Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Račun sa A1 na @gmail.com
#1
Možda bude interesantno ako ništa drugo Smile


Imam na gmail-u adresu jako dugo, koja ide sa imeprezime, bez tačke. Nikad nikakvih problema, sem sporadičnog, jako retkog spama. Znamo da gmail ne obraća pažnju na tačku u nalogu, tako da je imeprezime isto što i ime.prezime, pa i slične varijante sa tačkom. Mislim, dobra je ovo stvar oko otvaranja naloga za vaučere pri online kupovinama Smile , ali...
Pre nekoliko, recimo 15 dana, stiže mi neki A1 flyer na mail koji nisam ni pogleda ni zagledao, odmah u kantu. Pre sat vremena mi stiže račun za usluge A1 Big Grin . Poslato mom imenjaku, nalog ime.prezime. Zovem ih, objasnim im oko ovoga, nije im jasno. Pogledam hedere, domen, smtp... da nije neka vaćarenka... sve A1. Pogledam tekući na koji da se uplati, pripada A1.  Čujemo se ponovo, da pogledam neki kod (BAN) na računu, njega nema. Kažu da to nije njihov račun - nije validan. Rekoh dajte nekog iz teh službe da prosledim na uvid, možda lik zaista postoji ali je dao pogrešnu adresu, ili je pak neko pogrešno upisao, ne znam kako to ide kod njih... imaće čovek probleme, a malo teže objasniti. OK, prosledim, ali znate, najbolje da odete do naše poslovnice i pokažete račun i oni će vam reći da li je validan ili ne. Znate, ima sada jako puno sajber kriminala, itd... vi svakako nemojte platiti ovaj račun. Ma da, mislio sam, ali eto sada neću Big Grin .

Ostaje da se jave tehničari i odbace sve sumnje, a ni meni neće biti teško da svratim do poslovnice i poradimo na slučaju.

Najjače je bilo - ali vi niste iz naše mreže?

Ludo vreme, zbunjeni ljudi...
Reply
#2
Neki lik slao stalno lažne fiktivne fakture,...nikom drugom do Google-tu. 
Plaćali bez da provere. Budala bio alav pa inkasirao nekoliko desetina miliona i na kraju neko u Googletu postao sumnjičav i uvatili ga.
Da je stao na milionče , dva, nikad ga ne bi uvatili i bog da ga vidi.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)