Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Limiter za pojacalo,sema,pcb
#1
Uradio sam ovog limitera sa Elliot Sound stranicu,ugradio u Apex B500 pojacalom,evo seme,pcb,da kazem limiter odlicno rade,sve sam uradio prema semom,a poddesio sprema Apex auto VU metar da clip dioda sto majne sija.i to je to Wink


Attached Files Thumbnail(s)


.lay6   limiter.lay6 (Size: 85,85 KB / Downloads: 1)
Reply
#2
(04-03-2018, 06:39 AM)PeceMK Wrote: Uradio sam ovog limitera sa Elliot Sound stranicu,ugradio u Apex B500 pojacalom,evo seme,pcb,da kazem limiter odlicno rade,sve sam uradio prema semom,a poddesio sprema Apex auto VU metar da clip dioda sto majne sija.i to je to Wink

B500 vec ima limiter koji je bolji zato sto se automatski prilagodjava razlicitim naponima napajanja tako da nema podesavanja.
Reply
#3
Na prvom pojacalo B500 imao sam problem sa limiterom, led dioda neznam zasto stalno mi crkao,probao sam sa razlicite led diode crvene,bjele,zelene,probao i sa led diodom od upajljacem bjeli sa lejkom ili neznam kako se kaze diopter,nista posle nekoliko minuta led ne radi i osetise na zvucnikom da limiter nesto nije u redu.Limiter sam ga pravio prema DIY forumu u crnom traku sa foto otpornik, pojacalom sam ga vozio sa +gnd- 75V,osim toga sve sprema semu kako treba,pa na ostalim B500 izbacio limiter iz pcb,isam ga koristio onaj limiter na Yamaha,ali eto sad sam ga uradio ovo,Mile neki savet zasto se to desavalo sa limiterom na B500,pa da se opet vratim na njega u izradi pozzz
Reply
#4
Prvi put cujem da je neko imao problema sa limiterom koji koriste B500 i H900 ujedno se ta jednostavna sema koristi i za clip indikator. Princip rada je sledeci dok je napon na izlazu pojacala za 15V manji od napona napajanja struja tece kroz 15V zener diodu i otpornik 6k8 od +75V ka masi. Kad napon na izlazu pojacala predje 60V struja tece kroz LED i ona svetli. Kod Eliotove seme otpornik koji ogranicava struju je 3k3 sto znaci duplo vecu struju kroz LED, a prag ukljucenja tranzistora se podesava proizvoljno.
Reply
#5
Mile a mogu li paralelno zalemim led diodu ona sta se nalazi pred foto otpornikom, na clip diodu od apex auto-range vu metar,dali to bi bilo ok,i dali limiter bi imao ok prag na limitirajne?
Reply
#6
(04-03-2018, 08:18 PM)PeceMK Wrote: Mile a mogu li paralelno zalemim led diodu ona sta se nalazi pred foto otpornikom, na clip diodu od apex auto-range vu metar,dali to bi bilo ok,i dali limiter bi imao ok prag na limitirajne?

Najbolje nacrtaj semu kako si zamislio. a ja cu da je ispravim.
Reply
#7
Evo ovako sam mislio,drugi kraj na fotootpornikom da ide na B500 na mesto gde treba da bude,Bitna mi je LED dioda dali je ok ovako.


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#8
(04-04-2018, 08:52 AM)PeceMK Wrote: Evo ovako sam mislio,drugi kraj na fotootpornikom da ide na B500 na mesto gde treba da bude,Bitna mi je LED dioda dali je ok ovako.

Ne moze tako, LED diode imaju razlicit prag provodjenja i ako ih vezes paralelno svetlece samo ona koja ima nizi prag provodjenja. Mozes da ih vezes na red ili da izbacis LED sa VU i umesto nje prikljucis LED iz opto.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)