Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Auto Adaptive Shunt PSU
#61
Ima se i takva ideja o HighEnd preampu sa elna 2x24 preklopnikom (cijena paprena). ili zamjena za potenciometar sa opamp...buffer ili vec necim jos boljim...ali zasad idemo da sredimo ovaj SHUNT a kasnije ce se o preampu...mada vec sada mogu da dam na razmisljanje kada bude pcb gotod dali ima koji hrabri clan foruma da izradi prototip i testira ga na osciloskopu sa i bez optetecenja da vidimo kako ce da radi CVM i CCM..te fall rise time...ringing itd...
Reply
#62
(Yesterday, 11:40 AM)ronovar Wrote: UPDATE:

- dodani JUMPER-i na schematic za RS+ i RS- (pa ako može provjera jesam li dobro ih spojio)

Spojeni dobro RS Jumperi, 
možda predlog obeležavanja RS u 
RS-Pos i RS-Gnd za POS PSU,
RS-Gnd i RS-Neg za NEG PSU

i oba RS-Gnd (POS i NEG) idu iz iste tačke, izlazne kleme GND!
LP
Dragan
Reply
#63
UPDATE:

- JUMPERI dobili imena RS+POS i RS+GND te RS-NEG i RS-GND (razlog je jer EAGLE nemože imati dva ista imena komponenti, javlja ERROR)
- PCB sam zbog JUMPER-a morao da proširim sa 143,73mm pa sam to proširenje iskoristio da sam dodao i otpornik i LED jer se dobilo taman toliko mjesta zbog JUMPER-a
- zasad toliko a u prilogu ispravljena shema sa promjenom imena i spajanjem RS+GND i RS-GND da idu iz centralne točke terminal konektora GND-a


Attached Files
.pdf   Auto Adaptive SHUNT - Schematic.pdf (Size: 37,95 KB / Downloads: 3)
Reply
#64
UPDATE:

- pokušaj routinga i pozicije izlaza iz OPAMP-a i SHUNT-a (bezuspješno, dakle trebam da TO92 pozicioniram negdje drugdje jer ovako se neda routati zbog mjesta)
- dodani JUMPER-i na PCB, i oni koji idu na GND dodani blizini izlaznog konektora gdje se u jednu točku spaja GND
- no moje pitanje je dali moze biti tu ispod RemoteSense JUMPER-a taj TO92? (pitam zbog toga što je jakoo udaljen od izlaza IC1 pin6), ili mora na drugu stranu PCB-a tik do pina6 IC1? 

[Image: attachment.php?aid=30752]


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#65
UPDATE:

- routirana komplet "+" strana regulatora (EAGLE se ne buni)
- TO-92 premješten gore da bude čim bliže izlaznom pinu IC1 (output IC1)
- dolje gdje je PAD na H1 hladnjaku će biti samo BOTTOM layer PAD, a TOP će biti samo solder maska dakle izolirano (neznam kako u EAGLE to napraviti ali u Sprint-Layoutu znam)
- vodio sam se kod razmještanja komponenti da budu čim kraći vodovo od TO-126 tranzistora (otuda i logika razmještaja komponenti izlaznog djela)
- koliko vidim ima jako malo mjesta ili skoro pa ga nema za "zasek" vodova, tj. forsiranje izlazne struje, ako je ovako OK layout iz kojeg pina da krenem raditi "zasek" vodova?
- nekako mi je ovo sve udaljeno od IC1 OPAMP-a kako sam ranije već napomenuo (razlog je čudan razmještaj unutar IC kućišta proizvođača), pa mislim da bi trebalo izlazni dio komplet uraditi razmještaj komponenti i to sve nekako staviti čim bliže OPAMP-u izlaza...ulaz mi djeluje OK.
- mislio sam još pomaknuti hladnjak H1 udesno da se dobiju sva tri tranzistora u sredini hladnjaka, da nebudu na ivici, a i ljepše bi izgledalo...ali onda imamo jako malo bakrenog voda na ulazu MOSFET-a....
- eto tu je komplet routirani "+" strana regulatora pa ako može kako to još poboljšati i kad se to definira onda da se uradi "zasek" i komplet routirat "-" stranu.

[Image: attachment.php?aid=30755]


Attached Files Thumbnail(s)

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)