08-05-2018, 06:00 PM (This post was last modified: 08-05-2018, 06:15 PM by mancube.)
Jurim 3 komada ruskih 6n2p-ev ili ecc83,za jedno gitarsko predpojačalo koje planiram da pravim,ali pošto do sada nisam imao iskustva sa lampama,
hteo sam da pitam za mišljenje,da li ovako nešto pije vodu, pošto mi je ovo najjeftinije rešenje
Edit: ujedno mi trebaju i 9pin socketi za montažu na PCB,gde bih to mogao da kupim(a da nije papreno skupo,sve ovo na tesnom budžetu pravim )
Fray the strings Throw the shapes
Hold your breath
And listen!
9pin socketi 😊 ili ti podnozja dobijes od mene , imam nesto od toga .
Dok Ecc , sa time i ja kuburim ali nacicemo i to u mom dzumbusu 😊
Javim ti sutra kad se "vrnem" kuci😒
(08-05-2018, 06:00 PM)mancube Wrote: Jurim 3 komada ruskih 6n2p-ev ili ecc83,za jedno gitarsko predpojačalo koje planiram da pravim,ali pošto do sada nisam imao iskustva sa lampama,
hteo sam da pitam za mišljenje,da li ovako nešto pije vodu, pošto mi je ovo najjeftinije rešenje
Edit: ujedno mi trebaju i 9pin socketi za montažu na PCB,gde bih to mogao da kupim(a da nije papreno skupo,sve ovo na tesnom budžetu pravim )
mada ima negde po oglasima i kvalitetnija keramicka sa pozlacenim nozicama pogledaj i na radista oglasima, inace ja mogu da ti ustupim par polovnih lampi ako ti treba za testiranje naravno ispravnih i testiranih.
08-05-2018, 08:51 PM (This post was last modified: 08-05-2018, 08:54 PM by mancube.)
Sad kad sam malo bolje pogledao,pošto sam uzeo da pakujem na PCB a ne point to point jer nisam po pitanju lampi iskusan a ne gine mi se ako pogrešim nešto,grejači su vezani samo za 6n2p,ne mogu da im menjam mesto,nisam siguran da li može na njeno mesto ecc83 bez prepravki,a za postolja smo rešili problem
Ako iko od vas ima neke 6n2p da stoje,čisto za kad budem probao sve,da ako nešto vrisne ne zeznem nove lampe
Edit:Hvala Nindža,sad ću sa matorim da vidim da pustimo mail
Hold your breath
And listen!
08-05-2018, 09:20 PM (This post was last modified: 08-05-2018, 09:26 PM by mancube.)
Evo PCB-a,napajanja,i slike datasheetova,nisam siguran kako sve ovo sa lampama ide,koliko sam skontao sam,ako prepravim pločice i spojim pinove 4 i 5 zajedno na masu a na pin 9 dovedem grejanje,mogu i ECC83 i 12AX7 umesto ovih ruskih
Edit: Pošto još nisam kupio trafo,mogu da prepravim grejače na 12V,pa da bez prepravki pločice ubacim ECC83/12AX7(ako sam razumeo datasheetove lepo)
Ja da sam na tvom mestu , ja bih na tom pcbu ostavio 4 , 5tu i 9tu nozicu slobodne , i onda shodno cevima koje nadjes samo spojis kratkospojnica sta ti zapravo treba inace mozes da ih grejes i upredenom paricom direkt sa trafoa samo je bitno ispostovati napon grejanja .
Može i tako
Sad kad smo to rešili,šta ćemo sa lampama,jel da naručujem one ruske odmah ili ako ima neko od vas neke čisto za probu pa ako sve šljaka da posle nabavim nove
Hold your breath
And listen!
08-06-2018, 10:53 AM (This post was last modified: 08-06-2018, 10:55 AM by Dackotronic.)
Evo sta se naslo
taman 3 keramicka podnozja ne lemljena , imas 4 x ecc82 za koje neznam koliko su ispravne i dobre , iskoci od negde i ovo EF86 ... ako se secam i to bese islo u neki , dal mikrofonski predpojacivac ili ? ili ?
I rece nemas trafo ? e nadjoh i trafo od starog radija , tu imas u sekundarima 2 x 250v i 6.3v oko 1A
Trafo ce moći valjda,moraće da se obori napon malo ali valjda može nešto da se skarabudži,a ECC82 nemaju dovoljno pojačanja za ovu namenu,tkd moraće neke 83ke,ako ih imate vi @Dragan83,odgovarale bi mi
A postolja su za direktno lemljenje a ne za PCB,bolje da kupim nova da ne rizikujem,gledao sam dosta klipova po YT-u,kažu da je bitno da postolja budu nova,što krućih pinova,pa da ne budem škrt po tom pitanju
Hold your breath
And listen!
Jeste ovo zeznuto s ovim okcima za lemljenje na pcb , namerno sam ti i slikao to izbliza da bi video .
Mada na Ei Nis televizor su lemili i ovakva bez problema , secam se da sam se mucio da ih skinem davno bilo .
Sva podnozja koja imam imaju ova okca , ova sam odabrao misleci da su za pcb jer nemaju onaj lim okolo za srafljenje , medjutim i nozice im nisu za pcb jbga.