Da li Musical Fidelity ima uzemljenje koje je povezano na mrezu? Da li tvoje pojacalo ima uzemljenje i da li je laptop uzemljen?
LME 49810 + Baxandal Volume control
|
10-14-2019, 09:40 PM
(10-14-2019, 09:28 PM)vojinilic Wrote: Da li Musical Fidelity ima uzemljenje koje je povezano na mrezu? Da li tvoje pojacalo ima uzemljenje i da li je laptop uzemljen? Musical Fidelity nema uzemljenje. Laptop ima uzemljenje. Gnd mog pojacala sam vezao na mrezno uzemljenje preko 10R u paraleli sa 100nF i u paraleli sa antiparalenim diodama. Testirao sam sa i bez toga nista se ne menja. Kada ga ne vezem na zemlju, onda mi GND pojacala pliva na nekih 100V u odnosu na mrezni GND.
10-14-2019, 09:44 PM
Proveri jos osciloskopom izlaz iz laptopa sa i bez adaptera kada je povezan A1 na njega. Okaci te oscilograme kad stignes, pa da mozemo da mozgamo dalje.
10-14-2019, 09:47 PM
10-14-2019, 09:51 PM
Cujemo se. Nema frke.
Pre svega da se izvinim @vojinilic sto nisam juce postavio oscilograme kao sto sam rekao.
Moja je greska sto sam rekao da se shum na Musical Fidelity A1 ne cuje. Cuje se i te kako, pucketanje i shum ali kada se MS A1 pojaca na maximum. Isto se cuje kao i na mom pojacalu. Nisam ranije mogao da primetim taj shum jer mi Volume kontrola negde na 1/5 i atenuirala je shum. Kod mog pojacala nemam Volume kontrolu i pojacalo stalno radi sa maximalnim Gaion-om tako da se shum i pucketanje odmah prenosilo na zvucnik. Kada pojacam Volume na Musical Fidelity A1 isti shum i isto pucketanje cujem kao i sa mog pojacala. Misterija resena, nije do pojacala. Posmatrao sam izlaz iz kompa i posmatrao sam izlaz i MS A1 i bukvalno sve sto udje u pojacalo izadje iz njega samo sa vecom amplitudom. Komp sa prikljucenim punjacem je taj koj pravi problem. Uradio sam oscilograme i sa prikljucenim punjacem (laptop_psu_on - Drugi oscilogram) i sa iskljucenim punjacem (laptop_psu_off - Prvi oscilogram). Oscilograme imate u prilozima. Ostali oscilogrami su snimani na izlazu iz Musical Fidelity A1. ( Treci oscilogram, Cetvrti oscilogram i Peti oscilogram)
10-16-2019, 07:48 PM
Sad pusti Dire Straits - Once Upon a Time in The West, ladno pivo i uzivaj.
Mozes jos da probas sa drugim laptopom da vidis kakva je tamo situacija.
10-16-2019, 07:54 PM
(10-16-2019, 07:48 PM)vojinilic Wrote: Sad pusti Dire Straits - Once Upon a Time in The West, ladno pivo i uzivaj. Ako mi verujes upravo to slusam! ![]() Povezao sam pojacalo sa mreznim Dac-om i radi savrseno. Sada idemo dalje, krecem da se igram sa Baxandalom i celim sklopom Baxandal-pojacalo.
10-16-2019, 08:08 PM
Probaj i ovo onda obavezno
https://www.youtube.com/watch?v=0GS7TK_fEbA
10-16-2019, 08:09 PM
Svaka ti cast sto si ovo dobro izgurao.
Deo koji ti je preostao je nista u odnosu na ovo cudoviste. Idemo dalje. (10-16-2019, 08:09 PM)vojinilic Wrote: Svaka ti cast sto si ovo dobro izgurao.Hvala Vojce. Imao sam ogromnu tvoju pomoc i ideja celog sklopa je prvenstveno tvoja. Dragan100 mi je takodje neverovatno pomogao. Macola sa svojim komentarima isto jako pomogao. Nixie svojim komentarima takodje pomogao jako. Braca ukazivao na mnoge stvari i takodje jako pomogao. Sam bih mogao da izguram shemu iz DS-a sa malim izmenama ali dovde ne bih stigao sigurno. Ovo je prvo pojacalo koje pravim, nikad me to do sada nije interesovalo niti sam imao dodira s tim. Mnogo sam stvari prakticnih naucio i mnogo teorije procitao do sada. Iskreno, pre svega je ideja bila da se igram dok pravim ovo pojacalo i da ucim, zato nisam uzeo vec gotovu shemu i prepisao je na PCB. Hteo sam sve iz pocetka i tako cu i ubuduce! Idemo dalje! |
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 1 Guest(s)