti istraživač drevnih religija i arheoastronomije dr Aleksandra Bajić.
Može se verovati da je ova planina za stari narod postala sveta, a da je čitav fenomen koji je uticao na organizaciju života tokom cele godine, zapravo, prva religija vaskrsenja.
- Uočavanje cikličnosti vremena bio je verovatno povod i za stvaranje prve religije vere vaskrsenja na svetu u kojoj je Treskavac prauzor za sve potonje “svete gore. Pokušajte da se stavite u ulogu prvih Lepenaca koji su videli kako sunce dva puta izlazi iza Treskavca, pomoću koga su merili protok vremena. To je bio znak da tama i smrt nisu konačni, da se sve okreće i vrtloži kao i vir kraj koga su osnovali naselje. Zato kod Lepenaca nema straha od smrti, oni sahranjuju pretke pod kućnim podom, jer očekuju njihovo ponovno rođenje - objasnila je 2015. godine za Novosti Aleksandra Bajić.

https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/307...puta-radja
セルビア
Reply
Lp,
YuMERA
Reply
https://www.youtube.com/watch?v=GaoGm7CPNKA
In </code> we trust!
Reply
kontam da je kontrola u pitanju svakako, trenutno je u pitanju skretanje pažnje na kupovinu na svaki mogući način. šta će biti ubuduće videćemo. da tamo njima dajemo svoj život na izvolite,dajemo. svuda u svakom koraku sledećim slovom na internetu uopšte. da li nam to treba-ne,da nema interneta ne bi znao za 99% svih na forumu.da li je korisno? bar kroz forum meni jeste. da li bi dao neki implant za svoju "korist"? bi,ako bi mi ponovo dao sluh na levom uhu,pod uslovom da mi ne tura reklame svakih par minuta. na svakih sat bi i pristao,ako bi zvuk bio dobar,ako reklama ne bi nadglasala aktuelnu realnost i ako ne bi trajala duže od 5 sekundi. i ako ih ne bi bilo noću. i ako bi bilo besplatno do kraja mog života. tad bi mi i implant bio ok opcija.
🇷🇸🇷🇸🇷🇸
Reply
Video 
Lp,
YuMERA
Reply
skroz kul,i još na lampe 😀
🇷🇸🇷🇸🇷🇸
Reply
Kada u Kini ne ispuniš plan prodaje

セルビア
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)