Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tesla BM529
#1
Prije koju godinu sam nabavio ovaj testerčić za poluvodiče. Stajao mi je skoro dvije godine jer sam bio lijen prepisati service manual na engleski jer pohvatati kako se što mjeri sa uputstva koje ima tri jezika po stranici, relativno sitna slova i loš sken i onda to ponovo printati da ne moram stalno gledati u ekran nije mi bilo nešto napeto. Nedavno sam skupio dovoljno motivacije da prepišem sve na engleski,povećam slova i lijepo isprintam da se ko čovjek mogu snaći.

Bome se treba snaći na ovom testeru, u upustvima nisam pročitao nigdje točan opis čemu sve služe tri skale i što se na kojoj očitava pa je i to bio zapravo glavni razlog zašto mi je tester stajao toliko vremena.Nisam se baš snašao listajući stranice na ekranu, lakše je kada imaš isprintane, ali i za to je trebalo malo vremena, korištenje multimetra za mjeriti Uce i Ube i provjeravanje koliki je hfe testiranog tranzistora na multimetru da skužim koja skala čemu služi u kojem modu rada. Čitajući uputstvo ovaj uređajčić može da mjeri sve živo i neživo vezano za tranzistore,fetove, triake, tiristore samo se treba znati snaći.

Ono što mi se najviše svidjelo je podnože za poluvodič i mini bananice koje upiknem u buksne sa kojima odredim koji pin na podnožju je za koju elektrodu, kao kod poštenih testera za lampe.

Reply
#2
Snimi mu malo džigerice
СЛОБОДА НАРОДУ
Moć ne potiče iz znanja koje se čuva, već iz znanja koje se deli sa drugima
Reply
#3
Evo malo džigerica.Mjerni dio, upotrijebljen je neki teslin opamp


"Mreža" mini buksni sa kojim se odabere koji je pin za što na podnožju za poluvodič.


Nisam radio nikakav refresh ili mjerenje napona već onako kako sam ga dobio sa ebaya upalio i počeo mjeriti elemente.
Reply
#4
(10-13-2020, 07:34 PM)Khadgar2007 Wrote: Mjerni dio, upotrijebljen je neki teslin opamp

Predpostavljam da si pronasao ekvivalent za njega, ako nisi, to je Teslina verzija poznatog OPampa uA709.
Novac je sredstvo a ne cilj.
Reply
#5
Nemam razloga naći ekvivalent jer ovaj radi kako treba ali dobro je znati. Trebati ću jedan dan malo izmjeriti napone na ključnim točkama da vidim jel treba koji elko promijeniti ili da dodam kakav stabilizator jer napajanje OPampa je riješeno sa zenericama.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)