Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pakonja's active system
#41
Nema vama pomoći Big Grin
Reply
#42
(06-15-2022, 01:49 PM)danibosn Wrote: Men DC blok nije uticao na zvuk al nije ni pomoga. Ka šta sam napisa proba sam ih stavljat pod 90 (što nije bio lak zadatak s obzirom na napučenost kutije), stiska ih na sve moguće načine i ništa. Kad su samo dva spojena bila hum bi čuja ako staviš uho na trafo ali četiri više su se vjerojatno međusobno pojačavali.

ne znam jesi li pazio kako si povezivao primare,kontam da je u pitanju međusobno guranje magnetnim poljima.
ovako razmišljam: ako su EI transformatori postavljeni u jednoj horizontalnoj liniji i svi primari recimo sa donje strane,i jedan je polutalas struje u pitanju onda je i smer magnetnih silnica predvidljiv.
.
imamo dva magnetna "kruga" unutar krajnjeg levog transformatora. jedan ide kroz srednji stub i završava svoju putanju kroz levi stub u smeru kretanja kazaljke na satu - istovremeno imamo i drugi magnetni krug koji se kreće kroz srednji i desni stub ali se kreće suprotno od smera kazaljke na satu.
.
trafo pored njega bi trebalo da "podržava" to kretanje tj da kod njega magnetne silnice idu suprotnim smerom u odnosu na prethodni - silnice kreću iz srednjeg stuba i idu kroz levi u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu,a (iz srednjeg)prema desnom u smeru kazaljke na satu.
tako se dobije jedan konstantan tok magnetnog polja,i izgleda kao znak Audi automobila,dupla horizontalna osmica.
caka je pronaći optimalno rastojanje dva transformatora da bi taj uzajamni magnetni tok imao punu saradnju između dva transformatora,i lično bi je tražio kao Edison - maksimalno opteretio dva transformatora i pomerao ih dok ne dođem do (slušno) zadovoljavajućeg efekta.
.
da bi dobio te smerove magnetnih polja, potrebno je znati gde su ulazi a gde izlazi primara,pa ulaz primara jednog transformatora vezati za izlaz drugog i obrnuto.
.
ako ima više od dva EI transformatora,primeniti istu logiku.
.
svakako svaki od njih pričvrstiti za pod kutije tako da su električno izolovani jedan od njega jer se tu indukuju struje kroz sam pod kutije,i iz tog razloga ne bi bilo loše izdignuti same transformatore,a njihovo uzemljenje izvesti zasebnim provodnicima u jednu tačku. nikako ih postavljati između ulaznih konektora.
.
postavljanje četiri EI transformatora u grupu vidim moguću samo u jednoj liniji ili u X formaciji,opet prateći ista pravila oko kretanja magnetnih silnica...
da dodam - 4 EI transformatora bi u X formaciji bili kao jedan torus,ako bi bili pravilno povezani na primaru.
.
smer struja na sekundarnim krajevima svakako bi morao biti ispoštovan.
"Претпоставка је мајка зајеба..." : Д.В. - Дуд
🇷🇸 🇷🇸 🇷🇸
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)