Daklem da remiziramo:

1
Android telefon kao streamer
Moguce je. Prednosti: Prosto, kompletno (i ekran i renderer, i UI), jeftino (tj dzabe -svako ima neki mobilni viska)

Mane: Za ove pare nema!

Ima nekoliko varijanti resenja ali ja predlazem dva telefona Renderer i Komander. Renderer bi trebalo da bude sa kvalitetnim audio delom ( ja sam prezadovoljan Sony Xperiom Z2. Sem notornog LGa ima i nekoh Xiaomi sa kvalitetnim audio izlazom. Modeli Mi i slicno)
Moguce je prikljuciti i OTG DAC
Kratko uputstvo Ovo je samo jedno od mogucih resenja. Isprobano.
A. Renderer telefon sa aplikacijom BubbleUpnP. Instalirati i Tidal tj Qubuz na njega. Izabrati u aplikaciji BubbleUpnp da se renderuje na lokalni telefon.
Komandni telefon ( moze tagsi) takodje sa aplikacijom BubbleupnP. Izabrati da se muzika svira na renderer telefonu.
Startovati muziku. Tidal, Qubuz, muzika sa servera (lokalnog PCa)
Gotovo Povezati renderer telefon na pojacalo i slusati.
Ima jos finesa oko setovanja BubbleUpnpa kao sto je preimenovanje mreze i slicno pa ako ima interesovanja i to cu objasniti. Ali ovo je dovoljno za pocetak
PS Probano da BubbleUpnP kontrolise Volumio i ...RADI. Pustanje Tidala na Volumiu bez placanja licence
B Renderer telefon kontrolisan nekom od aplikacija za daljinski pristup. Npr Air Mirror, Any Desk, ili sta vec volite. Onda Komandnim telefonom preuzmete upravljanje rendererom i pustate sta i kako hocete
C Bez komandnog telefona, sve radite na renderer telefonu. Moze i tako. Malo manje konforno ali radi.
Sve je u stvari i pocelo od toga. Kupio sam cerki Philips iPod dock speaker
![[Image: A1D11Km42JL._AC_SL1500_.jpg]](https://m.media-amazon.com/images/I/A1D11Km42JL._AC_SL1500_.jpg)
To ubiva kako radi.

Neverovatan zvuk. Za onaj
B&W Zeppelin sam isto cuo hvalospeve. Pa sam resio da isprobam Android umesto iPoda. Ako se Apple cuje fenomenalno zasto ne bi i Android.
Ako ste appleovski orijentisani i volite AirPlay protokol moze da na Renderer Telefonu umesto BubbleUpnP-a instalirate i startujete AirPin aplikaciju i dobijate AirPlay pleyer. Samo vam treba iTunes i igranka pocinje
Napredno resenje sa OTG DACom
Renderer telefon treba da podrzava OTG i externi DAC ( ne podrzavaju svi)

Renderer telefon treba da ima bezicno punjenje ili poseban port za punjenje da vam DAC ne bi crpeo bateriju.
Konkretno moj SONY ima cradle za punjenje pa zadovoljava i te uslove
![[Image: ce851c85fb99a6c3dd95a82941c6d35084942001_original.jpeg]](https://img.joomcdn.net/ce851c85fb99a6c3dd95a82941c6d35084942001_original.jpeg)
Prikacite prvo OTG USB kabl. zatim DAC i na kraju startujte aplikaciju. Ako je sve u redu trebalo bi da radi
Ovime smo apsolvirali temu
Ansdroid telefon kao streamer.
U nastavku neki drugi Android uredjaj kao streamer.
Opet su uslovi: Prosto, bez hardverisanja, po mogucstvu kvalitetno i za DZ