Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Punjac Akumulatora 12V sa ebaya?
#1
Sutra kod lidla kod nas imaju akciju punjac akumulatora za cca 15€ evo linka:

https://www.lidl.hr/hr/ponude.htm?articleId=11791

Imam peugeot ove godine u 1. mjesecu kupio exide premium akumulator 12V 640Ah:

http://www.exide.info/spec/ea640.html

Placen uredno 100€ i ima garanciju 3godine...sve super radi no posto sam vidio u lidl katalogu da ce sutra da bude akcija ovog punjaca a nemam nikakvi punjac volio bih kupiti punjac pa neka se nadje...akumulator je nov i netreba ga nista dirati nego onako da imam punjac kad je akcija kad tad ce da zatreba.

Dakle akumulator je 12V 640Ah znaci daje 64A na sat max struje..posto prema preporuci proizvodjaca se navodi da treba da bude 1/10punjene akumulatora ako nije komplet prazan..ako je prazan komplet onda treba da se prazan akumulator puni sa 1/20 dok se napuni do pola a onda se prebaci na 1/10 punjenja od polovice do vrha.

E sad mene zanima ovaj gore lidlov punjac pise mu da mu je max struja punjenja 3,8A sto naravno je malo manje jer nece punjac moci da daje non stop tu struju...dakle ako racunamo max struju u teoriji bi to bilo 64A/3,8A = cca 17h punjenja....pa me zanima dali je ovaj kvalitetniji:

https://www.ebay.com/itm/12V-6A-LCD-Moto...2908395391

Ima max struju punjenja 6A znaci taman za moj:

64A/5,8A = 11h punjenje sto je taman.

Dakle koji je bolji? Ovaj kineski mi se svidja jer ima tri stupnja punjenja, zatim ima ljetno/zimsko punjenje (povecanje struje punjenja/smanjenje), overcurrent protection, pokazuje napunjenjost baterije bez prikljucivanje accu na 230VAC, i ima repair button (to je ono desufliranje ili kako se vec zove koje "obnavlja" accu celije sa impulsima)....a ima i fault lampicu koja se upali ako je otpor celija preveliki oznacavajuci da je accumulator neispravan. A ima i fan koji hladi unutarnji trafo ko je ubiti VF rtrafo sa visoom frekvnicijom da se dobe impulsno punjenje...pa me zanima jeli to ok za ove novije tipove accu koji ja imam ili je bolje na klasiku sa vecim trafoima da se kupi.

Evo htio bih kupiti kvalitetan punjac 12V akumulatora a i da ima:

- automatsko pracenje punjenja akumulatora i da se automatski iskljuci punjenje kada je accu gotov
- da ima dijagnozu koja testira akumulator dali je ispravan ili ne tako da odmah znam kada je akumulator za baciti
- da ima LCD ekran
- da ima zastitu pr pogrsnog polariteta
- zastita od kratkog spoja
- da ima impulsno punjenje i tri programa kako se i treba da se puni (kad je potpuno prazan, pa srednje pun i potpuno pun)

Evo nekako mi se ovaj sa ebaya cini kvalitetniji od lidlovog a cijena mu je tu negdje..pa vasa misljenja iskustava ili preporuka kojeg drugog punjaca a da ima gore uvjete tj da prati trend novijih akumulaotra i specifikacija?
Reply
#2
Malo se igras sa mjernim jedinicama-akumulator je 12V/64Ah-640A moze dati u impulsu-ograniceno unutarnjom
otpornoscu akumulatora.-
Taj iz Lidla ti zavrsava posao-sa ebay-a izlazni napon ogranicen na 13,8V.-
---------
Negdje prije zimske olimpijade 84 godine, napravio sebi punjac-trafo 22V/3,5A-izlazni napon podesiv od 13,8-14,5V,
struja limitirana trafoom na 3,5A-impulsno punjenje, i do sada uredno punio sve sto je na njega prikljuceno,
od "sitnih" akumulatora do 105Ah- trenutno mi u vozilu exide za broj veci od tvog, 75Ah-nakon 4 godine punjen van vozila.-
pOz
Reply
#3
Da bi čovek naučio pravilno da puni akumulator, treba mu jednonedeljni kurs sa punim radnim vremenom (:-) ...
Jako je teško samo na osnovu reklame doći do zaključka koji je bolji punjač. Na Tvom mestu bih ipak kupio ovaj Lidlov, jer Ti je pri ruci (:-). Sve ostalo je teško proceniti. Npr, ovaj Lidlov kaže da ima programe za 4 tipa akumulatora. Bilo bi dobro proveriti da li je jedna od te 4 opcije upravo opcija za Ca-Ca akumulatore, jer Tvoj Exide Premium EA640 pripada toj kategoriji. Naime, Ca-Ca akumulatori traže nešto više napone punjenja od klasičnih akumulatora, pa bi bilo dobro proveriti šta Lidl nudi. S druge strane ovaj e-bay model spominje nekih 13,8V, koji je, IMHO, nedovoljan za punjenje i običnog akumulatora, a kamoli Ca-Ca. Pojedini Ca-Ca modeli traže u određenim fazama napone od čak 16V! Najbolje bi bilo da u uputstvu za Tvoj model vidiš preporučene napone punjenja za svaku od 4 faze (bulk, absorption, float i equalization), odnosno da proveriš da li je to ipak "Wet Maintenance Free Ca/Ca" (što ja pretpostavljam) ili je možda "Absorbed Glass Mat [AGM] (Ca/Ca) VRLA" (najmanja šansa da bude) ili pak "Gel Cell (Ca/Ca) VRLA" (moguće, ali ne tako verovatno kao prva opcija). Tek nakon tog razjašnjenja, možemo videti šta Tebi treba, jer se svaki od tih modela drugačije puni.
Ono što im je manje-više zajedničko, jeste da mogu da se pune i sa većom strujom od C/20 (u Tvom slučaju 64/20= 3,2 A). U zadnje vreme kažu da u prvoj fazi (bulk) možeš da ih puniš praktično bilo kojom amperažom, pod uslovom da se akumulator ne ugreje više od 50°C za wet modele, odnosno 40°C za VRLA modele. Kad se kaže "bilo koja amperaža" ipak postoji granica, iako je vrlo visoka: neki kažu C/3, ali ja nikad ne bih išao preko C/4, odnosno 16A za Tvoj akumulator. Ta se struja drži konstantnom (CC) sve dok napon akumulatora sa početnih recimo 11V se ne popne na već gore pomenutih 16V (za wet Ca/Ca), tad se prelazi na CV mod, gde se taj napon drži sve dok struja ne padne na C/20. Tad je akumulator praktično napunjen, te mu smanjuješ napon punjenja na nekih 13V i tad bi struja punjenja trebala da bude manja od 0,1A. To je float faza i ona ne bi trebala da dugo traje, odnosno, možeš da skineš akumulator sa punjača već nakon sat-dva u float fazi. Inteligentni punjači će da sami prekinu i ponovo uključe float mod, ako zaboraviš da skineš akumulator, to je više faza za održavanje već postignute napunjenosti akumulatora; praktično se ništa ne puni tokom nje. Ovo što sam ti opisao je očigledno brzo punjenje akumulatora, jer će prve dve faze trajati nekih 6 sati, ali za njega će ti trebati veoma jak punjač, koji očigledno nemaš nameru da nabaviš, jer verovatno nemaš ni potrebu brzog punjenja.
Dakle, po svoj prilici Ti ideš na sporo, klasično punjenje sa C/20, koje se ne razlikuje od prethodnog praktično ni u čemu, osim u vremenu trajanja. Pošto Tvoja bulk faza neće trajati 3-4 sata, kao što bi trajala kad bi imao punjač od 16A, već će potrajati preko 15 sati, to znači da idemo na dan-i-noć punjenje. Oba načina punjenja imaju svoje mane i prednosti. Lično bih uvek išao na sporije punjenje, jer je sa njim (a to važi za sve baterije, ne samo automobilske) NAJDUŽI životni vek akumulatora i tokom punjenja temperatura akumulatora retko prelazi 30°C (ako se puni u prostoriji 20-25°C, što je osnovni preduslov - nikada ne puniti kad je akumulator izložen suncu ili u veoma toploj prostoriji!). Mana sporog načina, pored izgubljenog vremena, jeste sulfatizacija, s kojom se teško borimo. Bar deceniju se kanim da napravim jedan desulfatizator po Elektorovoj shemi, pa da vidim da li to radi i koliko je efikasan, pardon učinkovit, ali nikako da to uradim. Desulfatizacija se u brzom metodu radi paralelno tokom druge faze, apsorpcije, taj povišeni napon od 16V upravo tome služi. To znači da u praksi, kod sporog punjenja, ostavimo ga preko noći da apsorpciju radi sa nešto nižim naponom, recimo 15V, a onda ujutro "odradimo" ručnu ekvalizaciju sa 16V. Kod brzog punjenja apsorcija sa ekvalizacijom zbirno traje nekih sat-dva, tako da tu nema rizika od pregrevanja akumulatora. Glavna mana brzom punjenju je izvesno isparavanje vode (kod wet, mora ručno da se dodaje voda s vremena na vreme, kontrolišući specifičnu gustinu tečnosti sa bomeometrom), odnosno izvesna korozija i stvaranje gasova kod svih modela, što mu skraćuje život (već ranije pomenuto).
Vraćajući se na Tvoje modele, ovaj e-bay pominje "output parametar: 13,8V". Ako mu je to maksimalni napon punjenja, onda je dobar samo za obične mokre akumulatore (a Ti taj nemaš) i to za sporo punjenje. A ako se pod tim podrazumeva neki krajnji napon napunjenosti akumulatora, kad on prestaje sa radom, ili prelazi automatski u float fazu (ako ima tu opciju), onda to znači da tokom punjenja verovatno isporučuje i više napone, onda je upotrebljiv i šire. Zbog svih tih pretpostavki, ipak bih uzeo Lidla, jer mi se čini da on može polako da napuni Tvoj akumulator, što mi se čini da je Tvoj cilj...
Reply
#4
Millan zahvaljujem na detaljnom odgovoru i opisu.

Čitao sam na netu da Lidlov punjac nije bas dobar ako je akumulator prazan (citaj napon akumulatora padne ispod 6V), tada se Lidlov punjac (i svi punjaci koji su automatski sa 6V/12V) prepozna 12V akumulator kao 6V(jer je napon manji od 6V) i onda nemogu da ga napunim jer treba napon prvo da je veci od tih 6V kako bi ga punjac pametni prepoznao i napunio na 12V, tako da Lidlov punjac odtpada iz te kategorije.

Ono sto nisam obracao paznju i hvala na upozorenju je tih 13,8V sto je nedovoljno jer kada sam citao uputva za moj model akumulatora:

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/exide...Manual.pdf

Pod CHARGING lijepo pise...citiram:

"Charge voltage should be 14.4 volts maximum. "

Dakle onaj gore sa ebaya nemoze da to ispuruci i dobio bih mačka u vreči Big Grin

Onda sam trazio dalje na ebayu sto ima i naletio na ovaj model:

Charging Voltage: 15.0V+/-0,3V ==> 6A MAX

https://www.ebay.com/itm/12V-6A-Smart-Fa...3280970786

i na ovaj:

Charging Voltage: 15.0V+/-0,3V ==> 10A MAX

https://www.ebay.com/itm/12V-10A-Smart-C...2188711653

Cijena je tu negdje (koristi PWM visoko frekventi trafo i MCU pa je zato mala cijena, sad koliko je to kvalitetno naspram koristenja toroida ili EI Trafoa neznam).

A evo i za taj jaci model youtube recenzija kako puni gdje se vidi da puni do 15,2V i onda kad je 100% pun dodje na 14,4V sto je bas taman za moj tip akumulatora.

Pogledati 03:30minutu

https://www.youtube.com/watch?v=_kSXElbyijs

Dakle pitanje je dali je ovo OK punjac za moje potrebe i koji bi bio dovoljan za mene (6A ili 10A), ili imate koji link drugi punjac za preporuciti?

Dakle zanima me da puni sporo (jer se time produzuje zivotni vijek akumulatora tj da bude 1/10 nazivnog kapaciteta sto je u mome slucaju 64A/6A = 11h) i da ima barem tri pametna ciklusa punjenja pa da malo akumulator i "regenerira" sa tim tri ciklusima, a evo i od gore specifikacija proizvodjaca:

http://www.chinasuoer.com/battery-charger/122.html

Dakle preporuke sto je kvalitetnije uzeti..znam da nije to top kvaliteta jer je par dolara u pitanju ali eto ako su ok i best buy da posluze vrsti uzeo bih 6A mislim da bi mi taj bio taman samo neznam kako je sa grijanjem trafoa i ostalih dijelova unutar punjaca posto ce raditi na punoj snazi ako sam dobro shvatio kad je accu prazan...pa eto sto bi vi uzeli uzeto u obrzir gore navedene predlozene punjace?

Ovdje je od proizvodjaca 12V (15,0V+/-0,3V i 6A) koji mislim da kupim:

http://www.chinasuoer.com/battery-charger/121.html

Pa sto mislite jeli ok? Nekako mi se cini ovaj napon od 15V malo previsok posto je 14,4V maximum za akumulatore po proizvodjacu a na video sam vidio da nekvi preko ovog punjaca (ranija revizija) ide i do 16V sto je previse?
Reply
#5
Nisi lepo procitao sta ti je Milan napisao, tj nisi razumeo. Moze proizvodjac deklarisati maximum 14.4 ili koliko god, nije toliko bitan podatak u celoj prici.
Napon kao napon je manje bitan dok traje punjenje, u pocetku punjenja ako je aku duze stojao ispraznjen i ako se pojavio sulfat napon moze otici i preko 20v u prvih 10-15min punjenja i nista mu nece smetati, cak naprotiv pomoci ce mu da se skine deo sulfata i krene punjenje. Milan je u crevca objasnio princip i slazem se sa napisanim jer se akumulatorima bavim zadnjih 10ak godina aktivno (svim tipovima pa i olovnim) i ima na netu jedan lep blog od naseg coveka koji je nesebicno prostim recima pojasnio principe punjenja i odrzavanja olovnih aku.

http://akumulatori-desulfatizatori.blogspot.com/

Najbitniji detalj kod punjenja je zapravo ekvalizacija , a da bi to dobio trebace ti napon minimalno 14.7v u trajanju 2-5h. U tom delu se ujednacavaju celije i aktivno se skida sulfat sa elektroda i nakon toga unutrasnji otpor akumulatora bude drasticno manji nego bez ekvalizacije, u sta sam se licno uverio vise puta.
Opet sve pomenute napone treba uzeti sa velikom rezervom jer na prvom mestu pragovi napona su jako razliciti u zavisnosti od temperature. Dacu link ka jednom od grafikona gde se to lepo vidi. Pametni punjaci izmedju ostalog monitorisu i temperaturu akumulatora sto je jedan od preduslova za kvalitetno punjenje i detekciju napunjenosti.
Imam drugara koji zivi u vikendici u sumi sa 6-7 paralelizovanih olovnih aku i solarnim panelima i u zimskom periodu kada su napolje temperature oko nule ili ispod nule treba preko 15.5v da bi se akumulator punio, a leti na +40c je vec 14.2v gornja granica iznad koje krece ekvilizacija i razlaganje vode.

http://stealth316.3sg.org/images/bat-gen...ecompb.gif

Moj predlog za tebe bi bio nabavka jednog CC-CV konvertora sa aliexpresa i neki izvor 24v/10A i skockas sve to lepo i zadas max napon i max struju i uvek mozes prepodesiti parametre zavisno od tipa aku koji punis. Time dobijes univerzalnu napravu za sitan novac sa mogucnoscu brzog punjenja, ekvilizacije itd.
Ima sad lepih cc-cv step down sa oled displayom, zadavanjem digitalno kao recimo:
https://it.aliexpress.com/item/RD-DPS502...262.Ap3Mlb

Ovakav sam nabavio tom drugaru koji je u sumi i to radi besprekorno, verzija sa BT tako da moze preko telefona i aplikacije da promeni parametre i vidi trenutne vrednosti.
Reply
#6
Ova spravica koju je predložio ddanijel je odlična. Za punjenje akumulatora bi završila posao i jeftinija varijanta DSP3012. Postoje dve vrste ovih CC-CV sa oznakom DPSxxxx. Novija varijanta ima mogućnost da se kontroliše preko PC softvera koji je besplatan ili preko blutooth sa telefona. Imao sam nameru da sniffujem to što priča PC i DPS kako bih mogao da kontrolišem taj DPS sa nekog mikrokontrolera. Dakle, imao bih mogućnost da napravim par profila za kontrolu tog DCDC konvertora i da ih biram u zavisnosti od potrebe. Onaj njihov softver koliko sam uspeo da vidim nema tu mogućnost. Stigla spravica pre nekog vremena i naravno naručio sam greškom stariju verziju koja nema komunikaciju Sad
Reply
#7
Spravica je super, a ideja je jos bolja.
Idealno je opredeliti se za odredjenu vrstu akumulatora, prouciti potrebe doticnog modela, i prilagoditi rezime punjenja fabrickim preporukama.
Videti kako preporucuju borbu sa sulfatizacijom, i da li akumulatoru prija neko ciklusiranje, period punjenja, pa kraci period praznjenja, zarad ujednacavanja.
Reply
#8
Ronovar, u subotu sam napisao odgovor na Tvoja pitanja, ali pošto sam to radio sa mobilnog na autobuskom stajalištu, pa završio u autobusu, očigledno ga nisam dobro poslao, jer se nije pojavio, pa ću ga sad ponoviti.
Prvo, Lidlov problem da Ti automobilski akumulator od 12V prepozna kao moto od 6V se veoma lako rešava kupovinom novog akumulatora. U tekstu sam onako usput rekao da punjenje 12V-nog akumulatora počne od nekih 11V, i nisam to slučajno rekao. Apsolutno prazan akumulator (0% kapaciteta - mrtav - ni znaka života - totalno prazan - ni makac: izaberi izraz koji ti odgovara) ima napon negde između 11 i 12V - mnogi smatraju da je akumulator prazan ako mu je napon pao na 12,2V. To je jedna ironija, imaš bateriju koja pokazuje 12V, tako se i zove, a ne možeš da pokreneš automobil sa tim naponom. Ako 12V-ni akumulator pokazuje napon osetno manji do 11-12V, recimo niži od 10, to je znak da je bar jedna od 6 ćelija "riknula". Danas ćeš teško naći nekog ko će moći da tu išta učini, ne toliko što nema dobrih majstora, već zato što su većina današnjih akumulatora zatvoreni, tj nepristupačni za unutrašnje intervencije. A sa druge strane, popravka jedne ćelije će te koštati više nego 1/6 novog akumulatora, a postoji opasnost da su i druge ćelije, koje trenutno rade, takođe vrlo blizu takvoj sudbini. Drugim rečima, ne isplati se, kupi nov akumulator i NE DAJ da mu se napon ikad spusti ispod 12V, bolje rečeno ispod 12,5V da bismo bili sigurni, uzimajući u obzir različitost akumulatora i razlike u temperaturama. Kad ti napon padne na 11,8V, on je totalno prazan i to mu je kao srčani udar za čoveka. Mnogi akumulatori ne mogu da prežive više od 5-10 ovakvih šokova; kvalitetniji mogu, ali svako ovakvo pražnjenje ostavlja trajne posledice. Akumulator kad je 100% napunjen, onda mu je napon 12,6-12,7V za klasične (wet ili flooded lead-acid), dok je za ove novije potreban još i viši napon, recimo 12,8-12,9V za gel ili AGM akumulatore. Kad im napon padne na 12,2V za klasične a 12,3-12,4V za ove modernije, onda mu je kapacitet negde oko 50% i to je već razlog za ALARM. Automobilski, odnosno starterski akumulatori ne vole nikako da im kapacitet padne na 50%, jer nisu projektovani za tako nešto. Predviđeno je da su stalno dopunjavani tokom vožnje i da im kapacitet retko padne ispod 90%, da kažemo da bi 75-80% trebalo da bude neka donja granica za zdrav automobilski akumulator, a to je 12,4V za klasični, a 12,5-12,6V za ove novije. Sve ispod toga ŠTETI akumulatorima, odnosno našim novčanicima. Rekoh da su ove baterije predviđene da se pune tokom vožnje, a to je posebna priča. Ako puno vozite po gradu, većina automobila neće adekvatno dopuniti akumulator (nadam se da ovi noviji automobili imaju bolji sistem punjenja, nego oni raniji), pa je potrebno par puta (bar 2 puta, odnosno 4 puta ako ste taksisti) godišnje napuniti akumulator putem eksternog punjača, a ne nadati se da ga je auto napunio. Neki majstori kažu da vožnja automobilom ispod 80 km/h uopšte ne, odnosno veoma slabo puni bateriju. Dakle, svaka vožnja auto-putem je poželjno osveženje naših akumulatora i samo ako većinu kilometara prelazite ovakvim brzinama, onda nemate potrebe za eksternim punjačem. Svi ostali imamo.
Ronovar, uputstvo koje si priložio važi za klasične Exide akumulatore, dok Tvoj spada u Ca/Ca. Ne znam u koji automobil si stavio taj akumulator, te da li je on prilagođen za nešto više napone od 14,4V, koji Tebi sigurno trebaju (i za AGM treba 14,8V, a za gel treba ići na 15,2-15,3V, 14,4 je samo za klasične). Rekao bih da Tvoj spada u wet maintenance free Ca/Ca (postoje i AGM Ca/Ca i gel Ca/Ca), tako da Tebi savetujem da ga u prvoj bulk fazi puniš sa amperažom po želji, odnosno koliko Te vreme pritiska. Ako ga budeš punio sa konstantna 3A ova faza će potrajati (u Tvom slučaju) 16-18 sati, a ako ga budeš punio sa 16-18A onda će ovu fazu završiti za 3 sata. U svakom slučaju, Tebi će tokom punjenja napon rasti. Onog trenutka kad dođe do nekih 16,2V, tad fiksiraj ovaj napon. Tad počinje da pada struja, ušao si u drugu fazu, fazu apsorpcije i ekvalizacije. Po mojoj proceni, ovo će kod tebe trajati neka 3-4 sata, možeš da ostaviš i duže, ali verovatno neće biti potrebe. Pri tom pazi da ti temperatura akumulatora ne pređe nekih 40°C. Ako ona skoči, (ili prođe predviđeno vreme) uđi u četvrtu fazu - floating, tako što ćeš napon spustiti na nekih 13,1V. U ovoj fazi može da ostane danima, ali je ipak bolje da akumulator skineš sa punjača nakon 2-3 sata. Većina majstora kažu da akumulator ne treba da se puni duže od 24 časa, čak i ako je sporo punjenje u pitanju, a to je u Tvom slučaju sa 3,2A u bulk fazi. Ovo je opis ručne kontrole napona i struje prilikom punjenja. Treba videti šta Ti punjači nude, pa da podesiš ili izabereš nešto što je najpribližnije gore opisanom. Ovo važi samo za Tvoju vrstu akumulatora, ako ga puniš u dobro provetrenoj prostoriji (za svaki slučaj se treba pridržavati i ovog starog saveta, mada većina novih akumulatora ne bi trebala da ispušta previše gasova prilikom punjenja) na temperaturi od 20-25°C. Svaka druga kombinacija menja parametre, ne mnogo, ali ipak zahteva izvesne promene...
Reply
#9
Sklopio sam bar hiljadu punjaca i jos mnogo drugih uredjaja za odrzavanej akumulatora. Kad smo sklapali i testirali ciklusere dobijali smo najbolju napunjenost akumulatora. Uredjaj je danima punio i praznio akumulator ali sa malom strujom. Nakon punjenja ovakvim uredjajem 24 sata nakon punjenja napon na akumulatoru je bio 13.1V. Svi punjaci koje smo proizveli rade po principu koji je Milan naveo, Konstantna struja, konstantni napon i iskljucene kad padne ispod odredjene struje. Varijante softvera su bile u sa puferor i bez koj sam pokrece punjenje ako napon padne ispod odredjenog. Ova funkcija je bila i implementirana i kod ups uredjaja jer se desava da danima ne predje u dc-ac stanje i tada akumulator sulfatira na povrsini ploca i zatvori pore i smanji kapacitet. Jedan od prozivoda je i punjac sa pars tehnologijom koji prepoznaje rast napona na bateriji na pri konstantnoj struji i prazni akumulator za razbijanjemehurica na plocama. Ovakvi akumulatori mnogo brze mogu napuniti akumulator, akumulator bude bolje napunjen i njegov radni vek bude mnogo duzi. Testiranja ovakvog resenje su radjena u toku trajanja od dve godine (negde 2008-9) u Nemackoj u jednoj fabrici na viljuskarima u poredjenju sa drugim resenjima i pokazalo se da je vree rada viljuskara sa ovakvim punjenjem mnogo duze, baterija mnogo duze traje a punjenje krace.
Reply
#10
Pars metodom akumulator može da se napuni veoma brzo a uz mali prirast temperature. Moguće je puniti Pb akumulator sa strujama reda 0.5C.
Pre neku godinu smo se ja i jedan kolega "igrali" sa akumulatorom od jednog laptopa, i veoma zanimljivo, tokom punjenja pars metodom, temperatira elemenata je padala! Naravno, oslanjali smo se na zaštitnu elektroniku koja se nalazi u bateriji za prekidanje ciklusa punjenja.
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
Reply
#11
laptop sa Pb aku ? ili ja nesto nisam lepo razumeo ? Smile
Reply
#12
Ako tvoj laponja ima Pb 'kumulator onda ... Big Grin
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
Reply
#13
To kako pune "automobili" u nekim rezimima voznje se lako resava oznakom alternatora i njegovim dijagramom rada.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)