Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mini pretpojačalo sa OPA i mosfetom
#1
Napravljeno da se iskoristi što više delova koji stoje po fijokama i da se čuje kako zvuči. Samo par sitnica sam kupio, sve ostalo sam imao. Napajanje je takvo kakvo je, te trafoe sam imao. Realno potrebno je uređaj napojiti sa +-15 do +-18VDC. Ožičenje je od no name posrebrenih bakarnih licnastih žica 0,33mm2 u teflonskoj izolaciji i nešto malo VDH CS18 što se našlo ostataka. Ništa nije širmovano, kutije su plastične, a valjalo bi da su metalne. 

Od operacionih pojačala probani su OPA2604, OPA2134, LME49720 i NE5532. Svi čipovi su sigurno originalni (ukjučujući i LM317/337) osim OPA2134 za koji nisam siguran. Ni za mosfetove nisam siguran da li su originali.  Najbolje mi zvuči OPA2604, a DC offset na izlazu je manji od 1mV tako da ga koristim bez kondenzatora na izlazu direktno u Leach LOW TIM pojačalo bez ikakvih sprežnih kondenzatora. Pomoću jumper-a bira se da li ima ili nema izlaznog kondenzatora. 

Takođe pomoću jumper-a može se menjati naponsko pojačanje od 2,75-11. Lepo radi na visokoomskim slušalicama (150-600 oma), za veću jačinu potreban je viši napon napajanja.

Ideja je potekla odavde:
http://www.huennebeck-online.de/diy/pre-1.eng/pre-1.pdf

Imam i nekih merenja, ali to ću kasnije.


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#2
Evo male izmene koj donosi čistiji zvuk i bolju 3D prezentaciju.

Nešto mi je bio sumnjiv onaj 21step Kineski atenuator sa SMD otpornicima. Ne dopada mi se nikako ideja da zvuk zavisno od položaja pota prolazi kroz 0-20 komada otpornika. Zato sam ga vezao kao shunt potenciometar i dodao redni MF otpornik 33k, i sve je procvetalo u zvuku. Sada ovaj rotacioni preklopnik malo utiče na zvuk, možda samo preko parazitnih kapaciteta, ali taj uticaj postoji o kad je vezan kao klasičan potenciometar. Ista stvar važi za svaki potenciometar, samo je ovaj bolji jer je jeftin i ima identične kanale, što nije slučaj kod klasičnih potenciometara, pa ni kod ALPS-a.

Mana je što sam prepolovio ulazni napon, a time i izlazni, ali ima pojačanja dovoljno tako da je to manje bitno za mene. Kome treba više pojačanja, neka povećava vrednosti otpornika (10k+10k+2k7) u negativnoj povratnoj sprezi, samo ne treba preterivati, do 2x veće vrednosti.

Ako se izbaci balance pot, smanjenje ulaznog napona je samo 25%. Ovako kako ja na slici, gubitak je 50%.


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#3
Nixi problem ovakvog vezivanja je sto svaki gubitak kontakta na preklopniku daje maksimalan signal na pojacalo. Mnogo je bolje resenje u ovakvom spoju koristiti potenciometar. Ja tako radim vec godnama sa plavim alpsom ali pravim odnos jedan prema jedan, otpornik prema potenciometru da ne utice mnogo na izvor sa promenom ulazne impedanse predpojacala.
Reply
#4
(01-27-2020, 10:22 AM)Jevrem Wrote: Nixi problem ovakvog vezivanja je sto svaki gubitak kontakta na preklopniku daje maksimalan signal na pojacalo. Mnogo je bolje resenje u ovakvom spoju koristiti potenciometar. Ja tako radim vec godnama sa plavim alpsom ali pravim odnos jedan prema jedan, otpornik prema potenciometru da ne utice mnogo na izvor sa promenom ulazne impedanse predpojacala.

Rizik postoji slažem se. Imam i nov japanski stereo potenciometar 50klog (nije Alps) možda ću njega da ubacim.
Reply
#5
Inače rotacioni atenuator je ovakav, ima više pipaka na klizaču i rešen je kao "make before brake" izvođenjem same PCB tako da sam smatrao da smem da ga vežem kao shunt. Nema nikakvog šuškanja ili krckanja kad se vrti. Ja sam dva kom. platio 25 dolara, ovaj je nešto skuplji koliko vidim. U svakom slučaju, prolazak signala kroz brojne jeftine SMD otpornike nije baš tako dobra stvar.

https://www.aliexpress.com/item/40002393...b201603_53
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)