Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šta sve može poći po zlu? Iskustva i primeri
#1
Evo, na osnovu odlične ideje @vsavic, otvaram ovu zanimljivu temu.

Tema obuhvata od elektronike pa do zemljoradnje.
Pravi naš lokalni Marfijev zakonik :-)
Verujem da će ovde biti zanimljivo.

Započeću sa stvarnim i prilično šaljiivim događajem u vezi sa jednim od  klijenata, pre nekih 15-20 godina, gde sam remontovao upravljački sistem na jednoj brizgaljci marke Feromatic.
Tada sam radio zajedno sa Mladenom  (jedan od naših članova, moj bivši ortak) i on će se sigurno setiti događaja sa osmehom.
Neću pominjati ime klijenta već samo događaj.
lik je malo pun sebe, a pri tom šupalj sa znanjem kao crkveno zvono (j.. ga voz koji mi ga don'o :-).
Pošto nas je bukvalno namučio sa gomilom vrlo nesuvislih zahteva, gde je u okviru od pola sata pobijao ono što je sam prethodno tražio, čovek je odjednom počeo da insistira da mu OBAVEZNO ugradimo "TANČ SKRIN" :-).

Mlađa perfekto govori engleski, a meni koji sam učio ruski i blage veze nemam sa engleskim je takođe u trenu bila jasna njegova omaška koju je klijent besomučno ponavljao. Maltene je kao drsko dete vrištao: "mamice hoću "TANČ SKRIN"!

Pošto sam u našoj firmi ja vršio pregovore sa kljientima, kad je malo zaćutao, odmah sam mu rekao da zasad takav ne postoji u proizvodnji ali Japanci možda narednih godina planiraju nešto slično... :-)

Kad je se malo smirio sa tim svojim zahtevom, onda je počeo isto tako, kao nevaspitano dete, oko toga šta sve može poći po zlu na njegovoj mašini za plastiku i kako preduprediti to, a pri tom je svoje radnike pustao da mu stalno licnuju neke osigurače koji su pregorevali (znam jer sam puno puta bio u njegovoj hali)...

Stalno je ponavljao. Šta ako ovo, šta ako ono...

Ubio nas je kao motkom sa tim hipotezama i kad je malo zaćutao rekao sam mu da mora sada pažljivo da me sasluša i da ni reč ne progovori dok ne završim, inače prekidamo potencijalnu saradnju.

Mlađa je željno iščekivao kakvu ću pričicu da mu složim, sa osmehom na krajičku usta, a ja sam mu počeo priču...

Vidiš (ime klijenta), ako mi sada ispadne ovaj zavrtanj M3 u tvoju elektroniku, a tvoj radnik (recimo Pera) je licnovao osigurače, usijaće se kablovi i napraviti kratak spoj u tvojoj hali.
Naravno, ako je radnik u trafo stanici bio neodgovoran i takođe licnovao osigurače, počeće da se tope kablovi od lokalnog dalekovoda i napraviće kratak spoj.
Ako je radnik u glavnoj distribucionoj stanici za Kragujevac bio neodgovoran i licnovao osigurače, kraktospojiće se glavni dalekovod i napraviće kratak spoj na hidroelektrani Đerdap.
Normalno, na Đerdapu su licnovali osigurače i generatori će se usijati, brana će pući, napraviće se strahovit plimni talas koji će stići sve do Bugarske i sve porušiti pred sobom.
Seizmograf u Rusiji će zabeležiti to i Rusi će pomisliti da su ih Ameri nuklearno napali pa će uzvratiti direktno na USA.
Onda će Ameri uzvratiti njima i po Evropi, a šta ćemo onda ti i ja (ime klijenta), muko moja?

Čovek me je zablenuto gledao i samo je mrtav ozbiljan progovorio
- U je*ote!!!

Naravno da smo pola sata plakali od smeha, svi okolo osim njega :-)
Reply
#2
moj pokojni prijatelj je imao naviku da ubija sina statistikom. Krene u Madjarsku i sin mu kaze
- tata donesi mi cips.
- sine mozda nema cips
- kako nema
- ako prosecan madjar uvece uz tv pojede 150 grama cipsa, onda za nedelju dana pojede kilogram cipsa, za godinu dana pojede 52 kile cipsa, a deset miliona madjara pojede 52 milona kg cipsa za godinu dana. Godisnja proizvodnja krompira nije toliko.
- pa dobro onda nemoj da mi doneses cips
Reply
#3
Šta će sve cicija da smisli, samo da ne kupi detetu čips (:
Reply
#4
Kad se već dohvatih osigurača, pomenuću jedan stakleni od 4A koji me je namučio...

Nekada davno, devedesetih, bavio sam se servisiranjem video rekordera.

Donet mi je jedan Šarp, dobar, stari i masivan, koji je se, kad njemu dođe, resetovao na trenutak samo.
Jednostavno se na delić sekunde isključi i odmah uključi kao da ništa nije bilo.
Greška je znala da se ne ponovi danima, ali ponekad bude i nekoliko puta dnevno.

Danima je bio na stolu, otvoren i vrteo neku kasetu non-stop, dok sam radio druge stvari, ne bih li ga "ulovio" u momentu kad to uradi i možda stigao da izmerim nešto. Ostavljali smo ga ortak Peđa i ja po čitavu noć da radi, ne bi li pre "učvrstio" kvar...
Jedno veče polazimo kući, isključimo svetla (Šarp je radio na stolu i vrteo neku kasetu dok ne istekne) i ja mahinalno pogledam nazad na sto.
U trenutku zapazim neko neobično narandžasto svetlucanje i sa isključenim svetlom se vratim u lokal i priđem Šarpu.
Kad ono, blago usijana žičica osigurača na +10V, ispred stabilizatora za sistemskih 5V!
Uključim svetlo i skinem vreli osigurač, zakačim ampermetar, ono normalnih oko 2A (osigurač je bio za 4A).
Pipnem digitalnim ommmetrom, nešto 0,1-0,2 oma. Vratim ga nazad.
Srećom je se opet za kratko ugrejao i počeo da svetli.
Izvadim starog kazaljkaša sa 150mA na Rx1, izmerim, kad ono 3 oma čitava!
Vratim čudni osigurač i zakačim dva kanala osciloskopa ispred i iza osigurača.

Lepo vidim da radi kao dobar PTC, što u životu nisam video!

Naravno stavio sam drugi osigurač i to je bilo to. Klijent je dobio ispravan rekorder.

Onaj osigurač sam posle testirao ispravljačem i voltmetrom i utvrdio da menja otpornost od neki miliom do čak 3,5 oma, kako mu kad dođe. Udarao sam ga, grejao, hladio, gledao onu žicu unutra koja nije tanka i bila je sasvim čista i bela, srebrna.

Osigurač je bio prvi, fabrički, kakvog su ga Japanci stavili.
Okom se nije dalo videti ništa čudno, a u nekim trenucima se ta žičica usijavala pri svega dva ampera ali nije pregorevala ni menjala boju u hladnom stanju. Izgledala je lepo i belo, kao i svaka druga srebrna žičica i u najvećem slučaju imala otpor reda neki miliom.

Par meseci sam ga maltretirao strujom od dva-tri ampera i pokušao da provalim šta to nije u redu, očekujući da je možda oksidisan po krajevima, gde je punktovana žica za metalne kapice. Međutim, kad je se grejao, počinjao je uvek od sredine žičice i krajevi su bili hladni.

Nisam želeo da ga rasturim nadajući se da ću provaliti o čemu se radi i godinama sam ga čuvao kao vrlo čudan primer, sve dok ga nisam izgubio prilikom nekog preseljenja u drugi lokal.
Bio sam besan na sebe kad sam izgubio taj dragoceni primerak.

Ni dan danas mi nije jasno koji đavolak je se krio u njemu? Nikad nisam rastumačio taj slučaj.

Davao sam drugima da gledaju, mere i tako to i svi su zaključili da je kao nov, osim mene koji je video ponašanje kad mu dođe žuta minuta...

Bivši ortak Peđa mi je svedok da nisam halucinirao ili slično tome.
Zajedno smo dosta puta videli to usijavanje prilikom eksperimenta i iščuđavali se tome.

Eto to je priča o volšebnom staklenom osiguraču, sa srebrnom žičicom, koji je meni za uvek ostao tajna.

Pozz
Reply
#5
Još jedan slučaj kog se sećam. Možda pre 15 godina otprilike.

U Zrenjaninu sam uradio kontrolnu jedinicu za neku nemačku brizgaljku, opet Feromatic, koja je imala elektriku i elektroniku Maurer.

Nemački pedantan enrgetski elektroorman, sa kontaktorima za grejače i motor i školski dobrim trofaznim ispravljačem za sistemskih 24Vdc, koji su napajali svu elektroniku, senzore i elektromagnetske hidraulične ventile...

Par godina potom im neki električar vrši zamenu istrošenog kontakora za grejač i potom me vlasnik firme zove i kaže da je sve eksplodiralo u PM!

Pitam ga lepo jesu li šta dirali - on kaže ništa.

Odem u Zrenjanin i imam šta da vidim!
Sve što je bilo elektronsko je bilo sprženo i garavo, čak su i induktivni senzori eksplodirali i krajnji mikroprekidači takođe.
Pitam ga da nije možda udario grom direktno u dovod na hali? On kaže ne. Samo je dolazio jedan električar i zamenio mi "sklopku".

A, tu smo sine!

Ubrzo sam rekonstruisao događaj.

Pedantni Nemci su u tom ormaru imali "bockalice" za brzo i lako šemiranje veza. To je jedna plastična palleta sa kontaktima u koje se bockaju krajevi žica na kojima su krimpovani prigodni "trnovi".

Električar, mučenik, je slučajno zakačio nečim jednu od žica i iščupao iz panela i onda je nasumično vratio u jednu od stotinak slobodnih rupa na tom razvodnom panelu, metodom "verovatno je tu negde".

Desilo je se da je bocnuo +24 direkt u dovodnu fazu i sve je otišlo u PLM!

Sve sam to naravno izmenjao o njihovom trošku, jer to nema veze sa garancijom (jer protiv budale ne postoji garancija).

Marfi je odradio svoje i namestio od gomile rupica, gde su od stotinak slobodnih samo tri bile faze, čovek pogodi baš u jednu od njih i to ne na logičnom mestu i sve zapali kao šibicu.
Reply
#6
Jedan slučaj iz automehanike, kog je rekonstruisao moj prijatelj iz Kragujevca koji je vrhunski automehaničar, posebno nekad za karburatore i reglažu motora.

Običan Jugo 45 mu dolazi sa zapažanjem da čim pređe šezdesetak kilometara na sat , ugasi se, potom posle minut dva upali normalno i ide normalno pri brzinama manjim od tih šezdesetak.

Zoki je redak automehaničar koji je pod obavezno prvo kači merač protoka i pritiska goriva između pumpe i karburatora, na svako vozilo sa karburatorom.
Zahvaljući tome je otkrio tragove genijalne osvete jednog automehaničara kome vlasnik tog Juga 45 nije hteo da plati jer je smatrao da je cena visoka...

Naime, svašta na tom Jugiću je u par meseci menjano u cilju da se otkloni problem: razvodna kapa, razvodnik, kablovi, pumpa za gorivo, glava motora, ceo karburator, osim creva za gorivo između karburatora i pumpe goriva, koje je bilo novo novcato sa lepim novim šelnicama na krajevima.

To crevce niko nije ni pokušao zameniti jer je bilo "ganc" novo.

Zoki je primetio defekt u protoku goriva, na protokomeru, kad naglo doda gas, na kanalu u garaži.
Bez obzira na naglo dodavanje gasa, potrošnja goriva bez opterećenja je prilično mala, ali ipak je primetio jedan čudan trzaj kazaljke protokomera.
Probao je svašta i na kraju čak i duvao kroz pomenuto crevo. Bilo je sasvim prohodno za vazduh.
U jednom treutku, dok je muvao crevo po rukama, primetio je kao da je nešto mućnulo unutra.

Pozabavi se Zoki crevom i ima šta da vidi!
U crevo su na krajevima bila ugurana dva kratka komada malo užeg silikonskog creva, a između njih čelična kuglica manjeg prečnika od glavnog creva.

Ta dva komadića su sprečavala kuglicu da ne ispadne, a pri dovoljnoj potrošnji goriva (dovoljnoj brzini u "četvrtoj") ona se podigne i začepi kraj do karburatora sve dok postoji pritisak goriva, tj. dok motor ne potroši zalihu iz "lončeta" karburatora, potom se auto ugasi, kuglica lepo padne nazad, auto posle malo verglanja upali normalno i tako dva meseca sa zamenama svega i svačega bez otklanjanja tog čudnog defekta.

Kasnije smo saznali priču mehaničara koji je postavio to u cilju osvete neplatiši.

Naime, vlasnik Juga nije hteo da mu plati zamenu zaptivača glave sa obradom glave i ostalim što pripada uz to, smatrajući da je skupo (a nije bilo).

Mehaničar mu kaže da dođe uveče i da mu treba vremena da sklopi Jugića i da ne mora da plati ništa samo da se nosi i on i Jugo iz radnje.

Dok je sklapao postavio je novo crevo i kuglicu sa silikonskim "osiguračima" od ispadanja.

Vlasnik Juga je uzeo auto, normalno otišao, a noćna mora je počela posle nekoliko dana, prvi put kada je izašao na magistralni put i nagazio malo jače po gasu.

Posle toga je obišao nekoliko majstora, menjao sve i svašta i sve to platio, ali nije otišao kod onog prvog jer su razmenili teške reči.
Tek mu je Zoki rešio slučaj posle par meseci.

Video sam to crevo. Zoki je stavio drugo jer to nije skupa stvar, a ono je bio sačuvao za primer.

Tada sam se oduševio genijalnom idejom osvetoljubivog majstora koji nije ekstra mehaničar ali mu je ta ideja bila stvarno ingeniozna i odradila maksimalno za šta je bila namenjena.

Ne platiš na mostu - platiš na ćupriji :-)
Reply
#7
Još jedan slučaj iz automehanike, kod istog majstor Zokija.

Pre mnogo godina je se vozio mali Zastavin kombi, takozvani "kombi Fića", sa motorom Fiat 850TK (motor od Fiće 850 samo sa teretnom bregastom koja je dobra u niskim i srednjim režimima).

Takav jedan mu dođe sa čudnim zapažanjem da na pola brda izgubi snagu, a ne pregreje se, dok na ravnom i nizbrdo ide "kao zmaj".

Da ne dužim priču, posle dužeg pretraživanja problema Zoki je našao da je u krpljenom izduvnom loncu jedan komad lima bio blizu izlaznog otvora i radio kao bimetal, u saradnji sa metalom zavara, u zavisnosti od temperature izduvnih gasova.

Naravno, uzbrdo jako poraste temperatura izduva i lim delimično poklopi izlaznu rupu. Taman se jedva pređe brdo, potom se ohladi, otvori veći presek i ide odlično...

Zamena lonca je rešila stvar, sa prethodnim seciranjem starog lonca.
Reply
#8
Kupi neki covek Zastavu 101 ili ti  "Keca" za neke sitne pare sa losom limarijom i dotera kod mog Kuma koji je limar da mu ovaj to sredi .

Sad kum posto imao mnogo posla pozove mene da mu pomognem , i pocnem ja sa briusenjem korozije oko pragova , rubova , krenem da skidam branike i t d .

Kod ciscenja rubova prednjih zasmetase prednji tockovi i ja dignem auto na dizalice i skinem tockove , kad imam sta da vidim .

U kocionim klestima nisu kocione plocice kao sto bi to trebalo da bude negooo drvce  Big Grin lepo oblikovano drvce , reko bih camovo   Sad pa onako potamnelo od kocenja spaljeno od frikcije.

Pokazem kumu i on rece da nece da dira nego kad vlasnik dodje da mu pokaze.

Auto je zavrsen posle nekog vremena , kum je probao da vozi da vidi kako to koci i za neverovati koci savrseno a na oba prednja tocka u kocionim klestima su drvca , letvice  106

Sad , sta sve ovde nemoze poci po zlu ...
Reply
#9
Mesto gde Marfi ne funkcioniše:

Situacija u putničkom avionu, možda predsedničkom...

Postavljena je tempirana bomba, koja baš uvek ima crveni LED displej sa odbrojavanjem unazad od recimo dva-tri minuta na dole.

Sekunde kao godine, a dva specijalca znojava od frke, koji su iz drugog aviona prešli u minirani, kao da aerodinamika ne postoji, posmatraju čudnu smešu žica, u kojoj se ističe jedna crvena i jedna plava, onako baš izdvojeno.

Oni naravno posmatraju IR kamerom u potpunom mraku (i kao šatro vide boje), a mi koji gledamo film vidimo sve lepo u boji.

Displej neminovno otkucava tih tri minuta u okviru od petnaest minuta gledanja filma...

U poslednjih deset sekundi, koje traju dva minuta, jedan od specijalaca se maši za sečice neke buđave marke i neodlučno visi iznad one dve: crvene i plave.

Kolega mu usplahireno kaže, sav obliven znojem:
- Seci plavu žicu, seci plavu žicu!!!

Prvi napadne plavu žicu onim buđavim sečicama, polako i samo "gricne" izolaciju. Na crvenom LED otkucava poslednje tri sekunde koje traju još dva minuta...

Poslednjih dve sekunde. Onaj specijalac nonšalantno skida buđave sečice sa plave i klik onu crvenu.
Crveni LED staje na jednoj sekundi kao da ga je neko ekserom zakucao.

Hvuuuš, dobro je!

Posle svi veseli i srećni i slave što Marfi zaobilazi takve avione u širokom luku...
Reply
#10
(09-07-2018, 11:43 PM)Dackotronic Wrote: Kupi neki covek Zastavu 101 ili ti  "Keca" za neke sitne pare sa losom limarijom i dotera kod mog Kuma koji je limar da mu ovaj to sredi .

Sad kum posto imao mnogo posla pozove mene da mu pomognem , i pocnem ja sa briusenjem korozije oko pragova , rubova , krenem da skidam branike i t d .

Kod ciscenja rubova prednjih zasmetase prednji tockovi i ja dignem auto na dizalice i skinem tockove , kad imam sta da vidim .

U kocionim klestima nisu kocione plocice kao sto bi to trebalo da bude negooo drvce  Big Grin lepo oblikovano drvce , reko bih camovo   Sad pa onako potamnelo od kocenja spaljeno od frikcije.

Pokazem kumu i on rece da nece da dira nego kad vlasnik dodje da mu pokaze.

Auto je zavrsen posle nekog vremena , kum je probao da vozi da vidi kako to koci i za neverovati koci savrseno a na oba prednja tocka u kocionim klestima su drvca , letvice  106

Sad , sta sve ovde nemoze poci po zlu ...

Video sam ja u kečevom motoru komade vojničkog kožnog uprtača umesto letećih ležajeva radilice.
Da ne poveruješ, to je radilo možda oko dva meseca dok motor nije zakovao. Imalo je šta da se vidi kad je rasturen :-)

Inače, određene vrste drveta su moćan materijal.

U nekim plovilima se kao zaptivač vretena elisa koristi O-ring od dve polutke cerovog drveta.
Od trenja potamni i naprosto mu se "sinteruje" površina i dok je u vodi savršeno zaptiva. Niti drvo "jede" vreteno, niti vreteno "jede" drvo.
Traje duže od mnogih modernih materijala.

U štamparstvu i proizvodnji plastičnih folija se neretko viđa i na stranim mašinama frikciona kočnica odmotača od dva komada hrastovine oko vretena i jednim zavrtnjem za podešavanje pritiska...

Koža i drvo su moćni materijali iz prirode.

Nakvašeni klinovi od čamovog drveta pocepaju moćnu stenu kao dinamitom...
Reply
#11
Pradede, dede, a i poneki očevi su nam
se vozili sa ovakvim kočnicama  Shy

[Image: 1914-farm-wagon-wooden-brake-260nw-1161185884.jpg]
セルビア
Reply
#12
(09-08-2018, 07:30 AM)branko tod Wrote: Pradede, dede, a i poneki očevi su nam
se vozili sa ovakvim kočnicama  Shy

[Image: 1914-farm-wagon-wooden-brake-260nw-1161185884.jpg]

Pa kad nisu imali agenciju za bezbednost saobraćaja ...
I baš me zanima kako je tada izgledao tehnički pregled,
I kako su merili emisiju izduvnih gasova na četvoronožnom agregatu za vuču 24 24 24 24
Reply
#13
Ja ću opet u greškama u softveru. Iskustva nisu lična, ne zato što ja ne pravim greške (ima ih svakako puno Wink ) ali bih neke izdvojio jer pokazuju da i ozbiljni autoriteti prave skandalozne greške.
Raketa evropske svemirske agencije eksplodirala je 40 sekundi nakon lansiranja jer je rezultat neke 64-bitne floating point kalkulacije trebao da bude gurnut gurnut u 16-bitnu signed integer promenljivu. Sve je bilo OK dok taj rezultat nije premašio 32767 što je maksimum za 16-bitnu signed int promenljivu. Naravno od rezultata proračuna nije ostalo ništa a od rakete i njenog tereta samo dugmići. I sve to za "samo" 500 miliona USD!

Evo ovde imate izveštaj komisije:
http://www-users.math.umn.edu/~arnold/di...e5rep.html


I deo koji se odnosi na uzrok:
e) At 36.7 seconds after H0 (approx. 30 seconds after lift-off) the computer within the back-up inertial reference system, which was working on stand-by for guidance and attitude control, became inoperative. This was caused by an internal variable related to the horizontal velocity of the launcher exceeding a limit which existed in the software of this computer.
Reply
#14
Šta se desi kad jedan deo softvera računa u imperial a drugi deo očekuje rezultat u metric sistemu jedinica vidi se iz primera marsovog orbitera koji se skucao u Mars umesto da se bezbedno spusti. Evo i tog izveštaja:
http://sunnyday.mit.edu/accidents/MCO_report.pdf

A to je NASA!??
Reply
#15
Biseri iz Lokheed Martin-a prevrnuli satelit u fabrici a popravka ih koštala 135 miliona dolara. Opet izveštaj:
https://www.nasa.gov/pdf/65776main_noaa_np_mishap.pdf

Rusi nemaju komisije i izveštaje a tu bi tek moglo svašta da se vidi!
Reply
#16
U posljednju godinu fana popravljam jedan skupi CD player sa cijevnim izlazom. Evo ga čovjek nosi već peti put, a u prosjeku je kod mene svaki put po dva tjedna. Kod mene radi, a kod njega šuška. Zadnji put kod mene počeo šuškati, ja malo mrdao po cijevima i kondezatorima i nakon toga dva tjedna OK. Odnio čovjek kući i nakon tjedan dana opet šuška. Nikakvih tragova da je nešto u kvaru. Od slijedećeg puta krećem sa mijenjanjem kondezatora jedan po jedan dok ne prestane..... Potrajat će to barem još koji mjesec Smile
Reply
#17
Ako ti šuška provjeti otpornike u anodi a možda i katodi. Ja sam imao slučaj sa jednim pojačalom koje je šuškalo povremeno i ubio se sa traženjem greške. Stavljao feritne perle na ulaz, pravio regulirano napajanje, a problem je bio u anodnom otporniku koji je bio glanc nov ali izgleda da pri promjeni temperature je počeo da brljavi. To sam otkrio tako da sam otpojio dva stupnja i kada sam vidio u kojem je stupnju problem onda sam jednostavno stavljao mijenjao dijelove sa novima i čekao rezultat.
Reply
#18
(09-08-2018, 10:41 PM)Khadgar2007 Wrote: Ako ti šuška provjeti otpornike u anodi a možda i katodi. Ja sam imao slučaj sa jednim pojačalom koje je šuškalo povremeno i ubio se sa traženjem greške. Stavljao feritne perle na ulaz, pravio regulirano napajanje, a problem je bio u anodnom otporniku koji je bio glanc nov ali izgleda da pri promjeni temperature je počeo da brljavi. To sam otkrio tako da sam otpojio dva stupnja i kada sam vidio u kojem je stupnju problem onda sam jednostavno stavljao mijenjao dijelove sa novima i čekao rezultat.

Ili dok šuška uzmeš spray za hladjenje i počneš element po element hladiti,
kad prestane šuškati...evo ti ga na!
:-)
Pogledajte: Kalte 75 - 12 L 3403 ili slične...
LP
Dragan
Reply
#19
(09-08-2018, 11:16 PM)Dragan100 Wrote:
(09-08-2018, 10:41 PM)Khadgar2007 Wrote: Ako ti šuška provjeti otpornike u anodi a možda i katodi. Ja sam imao slučaj sa jednim pojačalom koje je šuškalo povremeno i ubio se sa traženjem greške. Stavljao feritne perle na ulaz, pravio regulirano napajanje, a problem je bio u anodnom otporniku koji je bio glanc nov ali izgleda da pri promjeni temperature je počeo da brljavi. To sam otkrio tako da sam otpojio dva stupnja i kada sam vidio u kojem je stupnju problem onda sam jednostavno stavljao mijenjao dijelove sa novima i čekao rezultat.

Ili dok šuška uzmeš spray za hladjenje i počneš element po element hladiti,
kad prestane šuškati...evo ti ga na!
:-)
Pogledajte: Kalte 75 - 12 L 3403 ili slične...

I onda ti malo tog CO2 spreja procuri pored podnožja na cev iznad i onda čuješ jedno "cak-ssssssss", pošto joj je staklo na 200C...

Kod uređaja sa elektronskim cevima treba biti veoma oprezan sa sprejevima za hlađenje.
Upotreba tih sprejeva je fantastična dijagnostička metoda, ali treba vrlo oprezno zakloniti vrelo staklo cevi da ne dođe u dodir sa malazom spreja.

Ne zameri Dragane, znam više slučajeva gde je se dogodilo ono o čemu pričam.
Reply
#20
(09-09-2018, 12:38 PM)Macola Wrote:
(09-08-2018, 11:16 PM)Dragan100 Wrote:
(09-08-2018, 10:41 PM)Khadgar2007 Wrote: Ako ti šuška provjeti otpornike u anodi a možda i katodi. Ja sam imao slučaj sa jednim pojačalom koje je šuškalo povremeno i ubio se sa traženjem greške. Stavljao feritne perle na ulaz, pravio regulirano napajanje, a problem je bio u anodnom otporniku koji je bio glanc nov ali izgleda da pri promjeni temperature je počeo da brljavi. To sam otkrio tako da sam otpojio dva stupnja i kada sam vidio u kojem je stupnju problem onda sam jednostavno stavljao mijenjao dijelove sa novima i čekao rezultat.

Ili dok šuška uzmeš spray za hladjenje i počneš element po element hladiti,
kad prestane šuškati...evo ti ga na!
:-)
Pogledajte: Kalte 75 - 12 L 3403 ili slične...

I onda ti malo tog CO2 spreja procuri pored podnožja na cev iznad i onda čuješ jedno "cak-ssssssss", pošto joj je staklo na 200C...

Kod uređaja sa elektronskim cevima treba biti veoma oprezan sa sprejevima za hlađenje.
Upotreba tih sprejeva je fantastična dijagnostička metoda, ali treba vrlo oprezno zakloniti vrelo staklo cevi da ne dođe u dodir sa malazom spreja.

Ne zameri Dragane, znam više slučajeva gde je se dogodilo ono o čemu pričam.

... ma nema zamerke! :-)

Di češ prskati po cevkama, ne samo cevke da koštaju nego i spray košta, .... pa ti ispade jeftinije odmah čekičem po njih! Šta da trošiš sprayčinu!

Fino si napisao, inače nisam ni po-mislio na prskanje po cijevima,
njih usput promeniš,
pa ako se to šuškanje ponovi onda dalje po elementima pasive sa sprayem, naravno sa svim merama pažljivosti do cevki!!!

Evo fini primer kao "Šta sve može iči po zlu!", neki ljudi nešto napiše, ja njih slušam,
rekli su mi da prskam, niko nije opozorio na prskanje po vručim cijevkama, 
...#$%& ...maj*u jim šovi***stičku!
LP
Dragan
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)