Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Class D Amplifier - High Quality Power Audio Amplifier
Dali se možda sećate ideje iz teme o D200 https://forum.yu3ma.net/thread-452-page-20.html  
post 398?
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
Gledaj ovo

https://www.youtube.com/watch?v=8FOZK2Xq2R0

Sa EPC2152, i neki novi asic sigma delta modulator, zanimljiv je i filter 4 reda...
Taj epc bi mozda mogao da ide i na LLC o kojem pricate! A mozda i za DDPD??
Reply
Dragane dali postoji nacin da se nekim analognim circuitom napravi sledeca stvar, znaci neki sklop koji ce da detektuje 3 stvari, pad napona, porast napona i stanje isto a da bude sinhronizovano na klok znaci na svaki klok ciklus da znamo stanje? AC je u pitanju. Ne znam dali sam dobro objasnio. Detektor koji ce da ima podatak predhodnog stanja da ga uporedi sa novim stanjem i da se zna dali je doslo do pada ili je doslo do porasta AC napona, da sklop bude sto brzi u nano sekundu idealno, i jos bolje ako bi imali digitalni signal na izlazu 1|0, rezolucija da bude sto bolja recimo uV

Edit:
Kako bi se postavio promenjivi ref na komparator tako da ref bude predhodno stanje, znaci kako koje novo stanje hocemo da uporedimo sa predhodnim tako predhodno stanje nam bude referenca? Kao neki memory efekat da mozemo da uradimo windows komapaciju sa predhodnim stanjem.
Reply
Delta sigma modulator hoćeš? Pogledaj npr kod analog device ima app notes sigurno kako se koristi integrator..
Reply
Mislio sam nesto diskretno, slicno https://en.wikipedia.org/wiki/Window_detector stim da se ima memorijski efekat na gornjem i donjem ref, znaci da ref nisu fiksni nego da predjasnja stanja budu ref u svakoj sledecoj komparaciji, i da je uskladjeno sa klokom. Znaci ref bi pratio sinusoidu a komparacija bi se radila na sledecoj tacki. I to bi ustari trebalo da mi da digitalni high ako je sinusoida u porastu ili low ako je sinusoida u padu. Ali u pravu si, ne treba komplikovati nego izabrati neki od sigma delta modulatora. Nego vracaju mi se kojekakve ideje i stalno me lupi cinjenica da leveli moraju biti isti ako je pdm na ulazu a izadje iz mosta pojacan pa jos pretvoren u AC pa na to stavljen sigma delta logicno je da takav pdm dobijen sa sigma delta nece biti ni priblizan jer nisu na istom db nivou, vec smo pricali u ovoj temi vezano za promenjivi gain amp, tako da sta god mi se krene vrtiti u glavi uvek me lupi po glavi pa brzo odustanem. Ovo bi trebalo da funkcionise na 1bit nivou, znaci ako bi nekako bilo moguce dovesti takav pdm sa izlaza iz sigma delta sa istim db levelom kao ulazni pdm onda bi se mogao odraditi fifo koji bi imao funkciju da menja stanje bitova na ulazu, recimo ako je ulazni bit 1 a izlazni bit 0 sledeci bit bi bio uvek 1, ili ako bi ulazni bit bio 0 a izlazni bit 1 sledeci bit bi bio uvek 0... itd to bi bila ta na izgled jednostavna funkcija. Znaci treba nesto ultra brzo da moze u jednom samplu da uradi window komparciju sa izlaznog AC. Sto se mene tice ddpd bez fb i to je to. Narucio sam delove koji su kod mene za nekih 7 dana, prvo sto cu da odrdim jeste da spojim sve skupa na kosmos da vidimo sta cemo da dobijemo, ako je ok pavim koncept sa dsp-om i dva ct7302 i onda cu da se posvetim dsp da malo prvo skontam SigmaStudio pa kasnije da odradim par packet snifova na par razlicitih postavki recimo 10 band graphic equalisera sa razlicitim levelima pa da to prenesem (hardcoded) u programski kod da moze da se menja preko touch screena... ima dosla posla a nikako da krenem sa tim.
Reply
Koliko brutalno puno ce da me kosta TNT usluga sa Comtrue:

$63.75 - 5x CT7302PL
$6.50 - 1x CT7601PR
$50 TNT usluga
44 eur - carina i pdv
46 uer - usluga Flying Cargo, brutalna cena njihove usluge, izbegavati TNT i FeDex

total = oko 210 eur, skoro 3x koliko kostaju samo komponente. Inace dogovor sa COmtrue je bio EMS ali su mi javili da EMS ne salje za Srbiju pa su oni kompenzovali trosak, inace za EMS sam platio 50EUR dok je TNT slanje 100EUR, znaci izbegao sam placanje 50EUR, kostalo bi jos vise, katastrofa.
Reply
Popunjena jedna stara plocica medju prvima radjena, pola je vec bilo popunjeno samo sam dodao sta treba i sklonio ono sto ne treba, poslluzice DDPD-u da mogu da se odrade merenja a sto da ne i da se skocka jean mali audio uredjaj u svoju kutiju i sa svojim napajanjem, prikljucima... bice to jedan mali zbudz koji ce da svira lepo Smile


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Popunio sam i dsp plocicu, dobro sam se uvezbao sa duvaljkom mada moze jos bolje da se nadje pravilan odnos kalaja da ga ne bude na nekim mestima premalo ili previse, dobro je ispalo mada vise volim da to rucno lemim jer bude lepsi i sjajniji lem i ravnomerniji


Attached Files Thumbnail(s)


.zip   DSP_ADAU1462.zip (Size: 1,18 MB / Downloads: 0)
Reply
Treba konacno da krenem da kutijam DDPD, ima jedan problem koji sam naucio jos na prvim plocicama CT7302PL a to je da je CT jako osetljiv na spoljne uticaje, tako da ovi pinovi sa plocice iz posta 907 ne valjaju jer su kao antene, na to kada se dodaju ne shildovani provodnici bude katastrofa koja se cuje na zvucnicima, to sam resavao sa shildovanim zicama kao sto cu i sada morati da uradim jer mi se ne prave nove ploce sa u-fl konentorima za probu DDPD-a, uglavnom presao sam na u-fl konekciju na svim novim plocimama i taj problem je tako eliiminisan, ali nema veze sredicemo nekako da moze da se konacno odradi merenje DDPD-a koje svi ocekujemo. Dodavanjem DSP-a cilj mi je da koncept prosvira, kasnije to ide sa dva komada CT7302PL, prvi za konverziju svega u PCM, odatle ide u DSP, sa DSP-a ide konverzija u DSD, dalje u DDPD. Kada sve prosvira pravi se i kompletan koncept sa GanFet i to bi trebalo da bude to. Znaci imamo dva koncepta, jedan digitalni koncept (nije pure dsd zbog te konverzije u PCM) sa dsp-om, i jedan analogni koncept koji ima analognu tonsku kontrolu (pure dsd).
Reply
Mogla bi i pomoc oko merenja, jos uvek ne znam kako da prikljucim Cosmos na izlaz DDPD-a, nisam imao vremena da se time bavim, ako neko ima volje da nacrta shemicu dut-a za konekciju na XLR Cosmosa bilo bi super!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)