Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fully digitalni dc-dc step down konverter
#1
Jedan mini dc-dc step down konverter od mene, veoma koristan i bukvalno neunistiv, koristim ga za sve zivo moguce, od punjenja akumulatora, do punjenja baterija, probavanja raznoraznih projekata, za sve gde treba brza proba. Sastoji se od cuvekog kineskog ic-a XL4015 stim sto sam mu dodao digitalnu kontrolu struje i napona kao i oled displej. Kontrola napona i struje se podesava preko 16bit DAC, a citac struje i napona je takodje 16bit, sasvim solidno za precizno podesavanje struje i napona kao i citanje struje i napona i prikazivanje na displeju u realnom vremenu. U prilogu je sve sto je potrebno za izradu ovog modula. Na modulu postoji kalibracija struje pa je potrebno pre pustanja u rad modula podesiti kalibraciju struje pritiskom i zadrskom na sw1 dugme, kratkospoji se izlaz da se prikaze koja je trenutna struja na displeju i onda se na sw2 kalibrise dok se ne poklopi sa vasim mernim uredjajem. Displej moze i da se ugasi pritiskom na oba dugmeta zajedno. Sve ostalo oko podesavanja je vrlo jednostano, pritiskom na sw1 i zadrskom ulazi se u meni gde se pojedinacno podesava napon i struja. Verzija 3 je u pitanju gde je dobila novi layout, sve ostalo je slicno uz malo finijih dodataka kao sto su ferite beads na vcc od dac-a i na INA kao i na opampu, i dodato je par kondenzatora na az431 referenci. Source kod ima na dva jezika, ENG i SRB pa po zelji otkomentovati definiciju:

#define ENG
//#define SRB

Posto je u pitanju veoma malo skladistenog prostora na mikrokontroleru treba u globalnim podesavanjima podesiti "float" variable da budu u 32bit umesto sto su po defaultu u 64bit jer tako binarni fajl na knap staje u mikrokontroler. Nadam se da ce nekome ovaj modul biti od koristi, bar kao ideja a sto da ne i da ga ispravi po svom nekom vidjenju Smile


Attached Files Thumbnail(s)


.rar   boom.gerber.sourcekod.rar (Size: 138,94 KB / Downloads: 10)
Reply
#2
Sve pohvale za projekat, veoma mi se svidja i drago mi je da se pojavio neko ovde sa daljim dometom od NF-Amp Smile , pravo osvezenje !
Clan ovog foruma @[mera] i ja radimo trenutno na nekom projektu gde koristimo ina229 i veoma smo odusevljeni samim kolom, mogucnostima i rezolucijom. Kada budemo kompletirali bice predstavljeno na forumu.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply
#3
Hvala ddanijel!
Reply
#4
@savan Sve pohvale. Rad je veoma temeljno urađen i svakako je koristan mnogima na forumu. Hvala što deliš sa drugima!
Reply
#5
Hvala npejcic!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)