Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PCB
#81
Sada radi. Izgleda da im je malo web stranice bugovita pa malo radi malo ne radi.
Reply
#82
Netko se potužio već prije da JLCPCB naplaćuje masno panelizaciju PCBa. Nije mi bilo jasno zašto ako ja njima dostavim već gotov gerber gdje sam ja odradio panelizaciju,copy+paste layout nekoliko puta koliko mi treba i onda oni samo trebaju napraviti PCB.
Jučer ja pošaljem njima gerbere za nekoliko stvari i te panelizirane, ostavim da prođu provjeru a kada ono 5 komada 9x10cm košta 28$ umjesto 4$. Tako da je potvrđeno JLCPCB je banana što se tiče izrade takvih pločice za razne adapteriće SMD na THT i sl. gdje na 10x10cm stane hrpetina.

Znači od sada Elecrow ako idem na panelizaciju i male pločice ispod 10x10cm,a ako mi trebaju iznad 10x10cm onda JLCPCB jer su za to skoro tri puta jeftiniji. Elecrow ima neki glupi sistem rangiranja veličine pločice, 10x10 je mala cijena, onda ona skače za skoro 3x ako se i za 1mm premaši 10x10cm.
Reply
#83
Pogledaj Seed Studio i oni su povoljni.
Reply
#84
Nimalo povoljni, još gorji od Elecrowa što se tiče dimenzija iznad 10x10cm. Znači 5 komada 14x10cm dvoslojnih dođe 30$,upravo sam sada ukucao dimenzije u njihov kalkulator. Jedino je pitanje kako rade "panelizaciju" da li su tu jeftiniji od JLCPCBa ali to imam riješeno kod Elecrowa koji ne naplaćuje ništa dodatno pa ne trebam dalje tražiti.
Reply
#85
Ja sam se žalio na "panelizaciju" kod JLCPCB. Drvili smo ga i oni i ja neko vreme ali nisam hteo kod njih da radim jer mi je seeedstudio odradio i isekao panele koje sam imao na 10x10cm. Izašlo je sve baš džabe a kvalitet odličan. U nekom od mailova sam im i napomenuo da ne moraju de seku i da ću to sam da obavim ali došlo je sve uredno posečeno. Tako da sam sa njima prezadovoljan. Stoji da su im druge dimenzije skuplje ali ja to nisam radio.
Reply
#86
Seed Studio sad je jeftiniji na 10 PCB-a 100x100 mm od JLCPCB neznatno jeftinij ali ipak jeftiniji ($4.90 - $5.00). Seed Studio u tom prototype PCB-u 100x100 ne naplacuju panelizaciju...
Reply
#87
Koliko izadje slanje za Srbiju, i ima li problema kod nas oko dostave ( nestali paketi i slično ...)
Nisam ništa uzimao otkako je počela korona.
Reply
#88
(08-14-2020, 10:29 AM)Želja Wrote: Koliko izadje slanje za Srbiju, i ima li problema kod nas oko dostave ( nestali paketi i slično ...)
Nisam ništa uzimao otkako je počela korona.

JLCPCB

[Image: attachment.php?aid=33962]

SeedStudio

[Image: attachment.php?aid=33963]


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#89
Dajte mi kontakt za nekog ko izrađuje štampe kod nas iz pdf fajli.
Treba mi nekoliko različitih, dvostranih. Bilo bi baš lepo da radi i
metalizaciju rupa, ali nije primarno.
https://www.serbianaart.rs/recnik/cirili...tinicu.php

Моћ не потиче из знања које се чува, већ из знања које се дели са другима
Moć ne potiče iz znanja koje se čuva, već iz znanja koje se deli sa drugima
Reply
#90
Branko ukoliko se nisi snasao  za izradu PCB Denitron Niš ja tamo radim.
Plocice pravimo iz Gerber ,PDF, Slika, moze cak i samu plocicu ako imas napravljenu a nemas crtez za izradu da uslikas i posaljes nam sliku i mi od toga uradimo PCB itd.
Radimo jednostrane i dvostrane na vitroplastu ali bez metalizaciju rupa ali umesto toga moze da se stave suplje zakovice i tako spajamo top i botom stranu.
Zastitu vodova radimo kalaisanjem u kalajnom kupatilu.
Kontakt za slanje crteza :
denitron@ninet.com
Tel: 018/210233
Reply
#91
Milane hvala za ovaj info!
"Претпоставка је мајка зајеба..." : Д.В. - Дуд
🇷🇸 🇷🇸 🇷🇸
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
#92
[Image: attachment.php?aid=36045]


Attached Files Thumbnail(s)

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)