Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USBASP / ISP
#1
Imam ovaj USBASP programator i "mali" problem sa njim.

[Image: IMG_20220103_172343_8.1.011.jpg]

[Image: IMG_20220103_172323_8.1.011.jpg]

Koristim eXtreme Burner AVR v1.43

Za svaku komandu sa ATmega32 (čitanje, brisanje, flešovanje...) treba izbaciti/ubaciti iz USB porta programator da bi ga softver video, inače javlja grešku da ne može naći USBASP, da pokrene ATmega. Kao da ga ne resetuje posle izvršene komande. On sve odradi korektno, samo traži ovu akciju.

Pozajmio od drugara ovaj i sa njim radi sve korektno:

[Image: 2f8b3c9745da0cb9d.jpg]

[Image: 1674f16bd26a4f3f5.jpg]

Pinovi onog prvog dati ovde:

[Image: SC_0684.png]

Ima li rešenja za ovaj problem ili da se naruči novi?

Skinuo sam progisp 2.0, ali mogu probati kako se ponaša sa njim tek za par dana.
Reply
#2
Nađoh neka rešenja sa dva USBASP-a, pa ću probati...

https://blog.podkalicki.com/how-to-updat...t-version/
https://octopuslabs.io/blog/how-to-updat...er-usbasp/

https://www.youtube.com/watch?v=1tU7cAFwzig
Reply
#3
Nedavno sam i ja kupio takav programator i sve lepo je radio do malopre kad je poceo da izbacuje TASK FAILED PLEASE RETRY AGAIN.Probao sam i na drugom kompjuteru i uvek isto pa sad u cemu je problem? Sve sto mi je palo napamet sam probao i uvek isto.
Reply
#4
Probao sam sve da rešim gore opisanu stvar, ali bezuspešno. Ponaša se uvek identično, sa par različitiha firmvera. Batalio sam igru oko toga. Pazario sam novi, identičan kao ovaj koji pravi probleme i gle čuda - on se isto ponaša Big Grin. Ne koristim ih često, tako da mogu preći preko tog gliča. Inače flešuju korektno.

Probaj da reinstaliraš drivere za USBASP kao softver za isti, a pre installa svakako obriši sve tragove uređaja koji su bili povezani na USB. To možeš pešaka preko registry baze ili korišćenjem USBDeview softvera - https://www.nirsoft.net/utils/usb_device...nloadLinks
Reply
#5
nije bilo do programatora nego sam na atmega8 zeznuo fuse bitove,programator radi,setio se da stavim atmega328 iz arduina i normalno se brise i upisuje.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)